„Kuo vyresnis darausi, tuo tvirčiau įsitikinu, kad daugiausia užsidirbti pavyksta teikiant paslaugas vujaristams“, – kartą pasakė jis.

Toliau – keletas žurnalo ELLE leidėjų atrinktų faktų apie šią neeilinę, nors ypač paprastai atrodančią asmenybę.

* Pirmoji M. Zuckerbergo parašyta programa vadinosi „ZuckNet“. Šio darbo vienuolikametis jaunuolis ėmėsi norėdamas sukurti veiksmingą pacientų vizitų registravimo įrankį odontologijos kabinete dirbančiam tėvui.

* M. Zuckerbergas neskiria spalvų ir aiškiai mato tiktai mėlyną. Štai kodėl mėlyna yra dominuojanti „Facebook“ spalva.
Markas Zuckerbergas

* „Tikroji istorija ganėtinai nuobodi. Tiesiog šešetą metų sėdėjome prie kompiuterių ir rašėme kodą“, – prasitarė M. Zuckerbergas komentuodamas Davido Fincherio režisuotą filmą „Socialinis tinklas“ („The Social Network“).
* Paklaustas, kokią muziką labiausiai mėgsta, M. Zuckerbergas, paminėjo duetą „Daft Punk“ ir atlikėją Lady Gagą. (Beje, šie duomenys nėra patys naujausi, tad gali būti, kad jo favoritai jau pasikeitę.)
Lady Gaga

* Su būsima žmona Priscilla Chan M. Zuckerbergas susipažino vakarėlyje, kai jiedu laukė eilėje prie tualeto. Abiem lemtingo vakarėlio organizatorius – žydų kilmės studentų brolija „Alpha Epsilon Pi“.
Markas Zuckerbergas

* „Jis buvo panašus į tipišką „kompiuterastą“. Rankoje laikė alaus bokalą“, – vėliau prisiminė Priscilla.

* Labiausiai M. Zuckerbergui patikęs literatūros kūrinys – poema „Eneida“, o mėgstamiausias serialas – „The West Wing“. Jo įvykių dalyviai – Baltųjų rūmų administracija. Beje, šio filmo autorius – Aaronas Sorkinas, vėliau prisidėjęs rašant „Socialinio tinklo“ scenarijų.

* M. Zuckerbergas prarado 5,1 mlrd. dolerių (4,2 mlrd. eurų), kai kilo skandalas dėl platformos naudotojų duomenų nutekinimo. Tiesa, vėliau M. Zuckerbergas viešai visų atsiprašė ir „Facebook“ akcijos vėlei pakilo, o jo turtas pasipildė 2,8 mlrd. dolerių (2,3 mlrd. eurų).
Markas Zuckerbergas

* M. Zuckerbergą galima pagrįstai vadinti aistringu „Žvaigždžių karų“ („Star Wars“) gerbėju. Susidaro įspūdis, kad begalinį susižavėjimą nemirtingu George‘o Lucaso kūriniu jis gali perduoti ir savo dukrai.

* M. Zuckerbergas augina šunį. Šuns vardas – Beastas, o veislė – pulis. M. Zuckerbergo gerbėjams tas šuo išties gerai pažįstamas – bent iš asmeninio savo „Facebook“ puslapio. Tiesa, šuns paskyroje, kurią užsiprenumeravę 2,7 mln. internautų, jau porą metų – jokių naujienų. Kad ir kaip būtų, Beastas – visos M. Zuckerbergo šeimos numylėtinis. Jo vardas buvo pirmasis M. Zuckerbergo dukters ištartas žodis. Šį faktą patenkintas tėtušis paskelbė asmeniniame puslapyje ir dar pridėjo šiltas emocijas spinduliuojančią nuotrauką.

* Pirmoji Marko ir Priscillos atžala Maxima Chan Zuckerberg pasaulį išvydo 2015 m. gruodžio 2 d. Antra poros duktė gimė 2017 m. rugpjūčio 28 d. Jos vardas – August.
Markas Zuckerbergas

* M. Zuckerbergas, kitaip nei daugelis turtingų žmonių, atrodo labai kukliai, tačiau į nekilnojamąjį turtą jis investuoja išties daug. Prieš kelerius metus jis nusipirko namą, kurio plotas – 450 kvadratinių metrų. Už būstą teko sumokėti 7 mln. dolerių (5,7 mln. eurų) (aišku, jam tokia suma nėra dideli pinigai). Tvarką namuose prižiūri Morgano Freemano balsu kalbantis skaitmeninis (dirbtinio intelekto) asistentas. Kiek vėliau M. Zuckerbergas įsigijo dar keturis netoliese esančius namus, kuriuos lig šiolei perstatinėja. Vien tik į renovaciją jau investuota 30 mln. dolerių (24,6 mln. eurų). Na, o 2014-aisiais jam taip patiko viena iš Havajų salų, kad jis įsigijo joje žemės už 10 mln. dolerių (8,2 mln. eurų).
Markas Zuckerbergas

* M. Zuckerbergo „Facebook“ puslapį prižiūri ne jis pats. Jis tiktai vadovauja bendram procesui, tačiau už turinį ir kitką yra atsakinga 12 asmenų komanda. Jų pareiga – stebėti skelbiamus pranešimus, komentarus, viešinti nuotraukas.

* Kad pirmenybę M. Zuckerbergas teikia paprastiems drabužiams, pastebėjo daugelis. Vis dėlto paprasta drabužių išvaizda tikrai nereiškia, kad tie rūbai pigūs. Pavyzdžiui, M. Zuckerbergo pamėgtų „Brunello Cucinelli“ prekės ženklo marškinėlių kaina – nuo 300 iki 400 dolerių (245–330 eurų).

* M. Zuckerbergas bičiuliaujasi su Vinu Dieseliu ir itin žavisi šio aktoriaus talentu. Porą metų jie susirašinėjo per „Facebook“ ir tik tada pagaliau susitiko akis į akį.
Vin Diesel

* „Facebook“ duomenų bazėje M. Zuckerbergas yra ketvirtas užregistruotas naudotojas.

* M. Zuckerbergas – poliglotas. Jis moka prancūzų, hebrajų, lotynų ir senovės graikų kalbas. Vedęs Priscillą, jisai išmoko ir kinų kalbą, kad galėtų be jokių suvaržymų bendrauti su plačia sutuoktinės gimine. Beje, Priscillos gyslomis teka ne tiktai kinų, bet ir vietnamiečių kraujas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)