VŽ jau skelbė, kad „Spartos“ gamykla parduodama, o jos pirkėjai susiję su Singapūre registruota ir nekilnojamojo turto (NT) objektus Lietuvoje perkančia „Grinvest PTE. Ltd“.

Ilgametį „Spartos“ vadovą Petrą Zenoną Janavičių pakeitęs A. Poška VŽ patvirtino, kad kontrolinį „Spartos“ paketą perėmė „VK investicija“. Šios šiemet įsteigtos bendrovės kiek mažiau nei 50 proc. akcijų valdo „KS investicija“, 33,3 proc. –„Humitas“, 16,7 proc. – „Grinvest“, rodo Registrų centro duomenys. „KS investicija“ priklauso K. Stabingiui ir kontroliuoja didmeninės prekybos bendrovę „Eugesta“ ir restoranų grupę „Fortas“.

1,7 ha teritoriją Vilniaus Naujamiestyje valdanti „Sparta“, rinkos dalyvių teigimu, investuotojus gali labiau dominti ne kaip pramonės įmonė, bet kaip potenciali vieta plėtoti NT. Dabartinis „VK investicijos“ ir „Spartos“ vadovas A. Poška VŽ teigė, kad planų uždaryti kojinių gamyklą nėra. Kita vertus, bendrovės pastatų būklė „tragiška", todėl esą reikėtų juos arba modernizuoti, arba persikelti kitur. Koks bus sprendimas, kol kas dar neaišku.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją