Tad Marijampolėje įsikūrusi ICECO įmonių grupė, kuri užsiima žuvies produkcijos ir ledų gamyba, skelbia turinti laisvų darbo vietų ir kviečia ukrainiečius jas rinktis. Dirbti galima pradėti nedelsiant.

„Nemaža dalis mūsų įmonių siūlomų laisvų darbo pozicijų nereikalauja specialių įgūdžių, suteikiami visi darbui reikalingi įrankiai ir drabužiai, apmokymai yra vykdomi darbo vietoje, o darbo vietos pritaikytos dirbti tiek vyrams, tiek moterims. Į šias darbo vietas galime priimti iš Ukrainos nuo karo bėgančius ir darbo ieškančius asmenis. Taip pat turime ir kvalifikuoto darbo pozicijų įvairių sričių specialistams, turintiems reikalingų kompetencijų. Mes galime užtikrinti, jog pas mus atėję dirbti administracijos ar gamybos darbuotojai gaus atlyginimą, atitinkantį jų išsilavinimą bei sukauptą patirtį“, – teigia įmonių grupės marketingo vadovas Vytautas Kubolis.

Jo teigimu, įmonės darbuotojai yra pasiryžę visokeriopai pagelbėti į Lietuvą atvykstantiems Ukrainos gyventojams, siekiant palengvinti jų įsikūrimą, pasirūpinant jų transportu.

Tiesa, V. Kuboliui sunku vertinti, kada tokiu neramiu laikotarpiu į Lietuvą atvykę Ukrainos gyventojai norės ir bus pasiryžę dirbti.

Šiuo metu ICECO įmonių grupė praneša turinti bent 30-40 darbo vietų, kuriose galima būtų pradėti dirbti nedelsiant. „Visos darbo pozicijos yra atviros ir į Lietuvą atvykstantiems ukrainiečiams. Taip pat, tikrai kviečiame kreiptis įvairių sričių specialistus, turinčius patirties maisto pramonės srityje nors ir neranda tinkamo skelbimo“, – ragina V. Kubolis.

Šiuo metu įmonė teikia šiuos darbo pasiūlymus:

1. Technologinių linijų derintojas (-a).

Darbo pobūdis: technologinių įrenginių sklandaus darbo užtikrinimas; įrengimų priežiūra, remontas ir profilaktiniai darbai; operatyvus gedimų šalinimas; dalyvavimas įgyvendinant įrangos modernizavimo projektus ir naujovių diegimą.

Darbas pamainomis, su naktinėmis.

Reikalavimai kandidatui: profesinis ar aukštesnysis išsilavinimas (techninis, inžinerinis). Darbo patirtis technologinės įrangos eksploatavimo srityje - būtų privalumas.

Atlyginimas: 1200-1600 €/mėn. neatskaičius mokesčių

2. Krautuvo vairuotojas (-a).

Darbo pobūdis: žaliavų ir pagamintos produkcijos krovimo darbai. Tvarkos sandėlyje palaikymas.

Reikalavimai darbuotojui: panašaus darbo patirtis. Krautuvo vairuotojo teisės - privalumas;

Atlyginimas: Nuo 1040 €/mėn. neatskaičius mokesčių

3. Šaldymo įrengimų technikas (-ė).

Darbo pobūdis: šaldymo įrengimų priežiūra ir eksploatacija; šaldymo įrangos montavimas; šaldymo procesų valdymas bei kontrolė. Reikalinga panašaus darbo patirtis.

Atlyginimas: Nuo 1303 €/mėn. neatskaičius mokesčių

4. Ledų mišinio paruošimo operatorius (-ė).

Darbo pobūdis: įrengimų paruošimas; ledų mišinio maišymas pagal pateiktas receptūras. Nereikalauja specialios kvalifikacijos.

Atlyginimas: Nuo 700 €/mėn. į rankas

5. Darbuotojai ledų gamybos ceche.

Darbo pobūdis: įvairūs darbai ledų gamybos ceche (kur temperatūra + 20 °C) prie gamybinių linijų.
Nereikalauja specialios kvalifikacijos.

Atlyginimas: 640-800 €/mėn. į rankas

6. Gamybos darbuotojai žuvies ceche.

Darbo pobūdis: žuvies apdirbimas; žuvies produktų fasavimas.
Nereikalauja specialios kvalifikacijos.

Atlyginimas: 600-800 €/mėn. į rankas plius motyvaciniai priedai už produktyvų darbą.

7. Rūkymo operatorius (-ė).

Darbo pobūdis: žuvies rūkinimas; rūkymo proceso priežiūra ir kontrolė. Reikalingos dokumentacijos pildymas.
Nereikalauja specialios kvalifikacijos.

Atlyginimas: 800 €/mėn. į rankas plius motyvaciniai priedai už produktyvų darbą.

„Visiems ukrainiečiams suteiktume analogiškas darbo sąlygas kaip ir darbuotojams iš Lietuvos. Pasiūlymai įsidarbinti yra neterminuoti ir darbuotojai būtų laikomi mūsų tarptautinės įmonės dalimi nepriklausomai nuo šalies, iš kurios jie kilę. Papildomai, atsižvelgdami į konkrečią situaciją, suprasdami su kokiais sunkumais gali susidurti Ukrainos žmonės, organizuotume jų transportą tiek Lietuvoje, tiek iš kitų valstybių, padėtume įsikurti, o kiekvieną situaciją spręstume individualiai, lanksčiai bei atsižvelgiant į darbuotojo poreikius“, – sako įmonių grupės marketingo vadovas.

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)