Kad tuo įsitikintumėte, tikrai neteks rašyti memuarų ilgio opusų ar įtaigiausių padėkos traktatų. Šūsnies laiškų kasdien taip pat nesiuntinėkite: tiesiog paeksperimentuokite, vadovaudamiesi toliau pateiktais patarimais.

Apibendrinamieji elektroniniai laiškai

Kad reikalai klostytųsi puikiai, visi, kurie su jais susiję, turi žinoti, už ką yra atsakingi ir kuo privalo užsiimti. Darbe susirinkimai, tikriausiai, vyksta bent kas savaitę. Jei juose dalyvaujate, tikrai išlošite skirdami laiko surašyti, kas buvo aptarta ir nutarta. Visa tai surašydami pademonstruosite, kad esate suinteresuotas asmuo ir jums svarbu siekti bendrų tikslų.

Apibendrindami, kam kokios užduotys buvo skirtos, ir surašydami jų įvykdymo terminus, tikrai paspartinsite darbo procesus – atliksite progreso variklio funkciją. Tai labai naudinga, jei jūsų tikslas – pasirodyti kolegiškam ir atidžiam (aišku, tuo atveju, jei jūsų pareigos leidžia šitaip elgtis).

darbas, kompiuteris, laikysena, sėdėjimas

Elektroniniai laiškai sau

Taip, perskaitėte teisingai. Paskutinio penktadienį (sau) išsiųsto laiško temos eilutėje turėtų būti įrašytas žodis, įvardijantis kurią nors, jūsų nuomone, neginčytiną, bet kuria kaina siektiną vertybę. Pirmadienį, kai prisijungsite prie elektroninio pašto, tas didžiosiomis raidėmis įrašytas žodis (kuris gali būti, tarkim, GERANORIŠKUMAS) pats pirmas patrauks jūsų dėmesį ir veiks kaip priminimas ištisą savaitę stengtis tą vertybę įgyvendinti. Vertybes puoselėti, ar jas ignoruoti – spręsti jums, tačiau toks laiškas tikrai paskatins rinktis pirmą kelią.

Pagiriamieji elektroniniai laiškai

Jei kas savaitę rašysite laiškus asmenims, tikrai nusipelniusiems pagyrų ir puikaus įvertinimo, netruksite įsitikinti, kad laiškai tuos žmones džiugina, verčia maloniai nustebti. Liūdna tiesa ta, kad nuoširdaus susižavėjimo kupini laiškai geriausiu atveju atsiduria adresatų mielų prisiminimų aplankuose. Tada jais džiaugiamasi tikrai ne kartą. Nutinka ir taip, kad širdingiausių liaupsių pavyksta sulaukti tiktai kaip atsako į savo pačių analogišką iniciatyvą.

Vis dėlto išreikštas pripažinimas tikrai nėra iš tų dalykų, apie kuriuos žmonės nenori pasipasakoti kitiems, tad pagrįstų pagyrimų kupinas laiškas tikrai nepakenks jūsų reputacijai.

Asociatyvi nuotr.

Padėkos elektroniniai laiškai

Padėkos laiškai gali atrodyti panašūs į pagiriamuosius, tačiau yra esminis skirtumas: reikšdami padėką tariame „ačiū“ už tai, kas buvo padaryta mums asmeniškai. Galbūt kuris nors kolega gaišo laiką rašydamas jums atsiliepimą, galbūt akimirksniu atsakė į užklausimą, o gal tiesiog padėjo atgaivinti užstrigusį spausdintuvą, kai jūs beprotiškai skubėjote.

Rašant padėkos laišką, svarbiausia nurodyti, už ką konkrečiai dėkojate ir kodėl jums suteikta pagalba buvo ypač reikalinga, nors adresatui ji ir nekainavo milžiniškų pastangų.

Elektroniniai laiškai, padedantys tobulėti

Kartą per savaitę verta parašyti asmeniui, kuris, jūsų galva, galėtų būti patarėju. Paprašykite pateikti nuomonę kokiu nors jums rūpimu dalykiniu klausimu, pakvieskite puodelio kavos, kad galėtumėte pasiteirauti, ką apie jūsų sprendimus mano kitas asmuo. Gauta informacija neabejotinai pasitarnaus stengiantis tobulėti.

Elektroniniai laiškai draugams, rašomi nesant būtinų reikalų

Bendrovės „Gallup“ atlikto tyrimo išvadose nurodoma, kad vienas iš pagrindinių požymių, rodančių, jog darbuotojas – perspektyvus, yra jo gebėjimas darbe susirasti draugų. Taigi, kartą per savaitę pasistenkite parašyti laišką vien iš draugiškumo. Beje, draugiškų laiškų adresatais neturi tapti vien kolegos. Išties patartina rašyti bet kuriam draugui. Ilgai trukęs Harvardo universiteto specialistų inicijuotas tyrimas įrodė, kad pagrindinis žmogaus laimės ir sėkmės dėmuo – vykę jo santykiai su aplinkiniais.

Ar jau supratote, kad elektroniniai laiškai nėra beprasmybė? Jei ne, bent išmėginkite čia suminėtų laiškų daromą poveikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)