Anot Forbes.com žurnalistės Avery Blank, šiais trimis būdais geriausiai pademonstruosite savo kompetenciją.

1. Pateikite darbų ataskaitą.

Į biurą neinate, tačiau palaikykite ryšį su viršininku ir kolegomis. Kas savaitę siųskite el. laišką arba susitarkite su vadovu dėl skambučio, kad aptartumėte, kokius darbus nudirbote ir, ką planuojate nuveikti ateinančią savaitę.

Praneškite vadovui apie sunkumus, su kuriais susidūrėte ar pan. Dalis vadovų kuo mažiau žino, tuo labiau jaudinasi, nes jaučiasi tarsi prarastų kontrolę. Kad taip nenutiktų, periodiškai siųskite ataskaitas apie atliktus darbus. Tai nereiškia, kad atsiskaityti už darbus reikia kasdien. Toks uolumas gali būti palaikytas įkyrumu ir vadovą suerzinti.

Fizinio kontakto ribojimas nekliudo komunikuoti su kolegomis. Išnaudokite interneto ir mobiliojo ryšio teikiamas galimybes ir pademonstruokite, kad išliekate produktyviais darbuotojais.

2. Atlikite daugiau, nei pavesta.

Šiuo metu nereikia važinėti į darbą ir iš darbo, taigi turite daugiau laiko. Išnaudokite jį prasmingai.
Tarkime, vadovas pavedė surinkti informaciją apie potencialų verslo klientą. Padirbėkite daugiau – sugalvokite, kokiais būdais galima kreiptis į potencialų klientą, ir aprašykite juos bosui.

Padarykite vadovui įspūdį – pademonstruokite kūrybingumą, parodykite, kad sugebate originaliai mąstyti ir esate strateginis partneris. Lyderiai neapsiriboja pavestų darbų atlikimu – jie padaro šiek tiek daugiau.

3. Patys pateikite pasiūlymų.

Vadovams patinka aktyvūs darbuotojai, kurių ataskaitos, pasiūlymai, idėjos duoda naudos visai komandai. Tarkime, sužinojote apie laiko padedančią sutaupyti programą, kuri, jūsų nuomone, padėtų komandai lengviau ir veiksmingiau rinkti duomenis. Paklauskite vadovo, ar galite nuodugniau pasidomėti šia programa.

Koronaviruso protrūkis sutrikdė įprastą įmonės veiklą, o jūs pateikite vadovui idėjų, kaip sutaupyti pinigų (tuo pačiu pagerinsite įspūdį apie save). Bosas įsitikins, kad mąstote kaip tikras lyderis.

Vadovai neretai neturi laiko kritiškai pagalvoti apie visus darbo aspektus, ypač apie dalykus, kuris stabdo darbo procesą. Imkitės atsakomybės, pateikite pasiūlymą ir pasistenkite jį įgyvendinti.

Socialinė atstumas, kurio šiuo metu laikomės, neturi jums trukdyti padaryti gerą įspūdį vadovui ir siekti tikslų profesinėje srityje. Reguliariai bendraukite su bosu ir, kur įmanoma, pranokite jo lūkesčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)