Prancūzų pramonininkas, kurio pagrobėjai patyrė atvirkštinį Stokholmo sindromą

Multimilijonierius baronas Édouardas-Jeanas Empainas, kuris vadovavo Prancūzijos-Belgijos pramonės grupei „Empain‐Schneider“, buvo pagrobtas 1978 m. Pasak vieno iš jo pagrobėjų, Alaino Caillolio, jis iššaukė pagrobėjams atvirkštinį Stokholmo sindromą, skelbia BBC.

„The New York Times“ pranešė, kad pagrobėjai surengė E. Empainui pasalą šalia Triumfo arkos. Piktadariai užkirto E. Empaino limuzinui kelią sunkvežimiu, furgonu ir motociklu ir sučiupo auką.
Nors ilgainiui E. Empainui pavyko sukelti pagrobėjams užuojautą, nelaisvėje su juo buvo elgiamasi žiauriai. „France 24“ duomenimis, jis buvo kankinamas, marinamas badu ir laikomas surakintas grandinėmis rūsyje Paryžiaus priemiestyje. Pagrobėjai net nusiuntė pramonininko dukrai kruviną jo nukirsto piršto galiuką, kaip rašė „The Times“.

Verslininkas buvo paleistas tik po to, kai nepavykusio išpirkos perdavimo metu A. Caillolis buvo suimtas, o kitas nusikaltėlis nukautas. A. Caillolis įtikino pagrobėjų gaują paleisti E. Empainą gyvą, pranešė BBC. Verslininkas buvo rastas klajojantis Paryžiaus gatvėmis, nesiorientuojantis aplinkoje. Nelaisvėje jis praleido 63 dienas.

Vienos iš įtakingiausių Honkongo bendrovių vadovas taip ir nebuvo rastas

Honkongo verslo magnatas Teddy Wangas per savo karjerą buvo pagrobtas ne vieną kartą, rašo „Post Magazine“.

T. Wangas buvo įtakingos nekilnojamojo turto plėtros įmonės „Chinachem Group“ pirmininkas. „Post Magazine“ duomenimis, jo turtas, tais laikais vertinamas apie 7,5 mlrd. dolerių, kėlė riziką, kad jis gali būti pagrobtas ir už jį gali būti prašoma didžiulė išpirka.

1999 m. balandžio 10 d. verslininkas buvo ištrauktas iš „Mercedes“ automobilio ir pagrobtas, tačiau pagrobėjai, manoma, nepaliko jo gyvo, kad galėtų reikalauti išpirkos.

„Forbes“ duomenimis, nusikaltėliai įvertė T. Wangą į valtį, o iš jos išmetė į jūrą – surištą ir užklijuota burna. T. Wango kūnas taip ir nebuvo rastas, o 1999 m. jis buvo oficialiai paskelbtas mirusiu.

Tačiau kalbama, kad verslininko žmona Nina, kuri po vyro mirties tapo „Chinachem“ pirmininke, nenuleido rankų ir tęsė vyro paieškas.

Policija išvadavo „Heineken International“ generalinį direktorių 1983 m.

„Heineken International“ generalinis direktorius ir pirmininkas Freddy Heinekenas praleido 21 dieną surakintas grandinėmis kameroje rūsyje, kol galiausiai jį išvadavo policija, rašo „The New York Times“.

1983 m. lapkričio 9 d. gauja, kurią sudarė 24 olandų tautybės nariai – visi priklausantys vienai šeimai, – sučiupo F. Heinekeną ir jo vairuotoją alaus magnato būstinėje.

„New York Times“ duomenimis, F. Heinekenas buvo pagrobtas iškart po pietų, surengtų „policijos pareigūnų, kuriems pavyko užkirsti kelią bandymui išreketuoti milijonines sumas iš jo alaus daryklos, garbei“.

Pagrobėjai reikalavo už jį 10 mln. dolerių išpirkos.

1992 m. vyras ir žmona pagrobė ir nužudė „Exxon“ viceprezidentą

1992 m. balandžio 29 d. Sidney Reso prasidėjo kaip įprasta diena. Kaip rašo „New York Daily News“, vienas iš „Exxon International“ vadovų kasdien nuvažiuodavo iki pašto dėžutės išsiimti tos dienos laikraščio.

Tačiau tą rytą S. Reso pakliuvo į pasalą. Arthuras ir Irene Seale‘ai jį sučiupo ir įtraukė į furgoną. S. Reso priešinosi, tad Arthuras peršovė jam ranką.

„The New York Times“ pranešė, kad vyras ir žmona paliko surištą, užklijuotą burna S. Reso dėžėje, savitarnos daiktų saugykloje. Po keturių dienų jis ten mirė.

Seale‘ai už „Exxon“ viceprezidentą reikalavo 18,5 milijonų dolerių išpirkos, bet pinigų pasiimti neatvyko. FTB susekė porą per automobilių nuomos agentūrą, o S. Reso kūnas buvo rastas tik birželio 28 d. Arthur Seale‘as buvo nuteistas 95 m. kalėti, rašo „New York Daily News“. Jo žmona buvo paleista iš kalėjimo 2009 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją