Darbuotojai iš Lietuvos – itin vertinami

„Pavyzdžiui, netoli Kopenhagos statomoje būsimoje Danijos ligoninėje iki šiol dirbo 12 Lietuvos betonuotojų komanda, o dabar gavome užsakymą suformuoti dar dvi tokias brigadas iš Lietuvos statybininkų. Mūsų šalies statybų specialistai per tą patį laiką sugeba atlikti beveik du kartus daugiau darbų, nei Danijos ar iš kitų šalių atvykę kolegos. Todėl užsakovai nusprendė kitų šalių betonuotojus pakeisti Lietuvos specialistais“, – pasakoja „Litpersona LT“ savininkas Žydrūnas Andruška.

Minėta dobilo formos 4 aukštų ligoninė, kurią stato ir Lietuvos specialistai, bus net 118 tūkst. kv. m ploto ir aptarnaus daugiau kaip 300 tūkst. pacientų. Ją planuojama pastatyti per dvejus metus. Šiose ir kitose statybose Lietuvos darbininkai vertinami dėl sukauptos patirties įrengiant grindis, polius, atramines sienas bei surenkant gelžbetonio elementus. Ligoninės statybose dabar iš viso dirba apie 200 betonuotojų.
„Kadangi Danijoje mūsų kompanijos specialistai įrenginėja ir smėlbetonio grindis, esame pakviesti teikti pasiūlymą dėl galimybės įrengti 125 tūkst. kv. m smėlbetonio grindų minėtoje ligoninėje. Toks plotas viršija mūsų dabartinius pajėgumas, todėl ieškome dešimčių patikimų specialistų arba partnerio, su kuriuo galėtume atlikti šiuos darbus“, – apie specialistų ir partnerių paiešką darbams Danijoje kalba įmonės savininkas.

Lietuvos statybų bendrovė taip pat planuoja gerokai didinti specialistų skaičių, kurie dirba gelžbetonio gamyklose, kur liejamos įvairios formos statomiems pastatams: gelžbetonio sienos, kolonos, perdangos, laiptai, balkonai ir kiti statybose naudojami elementai.
„Užsakymai betono gaminiams tiesiog sprogo. Danijos gelžbetonio elementų gamyklos, kur dirba ir Lietuvos specialistai, apmokėtų užsakymų yra prisirinkę dviem metams ar net ilgesniam laikotarpiui. Cementas brangsta ir norėdami fiksuoti kainą nekilnojamojo turto vystytojai už gelžbetonio elementus moka į priekį. Bet gamyklos turi fiksuotus pajėgumas, todėl gaminti daugiau gali tik pasitelkusios sumanesnius darbuotojus, tarp kurių ypač išsiskiria patirties turintys Lietuvos specialistai“, – situaciją dėl Lietuvos statybos pramonės specialistų didelės paklausos Danijoje paaiškina Ž. Andruška.

Danijos gelžbetonio gamyklose ypač trūksta sienų surinkimo, betonavimo, apdailos darbininkų, taip pat stalių, kurie geba skaityti brėžinius ir moka gaminti formas, naudojamas gelžbetonio elementams lieti.
„Šiuo metu mūsų specialistai dirba 4 Danijos gelžbetonio gamyklose, o iki vasaros planuojame turėti sutartis dar su 6 tokiomis įmonėmis,“ – potencialą Lietuvos statybų pramonės specialistams įsidarbinti Danijoje atskleidžia verslininkas.

Darbuotojai kaupia daniškai pensijai

Jis nurodo, kad patirties Lietuvos gelžbetonio konstrukcijų gamyklose turintys darbuotojai iš karto gali atlikti darbus Danijos įmonėse, kur per valandą uždirba apie 180 Danijos kronų (apie 24 Eur/val.) prieš mokesčius arba apie 17 Eur/val. „į rankas“. Dar 12,5 proc. nuo atlyginimo skaičiuojama atostoginiams, o taip pat kaupiama daniška pensijai. Beje, darbo užmokestis Danijoje priklauso ir nuo to, kokią kolektyvinę sutartį gamykla turi su profsąjunga. Visus Lietuvos statybininkus, kurie taip pat stato gyvenamųjų namų rajonus, pramonės objektus, biurus, viešbučius, bendrovė Danijoje įdarbina pagal šios šalies įstatymus.

„Danijos statybų pramonei reikia beveik visų sričių specialistų. Ten ir gyvenamieji būstai parduodami tik su pilna apdaila, virtuvės baldais, įrengtais vonios kambariais, todėl darbai siūlomi ir betonuotojams, ir mūrininkams, ir langų bei durų montuotojams, ir tinkuotojams, ir dažytojams, ir plytelių klojėjams, ir net baldų surinkėjams“, – pasakoja įmonės savininkas.

