Pirmiausia atsakykite į klausimus:

Kaip aš padedu žmonėms?
Ką aš darau?
Kodėl aš tai darau?

Žemiau galite susipažinti su trumpais amerikiečių psichologės Carol S. Pearson 12 archetipų aprašymų ir sužinoti, kaip išnaudoti savo gebėjimus sėkmei pasiekti.

Jei esate linkę į empatiją, turite gyvenimiškos išminties, lengvai užmezgate kontaktus, palaikote ryšį su visais jus supančiais žmonėmis, tuomet esate ryškus šio archetipo atstovas.

Stipriosios pusės: realizmas, empatija, vengimas reikšti pretenzijas.
Silpnosios pusės: galite atsisakyti savojo „aš“, kad būtumėte priimti visuomenėje.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jūsų veržimasis lygybės ir sąžiningumo link skatina jūsų kolegas laikytis tvarkos, o konkurentus – žaisti sąžiningai. Jūs savęs neaukštinate, todėl labiau esate linkę bendradarbiauti, o ne vienpusiškai vadovauti.

2. Meilužis

Jeigu žinote, kad turite talentą padėti pajusti savo moteriškumą ar vyriškumą, dovanoti malonumą ir pasitenkinimą, tai, be jokios abejonės, yra jūsų stichija – meilės, aistros ir flirto stichija.

Stiprybės: kurstote norą imtis veiksmų, aistra tam, ką darote.
Silpnybės: dėl noro visiems įtikti galite prarasti savo individualumą.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jūsų gebėjimas sukurti aplinkui lengvą ir malonią atmosferą. Su jumis gera dirbti ir jūs tiksliai žinote, kaip net pačias sudėtingiausias problemas išspręsti žaismingai.

3. Juokdarys

Jeigu žiūrite į gyvenimą paprastai, mokate gyventi tik šia diena ir jaučiate malonumą bendrauti su aplinkiniais žmonėmis, tuomet iš jūsų išeitų puikus komikas, tiksliau tariant, Juokdarys.

Stipriosios pusės: humoro jausmas, gebėjimas gyventi šia akimirka.
Silpnosios pusės: lengvabūdiškumas ir jausmų stoka.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: mokate prikaustyti dėmesį ir sukelti chaosą, kuris gali gerai supurtyti visus aplinkinius žmones ir priversti rasti naują senos problemos sprendimą.

4. Idealistas

Jei tikite gėriu ir regite laimę paprastose smulkmenose, tuomet šis optimistiškas didvyris esate jūs.

Stipriosios pusės: žavesys, paprastumas, ištikimybė.
Silpnosios pusės: naivumas, dingęs ryšys su realybe.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jūs siekiate matyti tik tai, kas yra gera – tai galioja ir kalbant apie žmones. Kur kitas matys priešą, jūs rasite sąjungininką.

5. Ieškotojas

Jei mylite laisvę, vėl ir vėl atrandate savo paties unikalumą, analizuojate savo vidinius prieštaravimus, tuomet esate tikras Ieškotojas.

Stipriosios pusės: savarankiškumas, iniciatyvumas, atvirumas pasauliui.
Silpnosios pusės: atidėliojimas ateičiai, rutinos baimė.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jūs visada esate kelyje. Nuolatinis darbas su savimi, savo gebėjimų paieškos ir tobulėjimas įkvepia aplinkinius. Gali būti, kad jums bus patikėtos vadovaujančios pareigos.

6. Išminčius

Jei jūsų tikslas yra pažinti save, žmones, aplinkinį pasaulį ir rasti atsakymą į klausimą „Kokia yra gyvenimo prasmė?“, tuomet tai yra jūsų archetipas.

Stipriosios pusės: sąmoningumas, aukštas intelektas, individualizmas.
Silpnosios pusės: troškimas viską komplikuoti, nepakantumas.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jūsų gebėjimas rasti ir analizuoti informaciją išskiria jus iš kitų. Žingsniu priekyje, žingsniu arčiau tiesos – tai apie jus.

7. Globėjas

Jei jūsų pašaukimas yra rūpintis kitais, kurti aplinkui komfortą ir jaukumą, greičiausiai priklausote Globėjo archetipui.

Stipriosios pusės: dosnumas, stabilumas, priėmimas.
Silpnosios pusės: beribis altruizmas, rūpinimosi pačiu savimi stoka.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: mokate suburti tikrai draugišką komandą. Žmonės kreipiasi į jus pagalbos ir patarimų, ir kuo dažniau kreipiasi, tuo labiau jus vertina.

8. Kūrėjas

Jei kūrybos procesas teikia jums malonumą ir jūs nuolat jaučiate poreikį atskleisti savo kūrybinį potencialą, tuomet jūs esate Kūrėjas.

Stipriosios pusės: kūrybiškumas, nestandartinis mąstymas.
Silpnosios pusės: arogancija, perfekcionizmas.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: drąsiai reikalaukite, kad jūsų idėjos būtų įgyvendintos, arba įgyvendinkite jas patys. Jūsų talentas yra kurti. Nebijokite būti pasmerkti ir dažniau jį demonstruokite.

9. Valdovas

Jei net kasdieniame gyvenime esate linkęs užtikrinti stabilumą ir palaikyti tvarką, o artimieji jums sako, kad bandote juos kontroliuoti, tuomet esate pats tikriausias Valdovas.

Stipriosios pusės: atsakingumas, valdymo įgūdžiai, lyderystė.
Silpnosios pusės: egoizmas, baimė prarasti įtaką.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: aiškiai žinote, kokių veiksmų imtis, kad pasiektumėte rezultatą. Kuo ryžtingesni būsite, tuo ryškesni bus jūsų pasiekimai.

10. Didvyris

Jei esate įpratę kelti tikslus ir jų siekti, mėgstate įveikti kliūtis ir dorotis su sunkumais, tuomet esate kupinas pasitikėjimo, kaip ir jūsų Didvyrio archetipas.

Stipriosios pusės: atkaklumas, disciplina, nuoseklumas.
Silpnosios pusės: agresija, pralaimėjimo baimė.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jaučiate milžinišką norą palikti pėdsaką šiame pasaulyje, todėl aplink jus esatys žmonės neturi kito pasirinkimo, kaip tik sekti paskui jus. Svarbiausia jūsų taisyklė – nekurti sunkumų ten, kur viskas paprasta.

11. Maištininkas

Jei dar nuo mokyklos laikų mėgstate nesilaikyti taisyklių ir laužyti stereotipus, jus erzina senos ir neveiksmingos sistemos, tuomet šis bekompromisis archetipas esate jūs.

Stipriosios pusės: drąsa, laisvė, įžūlumas.
Silpnosios pusės: agresyvumas, gebėjimas lengvai išprovokuoti konfliktą.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: jūs geriau už kitus matote, kurie metodai yra neefektyvūs, ir žinote, kaip juos pakeisti. Stenkitės išlaikyti emocinę pusiausvyrą – ne visi geba atlaikyti jūsų spaudimą.

12. Magas

Jeigu jaučiate, kad galite daryti įtaką kitiems, transformuoti jų mąstymą ir sąmonę, vadinasi, esate šio magiško archetipo atstovas.

Stipriosios pusės: siekis dvasiškai tobulėti, intuicija, sąmoningumas.
Silpnosios pusės: prarastas ryšys su realiais dalykais, pernelyg didelis pasitikėjimas savimi.

Kas padės jums sulaukti sėkmės: esate apdovanoti gebėjimu numatyti situacijas ir turite talentą keisti žmonių gyvenimus. Nepamirškite tuo pasinaudoti savo pačių naudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)