„Praėję metai dėl COVID-19 pandemijos nestokojo iššūkių, tačiau kasdienių darbuotojų pastangų ir atsidavimo dėka mums pavyko pasiekti reikšmingų rezultatų. Nors remiantis SEB banko ekonominėmis prognozėmis, 2022 m. vidutinis bruto darbo užmokestis didės 8,7 proc., o mažmeninės prekybos srityje numatomas apie 9,3 proc. metinis algų augimas, galvodami apie ilgalaikę perspektyvą, mes atlyginimus keliame vidutiniškai 17 proc., o priklausomai nuo pareigų – net iki 23 proc., didžiausią atlygio didėjimą pajus tiesiogiai su klientais dirbantys darbuotojai. Tikime, kad tiek esamiems, tiek būsimiems darbuotojams geresnis finansinis stabilumas padės dar labiau susikoncentruoti į asmeninių ir komandinių rezultatų siekimą“, – pranešime žiniasklaidai sako „Moki Veži“ personalo vadovė Akvilė Pačėsaitė.

Atlyginimas įmonės darbuotojams bus keliamas keliais etapais: nuo sausio mėn. algos padidėjo visiems parduotuvėse dirbantiems mažmeninės prekybos darbuotojams, jos dar kartą augs kovo mėn. O nuo balandžio mėn. atlyginimas didės ir didmeninės prekybos bei administracijos darbuotojams.

Dėmesys kiekvienam darbuotojui

A. Pačėsaitė sako, kad sąžiningas atlyginimas už darbą yra bazinis kiekvieno darbuotojo poreikis, kuris suteikia jam saugumo ir stabilumo jausmą bei stipriai prisideda prie motyvacijos.

„Taip pat mums labai svarbu, kad kiekvienas darbuotojas būtų vertinamas pagal turimas žinias bei demonstruojamus įgūdžius, todėl 2021 metais pradėjome teigiamų atsiliepimų sulaukusią kvalifikacijų vertinimo programą, kurios tikslas – leisti darbuotojams savanoriškai įsivertinti ir pagerinti savo žinias ir įgūdžius bei geriausius rezultatus pasiekusiems skirti papildomą priedą prie atlyginimo. 2022 metais tęsime šią gerąją praktiką ir kviesime joje sudalyvauti vis didesnę dalį darbuotojų“, – pasakoja personalo vadovė.

Akvilė Pačėsaitė pratęsia, kad įmonei svarbūs ne tik greiti ir pažangūs sprendimai, kurie padeda lengviau atlikti kasdienius darbus ir į kuriuos pastaruoju metu nuosekliai investuojama, bet ir ilgalaikis rūpestis žmonėmis, jų pasitenkinimas savo darbo vieta bei įsitraukimas.
„Suprantame, kad vien tik darbo užmokestis negali padėti išlaikyti talentingiausių mūsų darbuotojų, todėl daug dėmesio skiriame ir vidinės aplinkos kūrimui. Dėl to parduotuvės direktorius, o administracijoje – skyriaus vadovas stengiasi, kad kiekvienas komandos narys jaustųsi pastebėtas, išklausytas ir įvertintas. Taip pat aktyviai skatina juos plėsti savo atsakomybių ribas ir užimti vis aukštesnes pareigas“, – pasakoja A. Pačėsaitė.

Siūlo ne tik finansines naudas
Be reguliariai augančio darbo užmokesčio, papildomų priedų ir karjeros galimybių, bendrovė savo darbuotojams suteikia ir kitų papildomų naudų: specialių nuolaidų apsiperkant tiek įmonės, tiek partnerių parduotuvėse, galimybę nuolat dalyvauti įvairiuose pardavimų ir klientų aptarnavimo konkursuose bei prisidėti prie prekybos tinklo vykdomų projektų ir net tapti jo reklaminiu veidu.

„Be to, visi kartu švenčiame įmonei svarbias progas: parduotuvių gimtadienius, įmonės vasaros šventę ir kitus, komandos tradicijas puoselėjančius įvykius. Taip pat darbuotojus nuolat skatiname kartu su komanda spręsti darbe iškilusius sunkumus ir visiems kartu ieškoti geriausių sprendimų. Tai motyvuoja tikėti bendru tikslu ir aktyviai įsitraukti į įmonės gyvenimą“, – pastebi personalo vadovė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)