Ženklas nr. 1: tapote apatiškas ir nejaučiate vidinės ugnelės.

Su kiekviena diena jaučiatės vis labiau nutolę nuo pradinių motyvų, kodėl pasirinkote dirbti šioje srityje. Psichologiškai jūs jau pasitikrinote savo ribas. Jūs nepasiekiate reikalingų rezultatų, jūsų galutiniai terminai vis nusikelia į priekį ir jums tiesiog nepavyksta sukaupti tiek energijos, kad galėtumėte imituoti entuziazmą dėl įmonės misijos. Tačiau jums tai nebūdinga. Kas vyksta? Esmė ta, kad net dirbant mėgstamą darbą, kartais būna tokių momentų, kai darbas atrodo tiesiog darbas. Tačiau jei neprisimenate, kada paskutinį kartą buvote užsidegę dėl naujos idėjos ar pajutę jėgų antplūdį dėl naujo projekto, veikiausiai atėjo laikas iš naujo pažvelgti į savo vaidmenį, rašoma tinklalapyje go.northeastern.edu.

Ženklas nr. 2: nejaučiate, kad jūsų veiksmai turėtų kokį nors poveikį.

Jūsų pareigos darbe diena iš dienos yra tos pačios. Kiekviena darbo diena atrodo vienoda – jūs tiesiog dirbate autopilotu. Jaučiatės nepakankamai įvertinti: jums atrodo, kad jūsų laikas ir talentas yra švaistomi veltui, o jūsų geriausi įgūdžiai nėra išnaudojami. Bėgant laikui, jūs nustojote aktyviai ieškoję galimybių prisidėti ir nebejaučiate ūpo tai daryti. Atėjo laikas imtis naujų pareigų ar darbo, kuris leistų panaudoti jūsų stipriąsias puses, suteiktų progą tobulinti naujus įgūdžius ir leistų prasmingai prisidėti prie įmonės siekių. Jūsų karjera turėtų stiprinti, o ne silpninti jūsų pasitikėjimą savimi.

Ženklas nr. 3: jūs bijote eiti į darbą.

Kiekvienam būna dienų, kai bent kelis kartus nuspaudžiame žadintuvo snaudimo mygtuką ar turime įdėti papildomų pastangų, kad atsikeltume ir susiruoštume į darbą. Galbūt projektas, su kuriuo dirbate, neteikia jums didelio džiaugsmo, arba jūs nerimaujate dėl būsimo susitikimo su viršininku. Tačiau tai kas kita – jūs taip jaučiatės kiekvieną dieną. Gyvenate dėl savaitgalių, bet nepaisant geriausių pastangų, bijoti pirmadienio pradedate jau šeštadienio vakarą. Jei esate atsidūrę tokioje padėtyje, laikas pagalvoti, kokia kita profesinė sritis labiau atitiktų jūsų būdą.

Ženklas nr. 4: jūsų pasitenkinimo neužtikrina net atlyginimas.

Galbūt gaunate neblogą atlyginimą, tačiau pats darbas jums atrodo beprasmis ir neįdomus. Iš pradžių savo sprendimą dirbti motyvavote geru atlygiu, tačiau dabar šito nebepakanka. Susirinkimų metu nuolat žvilgčiojate į laikrodį, o po ilgo savaitgalio sulaukę antradienio, jau skaičiuojate dienas iki kitų išeiginių. Nors vertinate stabilumą, kurį suteikia jūsų darbas, pradedate jaustis taip, tarsi švaistytumėte savo potencialą. Tai akivaizdūs ženklai, kad jums reikia pokyčių.

Ženklas nr. 5: jūsų darbas daro įtaką jūsų asmeniniam gyvenimui.

Darbas turi kelti iššūkius, bet neturi griauti gyvenimo. Jei jaučiatės nuolat išsekę, neišsimiegoję, kenčiate nuo galvos skausmų ar jaučiate kitus negalavimus, gali būti, kad jūsų organizmas mėgina pasakyti, kad šis darbo pobūdis yra ne jums. Nuolat jaučiamas stresas taip pat gali turėti neigiamos įtakos santykiams su artimaisiais. Ar jūsų draugai bei šeimos nariai atkreipė dėmesį į jūsų irzlumą bei nuolatinius skundus? Jei dėl darbo jaučiatės nelaimingas ir piktas, pradėkite dairytis veiklos, kuri padėtų jums vėl tapti savimi.

Ženklas nr. 6: svajojate apie naują karjeros posūkį

Per savo pietų pertrauką nuolat svajojate, ką veiktumėte „kitokiame gyvenime“, ir mėgaujatės mintimi, kaip pranešate savo viršininkui apie išėjimą iš darbo. Užuot skaitę elektroninius laiškus, pagaunate save naršančius po darbo skelbimus. Pradedate pavydėti draugams jų karjeros ir svarstote, kaip jiems pavyko gauti tokį puikų darbą. Kai žmonės jūsų paklausia, kuo dirbate, pradedate mykti, nes iš tikrųjų norėtumėte dirbti kažką kita. Jūs pagalvojote apie išėjimą iš darbo ir net prasitarėte apie tai savo draugams. Ar tikrai išeitumėte iš darbo, „jei galėtumėte“? Tuomet pats laikas atsiversti darbo paieškų svetainę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)