Kaip rašoma Valstybės tarnybos departamento atsiųstame pranešime spaudai, vyriausybė pakeitė pareigybių, dėl kurių rengiamas konkursas, sąrašą, kuriuo vadovaujantis nuo š. m. gruodžio 1 d. daugėja valstybės ir savivaldybių įstaigose pagal darbo sutartį dirbančių darbuotojų pareigybių, į kurias privaloma skelbti konkursus.

Šia naujove siekiama užtikrinti didesnį darbuotojų atrankos skaidrumą ir pritraukti į konkursus daugiau kandidatų.

Iki šiol įstaigos privalėjo rengti konkursus ir juos skelbti Valstybės tarnybos departamento valdomame Valstybės tarnybos portale į šias darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį, pareigybes: įstaigų vadovų ir jų pavaduotojų, įstaigų struktūrinių padalinių vadovų, vyriausiųjų buhalterių, darbuotojų, gaunančių darbo užmokestį iš Europos Sąjungos struktūrinės, kitos Europos Sąjungos finansinės paramos ir tarptautinės finansinės paramos lėšų. Kitus darbuotojus įstaigos priimdavo pagal savo pasitvirtintą tvarką.

Nuo gruodžio 1 d. privaloma organizuoti ir Valstybės tarnybos portale skelbti konkursus į visas darbuotojų pareigybes, kurioms būtinas ne žemesnis kaip aukštasis koleginis išsilavinimas su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu: finansų valdymo ir buhalterinės apskaitos, viešųjų pirkimų, personalo administravimo specialistų, vidaus auditorių, teisininkų, taip pat darbuotojų, atsakingų už leidimų (licencijų) išdavimą, vykdančių ūkio subjektų veiklos priežiūrą ir kitas pareigybes.

Pranešime atkreipiamas dėmesys, kad už tinkamą konkursų paskelbimą Valstybės tarnybos portale bus atsakingos įstaigos, organizuojančios konkursus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)