* Tai galėtų paliudyti komikas, aktorius Kevinas Hartas, kuriam teko palikti „Oskarų“ įteikimų ceremonijos vedančiojo postą dėl dešimties metų senumo tviterio įrašų.

Buvo praėjusios vos dvi dienos po to, kai organizacinis komitetas paskelbė jį šventinio vakaro vedėju, kai internete buvo paviešintos jo publikacijos, kurios LGBT bendruomenės nariams pasirodė įžeidžiamos. Turėtas omenyje 2010 m. tviterio įrašas, kuriame aktorius lygino nepažįstamo žmogaus profilio nuotrauką su „gėjiška AIDS reklama“.

Dar viename įraše K. Hartas, negailėdamas stiprių žodžių, pasakojo, kaip hipotetiškai reaguotų, jei sūnus norėtų pažaisti su lėlėmis. Trumpai tariant, visi jo pasisakymai sukėlė visuomenėje didžiulį rezonansą. Nepadėjo nei aktoriaus pareiškimai, kad per 10 metų tapo kitu žmogumi, nei vieši atsiprašymai.

* Panašiai su karjera teko atsisveikinti ir pakistaniečių kilmės britei modeliui Amenai Khan.

Ji turėjo tapti pirmuoju modeliu su hidžabu, „L’Oreal“ veidu, reklamuojančiu šampūną. Tiesa, reklama taip ir nepasirodė, nes tviterio vartotojai priminė Amenai jos ankstesnius nepagarbius pasisakymus apie žydus ir Izraelio valstybę, kuriuos mergina buvo išpublikavusi, o paskui ištrynusi dar 2014 m. Įsiplieskė skandalas ir galiausiai modelis pati atsisakė sutarties su „L’Oreal“, o kompanija neėmė jos atkalbinėti.

* Kartais lengvabūdiškas išsišokimas nepastebimai virsta tarptautiniu skandalu, kuris gali sugadinti ne tik jūsų, bet ir jūsų gimtosios šalies reputaciją. Supermodeliui Gigi Hadid arbatos gėrimas kinų restorane atsiėjo labai brangiai – jai uždraudė lankytis Kinijoje.


Vizos jai neišdavė dėl video, kuriame vyriausia iš seserų Hadid, iškėlusi Budos pavidalo sausainį primerkė akis ir taip parodijavo rytų religijos pradininką. Azijoje šį poelgį akimirksniu palaikė rasistinio ir religinio pobūdžio įžeidimu, incidento nepamiršo net praėjus pusmečiui, kai merginai prireikė vykti į Kiniją. Kadangi G. Hadid negavo vizos į Kiniją, negalėjo dalyvauti Šanchajuje vykusiame „Victoria’s Secret“ šou. Modeliui tai buvo labai skaudus smūgis, kadangi vadinamasis angelų šou modeliams prilygsta „Oskarų“ apdovanojimams.
* Jei sąmoningai nepridedate viršininko prie draugų, tai nereiškia, kad jūsų darbdavys nežino, kas dedasi jūsų socialinių tinklų paskyrose. Chrestomatinis pavyzdys – 2009 m. amerikietei Connor Riley nutikęs atvejis.

Jauna mergina atėjo į darbo pokalbį ir gavo pasiūlymą dirbti tarptautinėje kompanijoje „Cisco“. Iš didelio džiaugsmo ji paskubėjo pasidalinti naujiena tviteryje. Tiesa, įrašas buvo ironiškas: „Ką tik gavau pasiūlymą dirbti „Cisco“. Turėsiu pagalvoti, ar riebus atlyginimas vertas ilgo kelio į San Chosė ir nepakenčiamo darbo.“

Nieko keisto, kad merginos įrašą pastebėjo kompanijos darbuotojai. Jie pakomentavo: „Reikia perduoti jūsų žodžius tam, kas priėmė jus į darbą „Cisco“ – žmogus apsidžiaugs, išgirdęs, kad jau nepakenčiate darbo.“

Greičiausiai ir perdavė, nes pasiūlymą dirbti atšaukė. Nuo to laiko C. Riley išgarsėjo visos šalies mastu, o jos pavyzdys gavo kodinį pavadinimą „CiscoFatty“ (nuo jos tviterio citatos apie „riebų atlyginimą“) ir yra pateikiamas mokomuose įmonių seminaruose.

* Įžeidimai, gandai internete – vis dar menkai įstatymų reguliuojama sritis, todėl patikimiausiu kriterijumi išlieka kiekvieno adekvatumas ir suvokimas, ką kritikuojate. Garsaus amerikiečių šou „Saturday Night Live“ scenarijų kūrėja Katie Rich tai suprato tik tada, kai savo tviterio paskyroje neapdairiai įžeidė tuometinio JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnų Barroną.

Moteris parašė, kad ateityje paauglys taps pirmu namuose besimokančiu šaudytoju, turėdama omenyje, kad jaunesnysis Trumpas niekada negalės ramiai gyventi tarp žmonių ir jam teks mokytis namuose. Skandalingas dramaturgės tviterio įrašas nepatiko net Donaldo Trumpo priešininkams – jie pabrėžė, kad vaikas neturėtų nukentėti dėl tėvo politinių ambicijų. Savaime suprantama, K. Rich ištrynė publikaciją ir atsiprašė už tokį pareiškimą, tačiau tai nepadėjo – NBC televizija nutraukė su ja sutartį.

* Prieš kelerius metus kuriozinis atvejis nutiko 19 m. auklėtojai iš Arizonos – vienu metu ji tapo tiesiog garsenybe, tiksliau išgarsėjo jos didysis (vidurinysis) pirštas, kurį pati nufotografavo vaikų persirengimo spintelės fone ir nusiuntė draugams į „Snapchat“, prie nuotraukos parašiusi „Prisiekiu – myliu vaikus.“


Merginos draugai pokštą greičiausiai suprato, o vietos policija – ne. Tyrėjai iškėlė auklėtojai baudžiamąją bylą, siekdami išsiaiškinti, ar ji nepublikavo auklėjamų vaikų nuotraukų be tėvų sutikimo. O vaikų darželio vadovybė apskritai nesigilino ir atleido merginą – dėmesio! – „už tai, kad naudojosi telefonu darbo metu, kai turėjo prižiūrėti vaikus“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)