„Jūsų kompanija – mano svajonių darbas“

Jeigu asmuo, imantis interviu, klausia jūsų, kodėl norite dirbti šioje kompanijoje, pasakykite kažką esminio. Atsakymas, kad tai jūsų „svajonių darbas“, mažai ką paaiškina. Tai neapibrėžta ir tuščia frazė, kuri iš esmės į klausimą neatsako. Konkretesnis atsakymas, kodėl norite dirbti šioje kompanijoje, skambės daug labiau įtikinamai, nes tai pirmiausia parodys, kad jūs kompanija pasidomėjote.

„Nemanau, kad yra kažkas, ką galėtumėte patobulinti“

Dažnai darbo pokalbio metu nuskamba klausimas, kas, jūsų nuomone, kompanijoje gali būti daroma kitaip, siekiant pagerinti kokią nors sistemą, kultūrą ar programą. Galų gale, bendrovė siekia pasamdyti žmogų (šiuo atveju kandidatuojate jūs), kuris padėtų jai tobulėti ir eiti į priekį.

Užuot bandę palikti įspūdį su jumis kalbančiam asmeniui, aiškindami, kokia puiki, jūsų manymu, yra ši kompanija, geriau tiksliai įvardinkite, ką konkrečiai patobulintumėte.

„Man tikrai patinka jūsų išvaizda / švarkas/ kaklaraištis / suknelė“

Nepradėkite savo pokalbio komplimentais su jumis kalbančiam žmogui apie jo išvaizdą. Pašnekovui išties nesvarbu, ką manote apie jo išvaizdą, švarką, kaklaraištį ar suknelę. Jūsų pašnekovą kur kas labiau domina jūsų patirtis ir tai, ką galite duoti kompanijai.

„Po dešimties metų save vis dar matau čia“

Kai jus kalbinantis žmogus paklaus, kur save matote po dešimties metų, atsakykite sąžiningai. Galbūt matote save lyderiu ar vadovu. Tačiau kad ir ką atsakytumėte, neapsiribokite pasakymu, kad save matote vis dar toje pačioje kompanijoje, tarsi norėdami ištransliuoti žinutę „esu lojalus, liksiu čia amžiams“. Priešingu atveju atrodys, kad persistengiate, užuot buvę sąžiningi.

„Man taip patinka mano darbas, kad kai kurie mane laiko darboholiku“

Jeigu pokalbio dėl darbo metu jūsų paklausia apie pomėgius, atsakykite. Žmonės nėra robotai. Žmonės turi pomėgių ir aistrų. Mėgstate groti gitara? Galbūt domitės žiemos sporto šakomis ir kaskart, turėdami galimybę, stengiatės ištrūkti į kalnus? Papasakokite apie tai, kad ir kas tai būtų. Gali būti, kad su jus klausinėjančiu žmogumi rasite bendrų sąlyčio taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)