„MeetFrank“ duomenimis, labiausiai darbdaviams trūksta programuotojų, analitikų ir produktų vystytojų.

Technologijos užtikrina anonimiškumą

„MeetFrank“ yra slapto įdarbinimo programėlė, kuri dirbtinio intelekto ir virtualaus asistento pagalba suveda įmones su geriausiais talentais pagal darbo užmokesčio lūkesčius, turimą patirtį ir įgūdžius. Programėlė leidžia sužinoti, kokios įmonės norėtų jus įdarbinti ir kokio dydžio atlyginimą mokėtų.

Žmonės šia paslauga gali naudotis visiškai anonimiškai: darbdavys nemato kandidato asmeninės informacijos, nebent jis atskleidžia susidomėjimą tam tikra pareigybe. Populiariausios kompanijos atskirose rinkose fiksuojamos būtent pagal didžiausią abipusį susidomėjimą tarp darbuotojų ir darbdavių.
Justas Burba

Auga skelbimų ir potencialių darbdavių skaičius

Kadangi programėlė veikia anoniminiu principu, nėra duomenų apie darbuotojų amžių ar lytį. Tačiau matyti, kad didžioji dalis užsiregistravusių sistemoje yra aukštesnės ar itin aukštos kvalifikacijos. Jie sudaro maždaug 80 procentų visų specialistų.

„Startuoliai ir IT kompanijos dažniausiai yra tos, kurios greičiausiai adaptuojasi prie naujovių ir sudaro didelę skelbimų dalį mūsų platformoje. Tačiau pastebime, kad pastaruoju metu ir atsargesnės kompanijos neatsisako novatoriškų sprendimų. Visur pasaulyje ypač augo IT talentų ir kitų kvalifikuotų specialistų poreikis, todėl darbuotojai yra itin gerose pozicijose. Konkurencija dėl kiekvieno kandidato yra milžiniška“, – sako „MeetFrank“ padalinio Lietuvoje vadovas Justas Burba. Anot jo, nuo metų pradžios 60 proc. daugėjo tiek skelbimų platformoje, tiek naujai prisijungusių kompanijų.

Programėlė veikia visame pasaulyje, turi ofisus Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Artimiausiu metu įmonė planuoja paskelbti apie keletą naujų lokacijų, didžiausias dėmesys – plėtrai Europoje.

„Kilo Health“ lyderiauja penkis mėnesius iš eilės

J. Burba sako nesistebintis startuolio populiarumu Lietuvoje penkis mėnesius iš eilės ir sieja tai su patraukliais jų darbo pasiūlymais.

„Mūsų platformoje jis sulaukia didelio dėmesio, nes stipriai išsiskiria Lietuvos darbo rinkoje. Darbuotojai mato sparčiai augančią kompaniją, kuriančią produktus visam pasauliui, iš įvairių pusių girdi gerus atsiliepimus apie ją. Žmonėms smalsu sužinoti daugiau ir galbūt išbandyti save“, – sako J. Burba.

Sėkmingai pasaulinėje sveikatos technologijų rinkoje veikiantis lietuviškas startuolis iki metų pabaigos ketina įdarbinti apie 250 darbuotojų. Šiuo metu jų komandą vienija per 400 specialistų.

„Tai pirmiausia yra apie žmones, talentą ir ambicijas. Dažnai naujokai stebisi, kad vietoj detalaus darbų plano gauna galimybe patys improvizuoti ir priimti svarbiausius sprendimus. Nebijoti rizikuoti ir klysti visada buvo mūsų esminis inovacijų ir naujų sprendimų variklis. Žmonėms siūlome nuo pat pradžių prisidėti kuriant ir vystant projektus, kurie po kelerių metų gali tapti vienaragiais. Kviečiame būti jų vadovais, bendraįkūrėjais, matyti, kaip tai pritraukia milijonus vartotojų pasaulyje”, – sako Tadas Burgaila, startuolio vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)