Vilniaus duona“, būdama Lietuvos rinkos lyderė ir didžiausia duonos gamintoja Baltijos šalyse, priklauso tarptautinei kepyklų grupei „Lantmännen Unibake”, kuri specializuojasi šaldytų ir šviežių kepinių gamyboje. Ji yra vienos didžiausių įmonių grupių Šiaurės Europoje „Lantmännen“, veikiančios žemės ūkio, įrengimų, energetikos ir maisto pramonėje, dalis.

„Lantmännen Unibake“, kurios pagrindinė būstinė yra Kopenhagoje, Danijoje, gaminamą produkciją parduoda daugiau nei 60-yje šalių. Šios tarptautinėje kepyklų grupėje dirba apie 6000 darbuotojų.

Šiuo metu UAB „Vilniaus duona“ ieško 18 darbuotojų, kurie norėtų prisijungti prie duonos gamintojų komandos Vilniaus ir Panevėžio kepyklose.

Vilniaus kepykloje, Vilnius

1. Techninės priežiūros vadovas.

Techninės priežiūros vadovas atsakingas už efektyvų ir nepertraukiamą energetinio ūkio, kepyklos inžinerinių sistemų bei technologinių įrenginių darbą, profilaktinę priežiūrą ir remontą. Darbas 5 darbo dienų per savaitę grafiku.

Darbo užmokestis– 3000 Eur (prieš mokesčius).

2. Produkcijos pakuotojai.

Pakuotojas atsakingas už pagamintos produkcijos pakavimą, produkcijos išmatavimų ir svorių tikrinimą, nekondicinių produktų atrinkimą. Darbas slenkančiu darbo grafiku, dieninėmis ir naktinėmis pamainomis.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 4,60 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais - 1035 Eur (prieš mokesčius)

3. Linijos operatoriai.

Linijos operatorius atsakingas už gamybos linijos paruošimą produktų gamybai, linijos darbo priežiūrą gamybos užduoties vykdymo laikotarpiu. Pusgaminių svorių ir kitų parametrų tikrinimą ir kontrolę. Darbas slenkančiu grafiku, dieninėmis ir naktinėmis pamainomis.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 6,55 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 1475 Eur (prieš mokesčius).

4. Tešlos gaminimo operatorius.

Tešlos gaminimo operatorius, laikantis technologinių ir maisto saugos reikalavimų, paruošia žaliavas. Užtikrina tešlos gaminimo technologinį procesą. Tikrina tešlos temperatūros ir kitus rodiklius bei juos fiksuoja. Pagal gamybos planą laikosi tešlų užmaišymo laiko ir eiliškumo. Užtikrina savalaikį tešlų padavimą į dalinimo mašinas. Darbas slenkančiu grafiku, dieninėmis ir naktinėmis pamainomis.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 5,55 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 1250 Eur (prieš mokesčius).

5. Komplektuotojai.

Komplektuotojas atsakingas už duonos produkcijos komplektavimą gavėjams pagal pateiktus komplektavimo lapus. Darbas slenkančiu grafiku tik naktinėse pamainose.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 5,60 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 1445 Eur (prieš mokesčius)

6. Krovėjai.

Krovėjas atsakingas už racionalų ir tvarkingą gaunamos produkcijos išdėstymą sandėliavimo vietose, pakrovimą į tarą, savalaikį ir teisingą bakalėjos prekių sukomplektavimą pagal komplektavimo lapus, produkcijos ir taros saugumą. Darbas slenkančiu grafiku tik naktinėse pamainose.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 5,60 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais - 1445 Eur (prieš mokesčius)

7. Transportuotojas.

Transportuotojas atsakingas už produkcijos transportavimą iš gamybos į ekspediciją, tinkamą taros bei produkcijos išdėstymą sandėliavimo vietose ir pakrovimą į komplektavimo lentyną. Darbas slenkančiu darbo grafiku, dieninėmis ir naktinėmis pamainomis.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 6,00 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 1350 Eur (prieš mokesčius).

8. Įrengimų derintojas.

