1. Jie stengiasi dirbti ne daugiau, o produktyviau.

Daugiausia pasiekę mano žinomi kompanijų vadovai nedirba po 90 valandų per savaitę. Jie ieško būdų, kaip produktyviau išnaudoti savo laiką.

Kaip to pasiekti: pradėkite fiksuoti, kada jaučiatės produktyviausi. Galbūt rytais nudirbate dvigubai daugiau darbų? O gal po pietų pajuntate jėgų antplūdį? Identifikuoti didžiausio savo produktyvumo laiką ir kasdien skirkite valandą ar dvi, per kurias atliksite daugiausia darbų.

Labai svarbu daryti pertraukas. Galbūt pavyktų suskirstyti savo darbo dieną į koncentruoto darbo atkarpas, kurias skirtų poilsio pertraukėlės. Yra vadinamasis „Pomodoro“ metodas – po 25 min. darbo daroma 5 min. pertrauka. Galite pasirinkti tokias darbo ir poilsio atkarpas, kurios labiausiai tinka jums. Maloniai nustebsite, pamatę, kad vadovaujantis tokiu principu nudirbama kur kas daugiau.

2. Jie nuolat mokosi, tobulėja.

Net daugiausia pasiekę mano pažįstami žmonės nesitenkina esama padėtimi, jie nuolat mokosi, ieško būdų tobulėti.

Kaip to pasiekti: Šiais laikais – daugybė informacijos, tad nekils sunkumų. Pagalvokite, kokius gebėjimus norėtumėte patobulinti, apie kokią sritį norėtumėte daugiau sužinoti, tada susiraskite knygų, video medžiagos ar kursus. Sunkiausia neužmesti tokio pobūdžio veiklų. Traktuokite tai, kaip smagų užsiėmimą, o po kiekvieno pasiekimo, pvz., per mėnesį išklausytų paskaitų ir pan., apdovanokite save.

3. Jie stengiasi, kad jaustųsi patenkinti savo darbu.

Visi kartais jaučiamės nepatenkinti darbe arba atrodo, kad reikalai niekaip nejuda į priekį. Sėkmingi žmonės išsiskiria tuo, kad nesileidžia paralyžiuojami. Jie domisi, ieško informacijos, o paskui imasi veiksmų.

Kaip to pasiekti: Yra įvairių programų, padedančių įvertinti įvairius savo profesinio gyvenimo aspektus. Tai puikus būdas pastebėti, kiek laiko per savaitę ar pan. jaučiatės dirbantys tai, kas jums atrodo prasminga. Po mėnesio stebėjimo pamatysite, kokie aspektai darbe tenkina, o kokie netenkina. Turėsite duomenų, kurie padės būti aktyvesniems – pvz., skirti mažiau laiko nemėgstamoms užduotis ar apskritai imtis kardinalių pokyčių.

4. Patyrę nesėkmę, jie nepasiduoda.

Kiekvienas daug pasiekęs žmogus pasakys, kad praeityje patyrė daug nesėkmių. Esminis skirtumas – jie nesileido sužlugdomi nesėkmių, o pasimokė iš jų.

Kaip to pasiekti: Iš pradžių bus baugu, bet pradėkite fiksuoti jus ištinkančias nesėkmės – savęs neteisdami ir nekaltindami. Jei kažkas nepavyko, užsirašykite, kas nutiko. Vėliau pagalvokite, ko galėjote pasimokyti iš tos situacijos. Jei sunku rasti progų tobulėti, paprašykite draugų patarimų. Taikykite šį būdą pora mėnesių ir imsite laikyti nesėkmes progomis tobulėti.

5. Jie pastoviai teiraujasi aplinkinių nuomonės.

Lyderiai nebijo savo kolegų, aukštesnio rango asmenų ir net pavaldinių reakcijos. Atsakomoji aplinkinių reakcija – dar vienas būdas mokytis.

Kaip to pasiekti: Surašykite 10 žmonių, su kuriais dirbate arba kuriuos puikiai pažįstate ir kuriais pasitikite. Pateikite jiems tris klausimus, į kuriuos atsakę jie išsakytų savo nuomonę apie jus dominančią sritį. Paaiškinkite, kad norite atsakomosios reakcijos ir kad po trijų mėnesių pateiksite daugiau klausimų. Paskatinkite juos padaryti tą patį ir pabrėžkite, kad noriai atsakysite į jų klausimus.

6. Jie rūpinasi savo sveikata.

Atsiminkite – sėkmė susijusi ne vien su darbu, tai – visi gyvenimo aspektai. Bus sunku klestėti profesinėje srityje, jeigu turėsite sveikatos problemų.

Kaip to pasiekti: Tikriausiai ne kartą girdėjote, visgi verta pakartoti – išsimiegokite. Kelis kartus per savaitę sportuokite. Stebėkite savo sveikatos būklę – parsisiųskite kokią nors programėlę, užsirašykite į medicinos centrą ar bent skirkite kasdien 15 min. susitelkti į save ir pakvėpuoti. Pagyvenkite nauju ritmu mėnesį, ir pamatysite, kad kitaip gyventi jau nesinori.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)