Ką reiškia atkaklus parduotuvės darbuotojų paslaugumas

Dažną pilietį stebina, kad kai kurie parduotuvių darbuotojai, paprastai sutinkami brangių prekių (pvz., elektronikos įrenginių) skyriuose, taip įnirtingai, kartais net agresyviai demonstruoja mandagumą ir kaip įmanydami stengiasi būti paslaugūs.

2018 metais socialinių naujienų ir diskusijų svetainėje „Reddit“ vienam iš prekybos tinklo „Walmart“ skyrių vadovaujantis darbuotojas paaiškino, kokių veiksmų imasi elektronikos prekių skyriuje budintis personalas, kad užkirstų kelią vagystėms.

„Prisakoma laikytis agresyvaus mandagumo taktikos ir būtinai pasiteirauti kiekvieno pirkėjo, ko konkrečiai jis ieško: tada parduotuvės lankytojas tiesiog žinos, kad yra stebimas“, – parašė vadovas.

Nemanykite, kad darbuotojai žino, kur išdėliotos visos prekės

Vienas parduotuvės „Walmart“ darbuotojas iš Džeksonvilio portalui „Business Insider“ prisipažino vien pasvajojantis apie tai, kad galėtų pasakyti pirkėjui, jog, deja, nežino, kur išdėliotos visos ligi vienos prekės.

Sutvarkykite, ką sujaukėte

Dėl sujauktų parduotuvių lentynų tikrai nereikia kaltinti darbuotojų.

„Netvarką palieka tik pirkėjai“, – teigia 12 metų darbo stažą turinti „Walmart“ darbuotoja.

„Nesame samdomi tam, kad tvarkytume kažkieno paliktą betvarkę. Tą tiesiog tenka daryti, nors tikrai nepriklauso. Žmonės juk nesutvarko, ką patys sujaukia. O negi manote, kad netvarką galėtų palikti darbuotojai?“ – retoriškai klausia ji.

Kad kai kurios kasos kartais nedirba, kalti ne darbuotojai

Pirkėjai net labai įsiunta, jei parduotuvėje nematyti kasininkų, o prie savitarnos kasų nusidriekusios ilgiausios eilės.

Visgi vienas iš „Walmart“ vadovų nurodo, kad kalti dėl to ne darbuotojai, o nepakankamas jų kiekis ir darbo grafikų sudarymo klaidos.

Prižiūrėkite savo vaikus

Viena „Walmart“ darbuotoja atkreipė dėmesį į neatsakingą tėvų sprendimą palikti vaikus vienus žaislų skyriuje, tarsi tai būtų žaidimo aikštelė. Be priežiūros palikti vaikai, anot jos, dažnai susižeidžia.

„Negalima leisti vaikams stovėti vežimėliuose, – pridūrė ji. – Jie tikrai dažnai pargriūna ir susitrenkia galvą.“

Kainas išsiaiškinkite internete

12 metų „Walmart“ dirbantis vyras rekomenduoja pirmiausia išsiaiškinti kainas internete ir tik tada eiti į parduotuvę.

„Jei internete nurodyta konkrečios prekės kaina bus žemesnė, parduotuvėje ji irgi bus nuleista, – sako darbuotojas. – Tai reiškia, kad tas prekes reikėjo parduoti per Walmart.com.“

vėžimėlis, prekybos centras, apleista

Nepalikite pirkinių vežimėlio kur pakliuvo

Ne vienas „Walmart“ darbuotojas skundėsi pirkėjų įpročiu palikti pirkinių vežimėlius bet kurioje automobilių stovėjimo aikštelės vietoje.

„Genami vėjo vežimėliai gali atsitrenkti į sustatytas transporto priemones“, – sako darbuotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)