Ji yra finansinių paslaugų įmonės direktorė ir vyresnioji konsultantė jau 13 metų dirbanti Niujorko finansinio centro širdyje esančiame „Morgan Stanley“ banke, kuris yra vienas iš 5 geriausių investicinių bankų Volstryte, rašoma pranešime žiniasklaidai.

K. Haris patenka tarp 75 įtakingiausių verslininkių visame pasaulyje. Ji – Harvardo universiteto tarybos bei „Walmart” korporacijos direktorių valdybos narė, Nacionalinės moterų verslo tarybos pirmininkė bei knygų apie verslą ir strategijų kūrimą „Expect to Win“, „Strategize to Win“ autorė. Gruodžio pradžioje Vilniuje vyksiančios Pasaulinės lyderystės konferencijos dalyviai girdės šios vienos žymiausių verslo pasaulio moterų pranešimą.

„Morgan Stanley“ banko finansinių paslaugų įmonės direktorės nuomone, pats veiksmingiausias skatinimas yra asmeninis pavyzdys. „Kai kolegos mato, kad tu stengiesi kitus padrąsinti, esi linkęs ieškoti inovatyvių ir kūrybiškų sprendimų, rizikuoji siekdamas geresnių rezultatų, tuomet jie jaučiasi įgalinti ir turintys teisę patys taip elgtis. Lengviausia mokytis tada, kai matai, kaip veikia kitas žmogus, ypač, jei tas veikimas sukuria teigiamą rezultatą ir sukelia pozityvius jausmus. Tai įkvepia pokyčiams“, – tikina moteris.

Tęsdama savo mintį apie įkvėpimą K. Haris atkreipia dėmesį, kad įkvėpti kitą, tai išprovokuoti žmogų veikti. Tikras lyderis skatina kolegas savo darbus atlikti taip gerai, kaip tik jie geba ir nuteikia juos sąmoningam bendradarbiavimui pozityviai veiklai kurti. Moteris paneigia mitą, kad lyderis rūpinasi tik savo indėliu į veiklos plėtrą. Tikras lyderis savo komandos narius skatina kurti, veikti ir mąstyti savarankiškai, ragina nebijoti priimti sprendimus ir nelaukti nurodymų iš vadovo. Lyderystės esmė – įgalinti ir ugdyti kitus lyderius.

„Vesdamas komandą į priekį lyderis turi veikti su dideliu pozityvios energijos užtaisu net ir tada, kai reikalai nesiklosto taip, kaip norėtųsi. Pastabas ir kritiką savo komandai jis turėtų išsakyti tik argumentuotą, kuri ne slopintų iniciatyvą, bet drąsintų eiti pirmyn. Vadovas negali pamiršti nė vieno savo komandos nario, jam negali pritrūkti gerų žodžių dėkojant kolegoms už puikiai atliktą darbą. Sunkumus vadovas turėtų laikyti mokymosi procesu, o nesėkmes – augimo galimybėmis. Lyderis turi tikėti savo komanda ir tikslu, kurio jie siekia. Žodiniai pamokymai nepaveikūs, jeigu jų nelydi asmeninis pavyzdys“, – savo įžvalgomis dalinasi Karla Haris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją