Išeikite iš namų

Ir visai nebūtina iškeliauti kažkur toli, pakanka tiesiog truputį pakeisti jus supančią namų aplinką. Nuvažiuokite ir pavaikščiokite po miestą, kuriame svajojote apsilankyti, kai griežto karantino metu savivaldybės dar buvo uždarytos. Ne tik pasivaikščiokite – surenkite ir pikniką. Grynas oras, naujas vaizdas aplink – tai, ko reikia norint perkrauti smegenis ir po savaitgalio naujomis jėgomis grįžti prie darbų.

Sutvarkykite namus


Kas čia per patarimas, nustebsite! Juk daugumai namų tvarkymas – vienas nemėgiamiausių veiklų nuo paauglystės, o gal net vaikystės. Vis tik šis užsiėmimas yra puiki galimybė sutvarkyti ne tik kambarius, tačiau ir mintis. Tiesiog švarinimosi procesą paverskite miela veikla: įsijunkite mėgiamą muziką ir visą savo dėmesį skirkite tik buičiai. O jei ūpo nestinga – galima tuo pat metu sutvarkyti ir garderobą. Dabar kaip tik metas šiltus rūbus paslėpti giliau ir juos pakeisti lengvesniais, skirtais vasarai.

Išbandykite meditaciją


Specialistai pabrėžia, kad tai puikus būdas norint įveikti stresą, nerimą, kurio pandemijos metu niekam netrūksta, taip pat – galimybė perkrauti organizmą. Meditacija nuo seniausių laikų žinoma kaip vienas galingiausių būdų tiek atsipalaiduojant, tiek tobulėjant. Kokį būdą rinktis – spręsti jums patiems. Galima bendrauti su meditacijos terapeutu, galima pačiam skaityti specialiai šiai temai skirtą literatūrą. O kai kam padeda tiesiog pabuvimas miške.
Susitikite su draugais

Jau girdžiu svarstymus, kad šiandien tai lengviau pasakyti nei padaryti. Žinoma, kol kas negalime sukviesti draugų kartu vakarienę gaminti ar Oskarą pelniusį fimą peržiūrėti – bendrauti viduje dar negalime. Tačiau galima artimiausiam draugui ar seniai matytam giminaičiui pasiūlyti drauge nueiti į kiną, teatrą, pasėdėti kavinėje ar tiesiog pasivaikščioti paupiu. Šiandieniniai karantino apribojimai lauko erdvėje leidžia susitikti dviejų namų ūkio atstovams – tad belieka tik sugalvoti, kaip tai padaryti. Patikėkite, pasimatymai po tokios ilgos pauzės yra ypatingai džiugūs ir tampa lyg šviežio oro gurkšniu.

Laikas tik sau

Per kasdienius darbus ir lėkimus dažnai neturime laiko ar tiesiog užmirštame išgirsti ir įsiklausyti į save, savo norus. Tiesiog neskiriame laiko sau. Užtat savaitgalis tam puikiai tinka! Nekurkite jokių grandiozinių planų, tiesiog sąžiningai patys sau atsakykite į klausimą: ko aš dabar norėčiau? Ir vykdykite: keliaukite į grožio saloną, vaikščiokite parke, surenkite sau namų SPA dieną, o gal įsijunkite ilgai jūsų peržiūros laukusį serialą. Tiesiog užmirškite planus, įsipareigojimus ir pasistenkite kaip reikiant pailsėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)