Changpengas Zhao iš eilinio Šanchajaus verslininko tapo kompanijos, kuri yra laikoma autoritetinga visame pasaulyje, vadovu. Neseniai jis paskelbė esminius principus, kuriais vadovaujasi gyvenime ir versle.

Būkite sąžiningi

Neišnaudokite žmonių ir patys nesileiskite išnaudojami. Kiekvienas esame linkę į tam tikrą subjektyvumą ir sau palankesnių sprendimų ieškojimą. Tačiau nereikia pasiduoti šiam polinkiui, stenkitės būti kuo aktyvesni. Gyvenime niekada nesulauksite didžiulės sėkmės, jei nepasieksite balanso.
Changpengas Zhao

Kurkite ilgalaikius santykius ir sudarykite abipusiai naudingus sandorius

Sėkmė susiklosto ilgalaikėje perspektyvoje, todėl būtina kurti ilgalaikius santykius, kurie būtų naudingi abiem pusėms. Kad sandoris būtų prasmingas, jis turi nešti pelno visiems jo dalyviams. Vienpusiai sandoriai gyvuoja neilgai, sudarinėjant tokius sandorius, jums nuolat teks ieškoti naujų partnerių. Trumpalaikė, vienkartinė nauda galiausiai turi neigiamų padarinių, nes ji nukreipia dėmesį nuo ilgalaikės perspektyvos. Reikia ieškoti ilgalaikės, didesnės naudos.

Venkite prastų santykių

Pasaulyje yra neetiškų, toksiškų žmonių. Tokių, kuriems svetimos jūsų vertybės ir tikslai. Žmonių, kurie gaišina jūsų laiką. Paleiskite juos ir atskirkite nuo savo gyvenimo. Santykiams su kai kuriais žmonėmis reikia nemažai laiko. Pavyzdžiui, jiems nuolat reikia jūsų dėmesio, jie įsižeidžia dėl smulkmenų, nori ištisai su jumis bendrauti, jiems nuolat reikia priminimo, kokie jie svarbūs ir puikūs. Žmonės gali taip elgtis nesąmoningai, tačiau man patinka savimi pasitikintys, nepriklausomi žmonės. Aš tiesiog neturiu laiko tuštiems pokalbiams.

Etika

Niekada nepaminkite savo etikos principų, jų pažeidimas visada baigiasi neigiamais padariniais. Dirbdami su klientais, visada galvokite, kas bus tinkamiausia, naudinga klientui, o ne kas yra lengviausia jums.

Koncentruokitės į tai, kas svarbiausia

Sėkmę lemia ne įvairūs jūsų veiksmai. Norint pasiekti sėkmės, reikia rezultatų kiekvienoje konkrečioje srityje. Koncentruokitės į tai, kam skiriate dėmesį, išsilaisvinkite nuo veiksnių, kurie jums gyvenime trukdo.

Aš neturiu daug pomėgių. Kiekvieną dieną pusvalandį skiriu sportui. Neturiu daug fizinio turto, kuriam reikėtų skirti daug dėmesio. O laikas man labai brangus.

Stenkitės išlikti pozityvūs

Visi susiduriame su pačiais įvairiausiais iššūkiais – tiek santykiuose su draugais ir artimaisiais, tiek darbe. Pozityvus požiūris garantuoja pozityvius rezultatus. Nežinau, kodėl, bet taip yra. Ką daryti, jei atsidūrėte pačiame dugne? Nenuleiskite rankų ir tikrai išlipsite iš duobės. Jei elgsitės etiškai, negatyvas savaime pradings. Jūs turite pozityvios energijos, būtent tai yra vienas esminių etiško elgesio privalumų.

Prisiimkite atsakomybę

Tinkamas, teisingas mąstymas – būtina sėkmės sąlyga. Būkite atsakingi, didžiuokitės tuo, ką veikiate, nebūkite vien vykdytojas, nebūkite eilinis sraigtelis – būkite tas, kuris stato bažnyčią. Jei kažko imatės, prisiimkite visą atsakomybę. Pagalvokite, ką galėtumėte padaryti dar geriau, kad pasiektumėte geresnių rezultatų. prisiimkite atsakomybę už rezultatus – tiek už sėkmę, tiek už nesėkmę. Propaguojant tokį požiūrį, jūsų darbo rezultatai natūraliai pagerės, ir jūs kur kas sparčiau judėsite į sėkmę.

Nepaliaukite mokytis

Pasaulis nuolat keičiasi, reikia pastoviai mokytis. Skaitykite knygas, pagyvenkite skirtinguose miestuose. Žvelkite į dalykus iš globalesnės perspektyvos. Įprastai neskaitau naujienų – manau, lengva sutikti su straipsniu, kurį perskaitai per 10 minučių, tačiau tokiame straipsnyje nebus analizuojamos gilios temos, jį perskaitę nieko neprisiminsite. O knygos skatina gilintis į detales, priežastis ir pavyzdžius, tad po aštuonių valandų jums jau kils naujų minčių, atsiras naujas temos suvokimas. Manau, kalbant apie asmenybės raidą ir tobulėjimą, knygos – vertingiausia investicija. Be to, aš kasdien stengiuosi rašyti – tai padeda surikiuoti ir sisteminti mintis.

Tyrinėkite pasaulį

Kiekvienas žmogus savitai suvokia pasaulį, kuriame gyvename. Mes visi gyvename skirtinguose pasauliuose. Venkite juodos ir baltos spalvų požiūrio, pasaulyje nėra tiek daug absoliučių priešingybių. Daugelis žmonių pernelyg supaprastintai žvelgia į pasaulį, ai trukdo jiems siekti sėkmės. Žvelkite į dalykus gilesniu lygmeniu. Realiame pasaulyje daugelyje sferų egzistuoja balansas. Mes gyvename toli gražu ne idealiame pasaulyje, taisykles kuria žmonės, o jie tikrai nėra tobuli. Nepradėkite karo, kurio nepajėgsite laimėti – tiesiog venkite jo. Išvykite į kitą vietą, pradėkite veikti kažką kita. Šiame pasaulyje – labai daug darbo. Koncentruokitės į pozityvų indėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją