Rasti tinkamiausius – sudėtinga užduotis

Užimtumo tarnybos duomenimis, šie metai – rekordiški pagal laisvų darbo vietų skaičių. Birželį Lietuvoje buvo ieškoma daugiau nei 60 tūkst. darbuotojų. Darbo rinkoje gausu laisvų ne tik žemesnės, bet ir aukštesnės kvalifikacijos reikalaujančių pozicijų.

Su tuo sutinka ir pasaulinėse rinkose augančios sveikatos technologijų įmonės „Kilo Health“ personalo vadovė Justė Vižinytė. Anot jos, šiuo metu kompanijos vis daugiau dėmesio kreipia ne tik į darbuotojų kompetencijas, bet ir į jų vertybes, tinkamumą prie komandos kultūros. J. Vižinytė sako, kad darbdaviai vis dažniau pasitelkia kūrybiškumą bei investuoja ne tik laiko, bet ir pinigų į potencialaus darbuotojo ugdymą.

„Norite darbostogų su komanda? Prašom. Pageidaujat nuosavo baro biure? Turim. Taip pat siūlome papildomas poilsio dienas, net daugiau nei jų numato Darbo kodeksas. O šalia – visos galimybės augti, įgyti naujų kompetencijų, rizikuoti, imtis atsakomybės ir svarbių projektų. Ne mažiau investuojame ir į naujų darbuotojų paiešką. Mums svarbu, kad ateinantys žmonės pirmiausiai būtų artimi vertybiškai. Kompetencijas motyvuotiems kandidatams padedame išsiugdyti. Manau, kad į tai pradeda orientuotis vis daugiau kompanijų, ieškančių talentų“, – sako J. Vižinytė.
Justė Vižinytė

Tam įmonė įsteigė specialią akademiją, į kurią nukreipia žmones, kurie nori dirbti įmonėje ir mokytis, kurie atitinka bendrovės vertybes, bet jiems trūksta tam tikrų kompetencijų ar gilesnių žinių.

„Didžioji dalis tų kandidatų dega noru tapti bendrovės dalimi ir prisidėti prie ambicingų mūsų tikslų. Nenorime jų taip paprastai paleisti. Techninių žinių išmokyti kartais lengviau nei rasti motyvuotą kolegą“, – sako J. Vižinytė.

Akademija – naujas būdas įsidarbinti bei atsirinkti darbuotojus

Akademiją sėkmingai baigusiems ir žinias patobulinusiems kandidatams vėliau įmonė pasiūlo darbą. Šiuo metu akademijoje galima sustiprinti žinias ne tik IT, bet ir skaitmeninės rinkodaros srityse. Pavyzdžiui, organizuojamos „Facebook“ ir „Google Adwords“ skaitmeninės rinkodaros mokymų grupės.

Norintieji prisijungti prie akademijos, kandidatai praeina įmonės standartais pagrįstą darbo atrankos procesą, kuriame turi galimybę pademonstruoti bazines žinias, techninius ar kitus gebėjimus bei pasimatuoti, ar jiems tinka bendrovės kultūra. Akademijos vadovė Paula Žilinskaitė sako, kad už mokslus atrinktiems kandidatams nieko mokėti nereikia.

„Į akademiją ateinantys žmonės jau turi darbinės ar praktinės patirties. Mūsų mentoriai ir kvalifikuoti dėstytojai padeda sustiprinti besimokančiųjų žinias, orientuojamasi į tai, ko konkrečiai reikėtų vėliau dirbant įmonėje. Mūsų kvietimas į akademiją reiškia, kad matome, jog kultūriškai darbuotojas mums artimas ir esame pasiruošę investuoti į jo tobulėjimą“, – sako P. Žilinskaitė.

Anot jos, akademija sulaukia didelio kandidatų susidomėjimo – norą mokytis čia pastaruoju metu išreiškė daugiau nei trys šimtai kandidatų.

„Vystydami akademiją bendradarbiaujame su dauguma Lietuvos universitetų bei perkvalifikavimo akademijų, iš kurių sulaukiame nemažai pretendentų. Taip pat dalyvaujame renginiuose, steigiame stipendijas“, – papildo P. Žilinskaitė. Iš viso akademiją jau baigė trys informacinių technologijų grupės ir viena skaitmeninės reklamos grupė. Dar viena jų mokymus baigs per rugsėjį.
Paula Žilinskaitė

Pakeitęs profesiją, atrado pašaukimą

Akademijos absolventas, o dabar Front End programuotoju dirbantis Antanas Andrulis sako, kad nors IT įmonės garsiai skelbia apie darbuotojų trūkumą, įsidarbinti jose nėra itin paprasta.

„Akademija man padėjo realiai įrodyti, kad noriu ir galiu mokytis naujų įgūdžių. Joje taip pat praplėčiau pažinčių ratą ir patobulėjau visapusiškai“, – sako A. Andrulis

Jis anksčiau dirbo logistikos srityje. A. Andrulis sako, kad karjeros pokytį planavo jau kurį laiką, todėl džiaugiasi atradęs naują poziciją, kurioje gali geriau realizuoti save.

„Programuotojai žino: kad išmoktum programavimo kalbą, ypač pirmąją, tenka įdėti daug pastangų. Šiame kelyje buvo visko, bet mokytis buvo įdomu, o laikas parodė, kad tai man atnešė rezultatų ir norimą darbo pasiūlymą! Mano kelias tik prasideda, o kiekviena diena atneša naujų žinių. To ir tikėjausi iš akademijos ir naujojo darbo“, – dalijasi A. Andrulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)