1. Kalbų žinios suteikia karjeros galimybes

Gebėjimas kalbėti ne tik gimtąja bet ir dar bent viena užsienio kalba tikrai atveria platesnes karjeros galimybes. Rinka tampa vis globalesnė, todėl didžioji dalis įmonių ieško darbuotojų, turinčių ir užsienio kalbos žinių. Gebėjimas komunikuoti bent dvejomis užsienio kalbomis yra ypatingai svarbus tokiuose sektoriuose kaip marketingas, transportas, prekyba, komunikacija, turizmas bei valdymas.

2. Aukštesnis atlyginimas

Daugelis žino, jog darbuotojų, kurie kalba bent dvejomis užsienio kalbomis, paklausa yra didesnė. Tai taip pat suteikia galimybę gauti didesnį atlyginimą. Pavyzdžiui, apklausa parodė, jog kalbų žinios gali padidinti atlygį 10–15 procentų.

3. Daugiau galimybių būti įdarbintam

Jeigu įmonė, ieškodama darbuotojų, susidurtų su situacija, kurioje yra du lygiaverčiai kandidatai, darbdavys būtų labiau linkęs įdarbinti kandidatą, kuris turi geresnes užsienio kalbų žinias. Taip pat yra įmonių, kurios susiduria su plėtros problemomis būtent dėl kalbų žinių trūkumo, todėl jos atkreipia dėmesį į darbuotojus, kurie turi užsienio kalbų įgūdžių. Šiuo metu, Skandinavų kalbų mokėjimas Lietuvoje yra ypatingai svarbus. Jeigu kalbi bent viena šiaurės šalių kalba, susirasti darbą neturėtų būti problema.

4. Tarptautinės galimybės

Remiantis duomenimis, gautais CV-Online organizuotoje apklausoje apie atlyginimą, didžiausias atlygis yra pastebimas tarptautinėse įmonėse. Būtent tai paverčia tarptautinių įmonių darbo pasiūlymus patraukliausiais. Tačiau, viena iš būtiniausių sąlygų, siekiant įsidarbinti tarptautinėje įmonėje, yra kalbų žinios.

Lyderystė

5. Įdomesnė asmenybė

Darbe svarbios ne tik profesinės žinios. Taip pat svarbu būti įdomiai asmenybei, gebėti prisijungti prie kolektyvo bei dirbti su klientais. Būtent kalbų žinios gali atverti naujas galimybes ieškant pokalbio temų, siekiant susipažinti su naujais žmonėmis bei tampant įdomiu darbo rinkos nariu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)