„Litpersona LT“ savo darbuotojus iš Lietuvos nemokamai vežioja į Daniją, čia jiems suranda ir gyvenamąją vietą. Paprastai darbuotojai gyvena po 1–2 kambariuose, o būsto mėnesio nuomos mokestis sudaro apie 200-250 eurų.

Šiuo metu bendrovė „Litpersona LT“ darbui Danijoje ieško:

1. Betonuotojai-armatūros rišėjai

Ieško darbuotojų ilgam laikui (mažiausiai 12 mėn.).

Darbai: armatūros rišimas; gelžbetonio sienos „sumuštinio“ gaminimas; paviršių šlifavimas po betono užpylimo; pagamintų gaminių logistikos koordinavimas iš cecho į sandėliavimo patalpas/aikšteles.

Sąlygos:
* Valandų 50 val. per savaitę
* Apgyvendinimas po 1-2 kambariuose, atskiruose butuose po 3-5 darbuotojus. Kaina 250 €/mėn.;
* Suteikia darbo rūbus ir įrankius;
Ū Apmoka suplanuotus skrydžius į/iš Danijos.

Pirmenybė kandidatams, kurie: skaito brėžinius ir gali tapti komandos lyderiais („Team leader“); laisvai kalba vokiečių arba rusų kalba.

Atlygis: nuo 153.5 kr (~20.46 Eur/ val.) prieš mokesčius, plius 12.5% atostoginiai, visos daniškos socialinės naudos. Labiau patyrusiems, mokantiems skaityti brėžinius, kalbantiems angliškai ir galintiems būti komandos vadovais mokami priedai.

2. Grindų montuotojai

Darbas (reikalinga patirtis): lagių grindų įrengimas; parketlenčių, laminato montavimas; click grindų montavimas; medinių grindų renovacijos darbai; alyvavimas. Gebėjimas susikalbėti angliškai – didelis privalumas. Privaloma turėti bent B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Suteikia: apgyvendinimą, darbo rūbus, visas socialines garantijas.

Atlyginimas: valandinis nuo 13 €/val. iki 15€/val. į rankas. Atlygis priklauso nuo kompetencijos

3. Smėlbetonio grindų betonuotojai

Nuolatiniam darbui.

Darbai: betono maišymas, pylimas, lyginimas ir šlifavimas.

Reikalavimas: grindų betonavimo, išlyginamojo sluoksnio įrengimo patirtis, mokėti naudotis lazeriu, šlifuoti šlifavimo mašinomis. Vairuotojo pažymėjimas. Suprasti ir susikalbėti angliškai arba daniškai (privalumas).

Sąlygos:
* Apgyvendina komandą (3-4 žmones) bute su privačiais kambariais;
* Darbo valandų 200-240 per mėn.;
* Suteikia darbo rūbus, įrankius, transportą į darbą.

Atlygis: vidutinis atlyginimas yra 3800 EUR/mėn. Mokama už kvadratus nuo 4.7 EUR/m2.

4. Mūrininkai

Darbai: Vidinių pertvarų mūro darbai naujos statybos daugiabučiuose. Dujų silikato blokeliai.

Reikalinga: analogiško darbo patirtis, vairuotojo pažymėjimas.

Sąlygos:
* Apgyvendinimas – 200 €/mėn.
* Darbo valandų 200-240 per mėn.
* Suteikia darbo rūbus, įrankius.

Atlyginimas 13 eur/val. į rankas.

5. Projektų vadovų (betonavimo-gelžbetonio konstrukcijų montavimo projektams) komandai.

Komandą sudaro 6-12 darbuotojų.

Darbai: komandos darbų planavimas su objekto vadovybe, brėžinių skaitymas; darbų išaiškinimas ir paskirstymas jūsų komandai; darbo kokybės priežiūra; darbo pridavimas objekto vadovui; privaloma
- taip pat: armatūros rišimas; betono polių, pamatų, atraminių sienų klojinių įrengimas; betono kolonų, sienų, perdangų montavimas (gelžbetonio konstrukcijų montavimas).

Reikalinga:
* susikalbėti angliškai arba lenkiškai,
* pateikti rekomendaciją iš buvusių darbų: kontaktinis telefonas buvusio darbdavio, pateikti faktus, kad dirbote analogiškus darbus ir turite patiries.

Sąlygos: įdarbinimas daniškoje kompanijoje; suteikiamas nemokamas apgyvendinimas; suteikia darbo rūbus, įrankius, transportą.

Atlyginimas 181 Kr. (~24 Eur/ val.) +12,5% atostoginiai + pensija. Į rankas uždirbsite 17€/val. (3500 Eur).

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)