1. Nusišalinimas

Darbo procese pilna koja nedalyvaujantys darbuotojai nusišalina nuo bet kokių nebūtinų pokalbių ar veiklų. Taip pat jie linkę nuveikti būtiną minimumą, o tai mažina produktyvumą ir savarankišką iniciatyvą. Su tokiais entuziazmą praradusiais darbuotojais gali bandyti pasikalbėti personalo specialistai, ir mėginti išsiaiškinti abejingumo priežastis. Reiktų siekti padidinti darbuotojų įsitraukimą.

2. Prasta komunikacija

Pastebimi nedalyvavimo požymiai apima nenorą dalyvauti komandiniuose ar „akis į akį“ susirinkimuose. Kitas požymis yra sumažėjęs produktyvumas. Reguliarios darbuotojų nuomonės apklausos suteikia įžvalgių duomenų, kurie gali padėti aktyviai spręsti problemas tiek su vadovais, tiek su atskirais darbuotojais.

3. Tyla

Dar vienas aiškus įtraukties stygiaus požymis – tyla, kad ir ką tai reikštų: neatsakyti skambučiai, elektroniniai laiškai ar praleisti susirinkimai. Jeigu darbuotojas atsiribojęs, imkitės skubių veiksmų susisiekti su juo akis į akį. Parodykite pasiryžimą pasikalbėti. Išsiaiškinkite, kas jį motyvuoja ir padėkite jam pasiekti tikslų. Paskatinkite komandos narius suteikti jam palaikymą. Surenkite komandos pietus ar linksmą išvyką, kurie padės kurti santykius.

4. Apatiškas požiūris

Beveik kaskart, kai iš darbuotojo pusės jaučiate apatiją ir įsipareigojimo stygių, tai yra aiškus ženklas, kad jis prarado susidomėjimą ir galimai svarsto apie pasitraukimą iš užimamų pareigų. Pastebimi apatijos požymiai gali būti nenoras dalyvauti konstruktyviuose debatuose, pateikti ar ginti savo idėjas, įsipareigojimų nevykdymas, nenoras atsiskaityti.

5. Nusiraminimas

Nusiraminimas yra dar vienas akivaizdus požymis, kad darbuotojui trūksta įsitraukimo. Darbuotojai ir vadovai turi turėti abipusius sąžiningus dialogus apie pasiekimus, lūkesčius ir bendrą požiūrį, kad neatsirastų įtraukties trūkumo problemų. Egzistuoja nemažai veiksnių, kodėl apima šis jausmas, tačiau atviri pokalbiai gali geriems vadovams padėti išsiaiškinti tikrąsias to priežastis ir priimti praktiškus sprendimus.

6. Darbo kokybės smukimas ir terminų nesilaikymas

Du akivaizdžiausi įtraukties trūkumo požymiai – darbo kokybės smukimas ir reguliarus terminų praleidimas. Kai tai kartojasi nuolat, personalo darbuotojai iškart turėtų pasikalbėti su tokiu darbuotoju. Jeigu tai įtraukties stygiaus rezultatas, vadovai turėtų išsiaiškinti, kas būtina, kad darbuotojas vėl jaustųsi komandos dalimi.

7. Grubumas

Kiekvienas turi sunkių dienų, tačiau atžarumas su bendradarbiais ar klientais gali būti dar vienas požymis. Iš tiesų, tai gali lemti nuobodulys ar darbuotojo pojūtis, kad jo negirdi – tai gali sumenkinti jo pastangas darbe. Pabandykite surengti susitikimą ir leisti jam išsikalbėti. Šių susitikimų išvados gali padėti išsiaiškinti, kas jį domintų: tęstinis mokymas ar specialus projektinis darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)