Įrenginų derintojas atsakingas už elektros įrenginių priežiūrą, aptarnavimą bei jų remontą gamyboje, bei elektros komponentų montavimą, pajungimą ir derinimą. Darbas 5 darbo dienų per savaitę grafiku.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 11,35 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 2100 Eur (prieš mokesčius).

Darbui Vilniaus kepykloje priimame darbuotojus ir iš aplinkinių Vilniaus rajonų. Šiuo metu vežiojame darbuotojus iš/į darbą iš Utenos ir Molėtų. Čia savo vietą randa ir įvairiatautis kolektyvas – duonos kepimo paslaptimis dalijasi ne tik lietuviai, lenkai, ukrainiečiai, baltarusiai, bet ir darbuotojai iš Azerbaidžano, Afganistano ir Tadžikistano.

Panevėžio kepykloje, Panevėžys

1. Vyr. produkcijos pakuotojas.

Vyr. produkcijos pakuotojas atsakingas už raikymo ir pakavimo įrenginių paruošimą darbui. Organizuoja darbą pagal pateiktą pakavimo užduotį. Atsakingas už kokybišką produkcijos pakavimą, laikantis iškeptos produkcijos eiliškumo ir svorio. Tikrina pagaminto gaminio svorį ir išmatavimus, seka raikymo ir pakavimo procesą. Prižiūri ir teisingai eksploatuoja pakavimui naudojamą įrangą, prietaisus. Darbas slenkančiu grafiku, dieninėmis ir naktinėmis pamainomis.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 5,60 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 1260 Eur (prieš mokesčius).

2. Elektrikai-šaltkalviai.

Elektrikas-šaltkalvis atsakingas už elektros įrenginių priežiūrą, aptarnavimą bei jų remontą gamyboje. Darbas slenkančiu darbo grafiku, dieninėmis ir naktinėmis pamainomis.

Mokamas valandinis darbo užmokestis (prieš mokesčius) – 8,40 Eur. Vidutinis mėn. atlyginimas su priedais – 1895 Eur (pieš mokesčius).

Darbas ir naktimis

„Darbas duonos kepyklose vyksta kasdien, 24 valandas per parą. Gamyboje reikia kruopščiai vadovautis receptūromis, technologinėmis kortelėmis, stebėti visą gamybos procesą nuo tešlų maišymo, kepimo proceso iki pakavimo. Technikos tarnyboje darbai apima kepimo linijų, katilinės, kompresorinės, bei visos kepyklos įrangos priežiūrą. Ekspedicijos padalinyje darbuotojai atsakingi už produkcijos pakrovimo ir komplektavimo darbus bei produkcijos užsakymų tiekimo klientams įvykdymą. Čia visi darbuotojai atsakingi už tai, kad duonos gaminiai laiku pasiektų Vilniaus duonos vartotojus“, sako „Vilniaus duona“ komercijos direktorius Artūras Kokoškinas.
Artūras Kokoškinas

Darbui gamyboje ir ekspedicijose žinių ar įgūdžių įmonė nereikalauja. Visus naujus darbuotojus darbo vietoje apmoko vidiniai mokytojai. Pasak komercijos vadovo, kiekvienam besidarbinančiam svarbu turėti noro dirbti, mokytis ir tobulėti. Todėl gerai dirbti sektųsi kandidatams, kurie žino ko tikėtis iš darbo, kurie nusiteikę dirbti su sudėtinga įranga, dideliu tempu, ir turėtų tikti pamaininis darbas, ypač darbas naktimis. Labai svarbūs komunikaciniai ir bendradarbiavimo įgūdžiai.
Angelė Knizikevičienė, Elvydas Urbelionis, Genė Plakienė

„Sėkmingam darbui reikia noro, mylėti ir vertinti tai, ką darai“, sako Panevėžio kepykloje dispečere dirbanti Angelė Knizikevičienė. Ten pat besidarbuojanti kepėja-kūrikė Genė Plakienė pastebi, kad šiame darbe itin svarbus komandinis darbas, kai kiekvienam rūpi galutinis rezultatas. Vilniaus kepyklos linijos operatorius Elvydas Urbelionis valdo "Toste" duonos gamybos procesą ir tikina: „Tai labai geras jausmas. Nuo žmogaus daug kas priklauso.“

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)