Sutinka pagal drabužį, išlydi pagal protą

„Morningbird Media Corporation“ kompanijos įkūrėjas, vadovas Chance‘as Glennas sako, kad kreipia dėmesį ne tiek į išvaizdą, kiek į asmenybę. Jis pradeda stebėti žmogų, vos jam įžengus pro duris.

„Kokia kūno kalba, koks pasitikėjimo savimi, charizmos lygis. Visa tai rodo, kaip potencialus darbuotojas įsilies į komandą, ar sugebės kilti aukštyn organizacijoje“, – aiškino jis.

Žmogaus užsidegimas, aistra darbui

Kalbėdami apie mėgstamą veiklą, žmonės dažnai mini užsidegimą, aistrą. „Amobee“ kompanijos prezidentė Kim Perell teigia, kad anglų k. žodis „aistra“ (pain) kilęs iš lotyniško žodžio, reiškiančio skausmą. Kitaip tariant, žmogų darbas turi tiek įaistrinti, kad jis būtų pasiryžęs net kentėti. Štai su tokiu nusiteikimu darbuotojas sieks maksimalaus rezultato ir pranoks net patį save.

„Pirmiausia stebiu, ar mano apklausiami asmenys turi aistros, nes ji dažnai perauga į kruopščias pastangas, inovatyvumą ir lojalumą“, – teigė K. Perell.

Ar žmogus savikritiškas ir lankstus

Dažniausiai sugebėjimas konstruktyviai save kritikuoti ateina bėgant metams, su patirtimi. Būtent to iš darbuotojų laukia daugelis darbdavių, taip pat ir konsultacijų įmonės „Notion Consulting“ įkūrėja, prezidentė Christine Andrukonis. Anot jos, kai žmogus pasitiki savimi, suvokia savo privalumus ir trūkumus, sugeba geriau prisitaikyti.

Ar gerbiate save

Kompanijos „Globoforce“ vadovas Ericas Mosley‘is sako vertinantis žmogau sugebėjimą gerbti ne tik kitus, bet ir save. „Darbo aplinkoje, kur daug žmonių, pagarba – pirmas žingsnis link socialinio ryšio ir aukščiausio lygio bendradarbiavimo tarp kolegų“, – įsitikinęs jis.

Pasak E. Mosley, žmogus save atskleidžia, dar nespėjęs praverti burnos – matyti, ar laiku ateinama į darbo pokalbį, ar tinkamai pasiruošus.

„Jei žmogus savęs negerbia tiek, kad ateitų į susitikimą laiku, pasidomėtų apie kompaniją ir apie pareigybę, į kurią pretenduoja, ar galima tikėtis, kad jis dirbs, gerbdamas savo darbą ir kolegas?“

Ar komfortiškai jaučiatės

Stiprus ir tuo pačiu kuklus savęs suvokimas – labai svarbu, teigia įmonės „Hello products“ įkūrėjas Craigas Dubitsky. Riba tarp pasitikėjimo savimi ir arogancijos plona, bet jei žmogus jaučiasi komfortiškai, tai rodo gilesnį suvokimą, žinias.

„Žmogus jaučiasi komfortiškai, jei yra nuodugniau pasidomėjęs kompanija, apgalvojęs, ko kompanijai reikia, ką jis pats gali duoti. Jei žmogus neturi tokių žinių, nesijaus saugiai, užtikrintai. Jeigu žmogus jaučiasi užtikrintai dėl savęs, dėl savo gebėjimų, dėl tikslų ir tiki, kad pritaps, jis norės stengtis. Pažiūrėjus žmogui į akis, iš karto matyti, kaip jis nusiteikęs“, – aiškina darbdavys.

Ką atsakote į klausimą apie didžiausią savo trūkumą

„Atsakymas į klausimą apie didžiausią silpnybę galėtų būti toks: „Per daug dirbu ir pamirštu pailsėti.“ Arba: „Per daug gilinuosi į smulkmenas“, – teigia kompanijos „100% Pure“ prezidentas Ricas Kosticas.

„Jei kandidatas nemato ar nepripažįsta savo trūkumų, jis nesutiks su kritika dėl darbo, piktinsis, – sako R. Kosticas. – Aš neieškau idealaus žmogaus. Ieškau žmogaus, kuris rizikuotų, darytų klaidas ir būtų atviras konstruktyviai kritikai, padedančiai augti. Kuklus žmogus tikrai paminės silpnybes.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)