1. Personalo atrankų bendrovės klientė – tarptautinei įmonių grupei priklausanti gamybinė bendrovė, kuri siūlo pažangius sprendimus verslo ir statybinėms organizacijoms. Šiuo metu įmonė ieško direktoriaus (-ės) (darbui Kaune), kuris bus atsakingas už:

• Strateginių sprendimų, susijusių su verslo plėtra, generavimą ir teikimą vadovybei;
• Valdybos patvirtinto strateginio plano įgyvendinimą;
• Gamybos ir pardavimo komandų, kurios tą strategiją įgyvendintų, formavimą;
• Darbuotojų ugdymą, komandos stiprinimą ir motyvavimą bendro strateginio tikslo siekimui;
• Įmonės veiklos procesų efektyvinimą;
• Savalaikių ataskaitų vadovybei teikimą.

Siūlomas darbo užmokestis – 8264 Eur, neatskaičius mokesčių.

Darbo skelbime neatskleidžiamas įmonės pavadinimas ir gana abstrakčiai apibūdinamas jos veiklos pobūdis, neminimos jokios papildomos naudos ar kiti finansiniai bei nefinansiniai priedai.
Šiame darbe pravers vadovaujamo darbo patirtis, o kaip privalumas bus žinomų gamintojų atstovavimo patirtis bei aukštasis techninis išsilavinimas. Taigi, techninio išsilavinimo ir vadybinių įgūdžių kombinacija yra itin vertinga.
Pasak CV–Online marketingo vadovės, skelbimas nesudėtingas, jame nedaugiažodžiaujama, kalbama paprastai, bet ir profesionaliai.

2. Bendrovė "mogo LT", teikianti prieinamas automobilių lizingo ir nuomos paslaugas, siūlo darbą buhalteriui (-ei), turinčiam bent dviejų metų buhalterinio darbo patirties.

Darbas Vilniuje su nuotolinio darbo galimybe.
Atlyginimas: 1600–2200 Eur (bruto) + metiniai priedai už darbo rezultatus, papildomas sveikatos draudimas, papildomos atostogų dienos, bei asmeninio ir profesinio tobulėjimo galimybės.

„Darbo skelbimas paruoštas profesionaliai, daug dėmesio skiriama jo vizualiniam patrauklumui. Skelbimo dizainas ryškus, dinamiškas, prisidedantis prie darbdavio įvaizdžio formavimo. Darbo pasiūlyme trumpai ir konkrečiai išvardinamos darbo užduotys ir atsakomybės, keliami pagrįsti reikalavimai“, – vertina R. Karavaitienė.

3. Nestlē Baltics darbui Vilniuje ieško bent 5 metų darbo patirties marketingo srityje turinčio korporatyvinių reikalų vadovo (-ės), kuris strategiškai planuos ir užtikrins įmonės komunikacijos su visuomene, žiniasklaida ir jos suinteresuotosiomis šalimis įgyvendinimą. Stiprins prekės ženklo įvaizdį, kad išlaikytų įmonės, kaip geidžiamos ir atsakingos įmonės, reputaciją.

Atlyginimas: 5100–5500 Eur (bruto) + nuo darbo rezultatų priklausantys metiniai priedai, tarnybinis automobilis, nemokama parkavimo vieta Vilniaus senamiestyje, papildomas sveikatos ir gyvybės draudimas, mokymosi bei profesinio tobulėjimo galimybės, papildomos atostogų ir savanoriavimui skirtos dienos, galimybė į biurą atsivesti augintinį.

Darbo pasiūlymas paruoštas anglų kalba.

„Skelbimas didelės apimties, pradžioje išsamiai pristatoma darbo pozicija, pasakojama už ką bus atsakingas darbuotojas, koks bus darbo pobūdis ir pagrindinės užduotys.

Tuomet jau gerokai detaliau aprašomos darbo funkcijos, kandidatui keliami reikalavimai, bei darbo šioje įmonėje privalumai. Visa tai aprašoma nestandartiniu būdu, pvz. vietoj „Reikalavimai“ įmonė sako: „Kas tau padės išsiskirti iš kitų kandidatų?“, o „Darbo pobūdžio“ skyrelis įvardintas kaip „Kokia bus tavo darbo diena“.

Tokie, atrodo, nereikšmingi pakeitimai skamba daug patraukliau, lengviau ir draugiškiau“, – sako CV–Online marketingo vadovė.

4. Anglų kalba parašytas darbo skelbimas.
Tarptautinė ne pelno organizacija „Internews“, įsikūrusi Vašingtone ir Arkatoje, siekia užtikrinti prieigą prie patikimos, kokybiškos informacijos, kuri suteikia žmonėms galimybę turėti savo nuomonę apie savo ateitį ir gyventi sveiką, saugų, pilnavertį gyvenimą.

Šiuo metu darbui Vilniuje su nuotolinio darbo galimybe ieškomas projektų asistentas (-ė).

Projekto asistentas dirbs su visais ne Vilniaus biure vykdomais projektais, įvairiais procesais ir procedūromis. Bus atsakingas už duomenų rinkimą, administravimą ir konsultanto sutarčių ir išorinių paslaugų sutarčių stebėjimą, išlaidų kompensavimo dokumentų ruošimą darbuotojams ir konsultantams, darbo laiko apskaitos žiniaraščių rengimą, pagalbą organizuojant renginius ir logistiką ir kt.

Atlyginimas: 2000 Eur (bruto) + papildomas sveikatos draudimas, papildomos atostogų dienos bei laisva diena gimtadienio proga, lanksčios darbo valandos.

Pasak Karavaitienės, išsamus, detalus ir tikslus darbo pasiūlymas, kuriame be trumpo pareigų aprašymo yra visos tipinės darbo pasiūlymo dalys, o jose informacija pateikta aiškiai bei profesionaliai.
Darbo pobūdžio aprašymui skiriamas ypatingas dėmesys, iš jo galima susidaryti labai aiškų vaizdą, koks tai darbas, funkcijos.

5. Bendrovė „Klinkerland“, didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonė, importuojanti bei parduodanti aukštos kokybės statybos apdailos medžiagas, darbui Vilniuje ieško buhalterio (-ės), 0,5 etato.

Atlyginimas: 1000–1100 Eur, neatskaičius mokesčių.

Darbo pobūdis:
- buhalterinės apskaitos tvarkymas nuo pirminių dokumentų iki finansinės atskaitomybės sudarymo;
- ataskaitų bei deklaracijų rengimas ir teikimas valstybės institucijoms (įskaitant intrastato ataskaitas, pakuočių apskaitą);
- apskaitos politikos formavimas, organizavimas ir kontrolė;
- nuolatinis LR mokesčių įstatyminės bazės sekimas;
- skolų ir skolininkų kontrolė;
- kitos su buhalterine apskaita bei įmonės finansais susijusios funkcijos.

Iš kandidato tikimasi aukštojo ar aukštesniojo išsilavinimo ekonomikos, finansų ar apskaitos srityse, ne mažesnės nei 3 metų sėkmingos darbo patirties buhalterio pareigose, patirties dirbant su apskaitos programa „Rivilė“.

Kadangi ieškomas darbuotojas ne pilnai darbo dienai, tikėtina, kad šiuo darbo pasiūlymu susidomės papildomo darbo ieškantys buhalteriai.

Darbo pasiūlymas gan tipinis, o tai ką siūlo įmonė minimi ir tokie dalykai, kaip:
* savarankiškas darbas draugiškame kolektyve;
* geros darbo sąlygos ir visos socialinės garantijos;
* visos efektyviam darbui reikalingos priemones.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją