Kariams – 20 tonų mėsos

Įmonių grupė šiuo metu turi virš 1300 darbuotojų. Kaip ir daugelis bendrovių Lietuvoje, pastaraisias metais BIOVELA Group susiduria su įdarbinimo iššūkiais, todėl daug dėmesio skiria pritraukti ne tik vietos darbuotojus, bet ir užsieniečius. Dar šių metų pradžioje 240 gamybos darbuotojų buvo atvykę iš užsienio (iš 10-ties šalių), pusė jų – 116 – ukrainiečiai.

„Pirmiausia, vos prasidėjus karui nutraukėme bendradarbiavimą su Rusijos ir Baltarusijos tiekėjais. Įmonė priėmė tvirtą poziciją ne tik nepalaikyti jokių sąsajų su šalimis agresorėmis, bet ir padėti karo niokojamai Ukrainai bei dėl to kenčiantiems jos gyventojams. BIOVELA Group, bendradarbiaudama su Lietuvos Pramoninkų Konfederacija ir „Maisto Banku“, skyrė paramą ir pristatė 20 tonų mėsos konservų Ukrainoje kovojantiems kariams ir piliečiams. Šiuo metu planuojama dar viena papildoma siunta“, – sako BIOVELA Group generalinis direktorius Audrius Kantauskas.

Trys ukrainiečiai išvyko namo kariauti

Kadangi įmonių grupė yra vieninteliai Lietuvoje mėsos gamintojai, turintys pramoninę konservų gaminimo liniją, pasak direktoriaus, stipriai padidintas šių produktų gamybos intensyvumas.

Šiuo metu į Ukrainą išvežta per 120 tonų įmonės pagamintų mėsos konservų. Neskaitant paramos, didžioji dalis jų tiekiama lietuviško kapitalo prekybos tinklui Ukrainoje „Novus“.

Įmonė taip pat bendradarbiavo su ūkininkų asociacija. Mainais į galvijus jiems tiekė konservų gaminius, kurie taip pat pasiekė fronto linijose kovojančius ar nuo karo bėgančius ukrainiečius.
„Jau pirmąją karo dieną buvo priimtas sprendimas, kad BIOVELA Group įmonės savo kaštais pasirūpins darbuotojų šeimos narių atgabenimu ir apgyvendinimu. Šiandien jau 99 ukrainiečiai, darbuotojų artimieji ir kiti pabėgėliai, pasiekė Utenos miestą – čia jiems suteikta laikina gyvenamoji vieta, maisto daviniai“, – pasakoja A. Kantauskas. Trys įmonėje dirbę ukrainiečiai išvyko į tėvynę kariauti.

Visiems suaugusiems įmonių grupė pasiūlė darbo vietas – iš 65 tokia galimybe pasinaudojo 55 Ukrainos piliečiai. Bendromis pastangomis su Utenos rajono savivaldybe įmonė stengiasi padėti atvykėliams integruotis į visuomenę, rūpinasi, kad 34 mažamečiai vaikai turėtų galimybę lankyti miesto darželius ir mokyklas bei juose ugdytis ukrainiečių arba rusų kalbomis. Prie socialinės ir humanitarinės pagalbos stipriai prisideda ir grupės darbuotojai, pagal savo išgales skirdami dėmesio, atjautos atvykusiems, taip pat dovanodami būtiniausius daiktus.
„Nors BIOVELA group jau įdarbino 55 ukrainiečius, esame pasiruošę ir turime galimybe įdarbinti dar 100 žmonių“, – informuoja vadovas.

Keli darbo skelbimai, į kuriuos šiuo metu priimami ukrainiečiai:

1. Mėsos pusgaminių paruošėjas (-a) . Darbas Utenoje

Darbo pobūdis: šašlykų paruošimas, svėrimas ir pakavimas.

Reikalavimai darbuotojui: atsakomybė, organizuotumas, darbštumas, kruopštumas; darbo drausmės laikymasis. Apmokoma darbo vietoje.

Įmonė siūlo: darbą slenkančiu darbo grafiku (3 dienas dirbama, 3 laisvos; darbo laikas nuo 8 iki 20 val.). Nemokamą maitinimą. Apgyvendinimą įmonės bendrabutyje. Galimybę gauti kelionės išlaidų į/iš darbo kompensacijas. Visas įstatymų numatytas socialines garantijas.

Atlyginimas: 600-700 €/mėn. į rankas

2. Skerdikas. Darbas Utenoje

Darbo pobūdis: profesionalus, greitas ir kokybiškas skerdimo operacijų atlikimas.

Reikalavimai darbuotojai: panašaus darbo patirtis. Fizinė ištvermė. Žalingų įpročių neturėjimas . 170 val. per mėn. (galimybė dirbti papildomai).

Įmonė siūlo: nemokamą maitinimąs 2 kartus per pamainą; suteikia galimybę užsidirbti per papildomas valandas; specialios darbo priemonės, apranga bei avalynė; pamaininis darbo grafikas; rengiami profesiniai mokymai kvalifikacijos kėlimui.

Atlyginimas: 4,5-9 eur/val į rankas

3. Iškaulintojas. Darbas Utenoje

Darbo pobūdis: greitas ir kokybiškas kiaulienos arba jautienos skerdienos dalių iškaulinimas

Reikalavimai darbuotojui: panašaus darbo patirtis mėsos perdirbimo įmonėje. Fizinė ištvermė. Darbas žemoje temperatūroje (+10°C)

Įmonė siūlo: nemokamą maitinimą 2 kartus per pamainą; suteikiama galimybė užsidirbti per papildomas valandas; specialios darbo priemonės, apranga bei avalynė; pamaininis darbo grafikas; rengiami profesiniai mokymai kvalifikacijos kėlimui.

Atlyginimas: 8-9 eur/val į rankas

4. Elektrikas. Darbas Utenoje, Molėtuose, Anykščiuose

Darbo pobūdis: prižiūrėti ir užtikrinti, kad būtų eksploatuojami techniškai tvarkingi elektros įrenginiai ir prietaisai. Atlikti elektros sistemų instaliavimo ir įrengimų remontą, profilaktikos darbus.

Reikalavimai darbuotojui: elektriko kvalifikacija arba darbo patirtis.

Privalumai: AK kategorija; gamybinių įrengimų remonto patirtis.

Įmonė siūlo: geras darbo sąlygas bei priemones reikalingas darbui.

Atlyginimas: 800-1000 €/mėn. į rankas

5. Autotransporto priemonių plovimo operatorius (-ė). Darbas Utenoje

Darbo pobūdis: kokybiškas gyvulių vežimui skirtų transporto priemonių priekabų ir puspriekabių išvalymas ir jų vidaus bei išorės išplovimas.

Reikalavimai darbuotojui: B, C kategorijos vairuotojo pažymėjimas.
Transporto priemonių plovėjo praktinio darbo patirtis – privalumas.

Įmonė siūlo: patrauklų atlygio, papildomo motyvavimo ir naudų paketą. Nemokamą maitinimą. Apgyvendinimą. Galimybę gauti kelionės išlaidų į/iš darbo kompensacijas.

Dirbama pagal slenkantį darbo grafiką.

Atlyginimas: 700-900 €/mėn. į rankas

Įmonė taip pat pat ieško įvairaus lygio ir kvalifikacijos specialistų:

1. Maitinimo grupės vadovas (-ė). Darbas Utenoje

Darbo pobūdis:
* Užtikrinti sklandų darbo organizavimą vadovaujamoje grupėje;
* Vykdyti pavaldžių darbuotojų darbo planavimą bei kontrolę;
* Vykdyti skyriui deleguotas užduotis;
* Užtikrinti teikiamos maitinimo paslaugos kokybę;
* Pildyti darbo grafikus, darbo laiko apskaitos žiniaraščius;
* Operatyviai spręsti nestandartines situacijas;
* Organizuoti reikiamų žaliavų, produktų ir prekių pirkimą.

Reikalavimai darbuotojui: ne žemesnis, kaip aukštesnysis išsilavinimas, pageidautina maisto technologijos srityje. Ne mažesnė kaip 1 metų vadovavimo komandai darbo patirtis. Didesnė kaip 1 metų darbo patirtis maitinimo paslaugų teikimo srityje. "MsOffice" pagrindinių programų išmanymas (privalomas).

Įmonė siūlo: profesionalią vadovų ir kolegų komandą, dirbančią tik pagal aukščiausios darbo atlikimo kokybės principus.

Atlyginimas: 1000-1200 €/mėn. į rankas

2. Jaunesnysis pirkimų vadybininkas (-ė). Darbas Vilniuje, Utenoje

Darbo pobūdis:
* Atliksite pirkimų užsakymų formavimą ir kontrolę;
* Ieškosite naujų žaliavų/prekių pagal gamybos poreikį ir suformuotas užklausas;
* Palaikysite nuolatinį ryšį su tiekėjais bei rūpinsitės optimalių tiekimo sąlygų suderinimu;
* Valdysite ir administruosite pirkimų dokumentaciją;
* Rūpinsitės alternatyvių medžiagų ir jų tiekėjų paieška tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Reikalavimai darbuotojui: aukštasis išsilavinimas (privalumas – ekonomikos, finansų srities studijos); patirtis pirkimų srityje (privalumas); anglų kalbos mokėjimas (žodžiu ir raštu); geros MS Excel žinios.

Įmonė siūlo:
* Įdomų ir aktyvų darbą stabilioje, modernioje gamybos įmonėje;
* Galimybę realizuoti savo idėjas, tobulėti profesionalų komandoje;
* Karjeros galimybes.

Atlyginimas: 1130-1500 €/mėn. neatskaičius mokesčių. Tikslus atlygio dydis priklausys nuo turimos patirties ir kompetencijos.

3. Personalo vadovas (-ė). Gamyklai Utenoje

Darbo pobūdis:
* Darbuotojų pritraukimo, paieškos ir atrankos procesų organizavimas;
* Ugdymo, veiklos valdymo strategijos ir procesų vystymas, naujų personalo projektų ir iniciatyvų įvedimas į organizaciją bei įgyvendinimas;
* Vadovavimas personalo specialistų komandai ir jos ugdymas;
* Darbuotojų iš užsienio įdarbinimo proceso kuravimas;
* Efektyvios personalo skyriaus veiklos užtikinimas ir skyriaus biudžeto valdymas.

Reikalavimai: aukštasis išsilavinimas (Žmogiškųjų išteklių valdymo, psichologijos srityse – privalumas); ne mažesnė kaip 3 metų panašaus darbo patirtis HR vadovo/HR verslo partnerio pozicijose didelėse pramonės/logistikos ar pan. įmonėse; patirtis kuriant bei įgyvendinant įvairius personalo valdymo procesus; LR Darbo kodekso išmanymas; komandos valdymo patirtis; geros anglų kalbos žinios; Galimybė dalį darbo laiko dirbti Utenoje, dalį Vilniuje; vairuotojo pažymėjimas.
Įmonė siūlo: darbo aplinką, orientuotą į saviraišką ir profesinio tobulėjimo galimybes.

Atlyginimas: 4100-4958 €/mėn. neatskaičius mokesčių

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją