Bendrovė „Alisa Management Laboratory“ Lietuvoje pristato naujieną, kuria palengvinamas atleidimo iš darbo procesas, – mokymus buvusiems darbuotojams. Personalo valdymo produktas remiasi šiuolaikiška metodika, skatinančia atsakingai atsisveikinti su darbuotojais ir išsaugoti reputacinį įdirbį, rašoma pranešime žiniasklaidai. Pagrindinis tikslas – kiek įmanoma sušvelninti neigiamas proceso pasekmes bei išlaikyti atsakingo darbdavio įvaizdį net ir sudėtingu įmonei laikotarpiu.

Mokymuose atleidžiami darbuotojai patiria simuliacines darbo pokalbių, testų bei kitas įdarbinimo metu vykstančių situacijų pratybas ir yra parengiami pakartotiniam įsiliejimui į darbo rinką.

„Sparčiai auga specialaus paruošimo sklandžiam įsiliejimui į darbo rinką bei karjeros planavimo paslaugos poreikis. Įmonės reputacija tampa ypač svarbi ne tik pritraukiant naujus darbuotojus, bet ir išlaikant vartotojus. Jau seniai darbuotojas nėra tik „darbuotojas“. Šiandien jis ir klientas, ir partneris, ir įmonės rinkodaros dalis. Supratimas, kad plaukiame viename laive, auga.

Išeitinės išmokos jau tapo savaime suprantama „higiena“, tačiau darbdaviai aktyviai ieško ir kitų socialiai atsakingų būdų ar galimybių. Vieni apsiriboja vieša padėka ir gėlėmis, kiti buvusiems ilgamečiams darbuotojams nori suteikti ilgalaikę naudą. Jiems, daug metų dirbusiems viename darbe, pokyčiai yra gąsdinantys, orientuotis darbo rinkoje sunku. Įdarbinimo specialistų bei koučerių pagalba tokiems darbuotojams padeda pasiruošti naujam karjeros etapui ir suteikia pasitikėjimo. Laimingas ir saugus buvęs darbuotojas – ne tik paliktas pozityvus pėdsakas, bet ir puikus įmonės ambasadorius“, – teigia Dr. Alisa Miniotaitė.

Padeda iš naujo įvertini stipriąsias darbuotojo savybes

Pasak įdarbinimo specialistės Ievos Belickienės, individualios treniruotės atleidžiamiems darbuotojams padeda suprasti, kaip sukauptą darbinę patirtį bei kompetencijas atskleisti darbo pokalbiuose, išnaudoti ateities darbuose. Mokymų metu atliekamas asmeninių savybių „auditas“, atleidžiamas darbuotojas parengiamas pokalbiams su potencialiais verslo atstovais, išgryninamos galimos naujos veiklos kryptys.

Lyderystė

„Dažnai atleidžiami darbuotojai ateina su nerimu ir nuogąstavimu. Būtina jį „amortizuoti“, apsiprasti, pasiruošti naujiems žingsniams. Kiti galbūt save ir pervertina. Tai taip pat veda į nusivylimą, tad bet kuriuo atveju siekiame supažindinti su darbo rinkos tikrove, padedame orientuotis, suprasti turimų kompetencijų vertę, įgyti pagrįsto pasitikėjimo siekti naujų aukštumų“, – dėsto bendrovės „Alisa Management Laboratory“ partnerė Ieva Belickienė.

Personalo vadybos profesionalai tvirtina, jog mokymai atleidžiamiems darbuotojams – tai didžiulė socialinė nauda žmonėms, kurių laukia išbandymai artimiausioje ateityje. Be to, tai akivaizdus darbdavio indėlis į skaidrios ir atsakingos darbo rinkos tradicijų formavimą bei ilgalaikį darbuotojų ugdymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)