Vėlai vakare atvykusi į pasienį įmonės darbuotojų komanda jau nuo ankstyvo ryto pradėjo bendradarbiauti su pasieniečiais ir ukrainiečių pabėgėliams siūlyti važiuoti į Lietuvą.

„Kaip mums sekasi? Sudėtingai. Muitinėje iš Ukrainos atvykusiems pabėgėliams leidžiama pasirinkti šalį, į kurią nori vykti. Ir šiuo metu, kiek man perdavė pasienyje esantys darbuotojai, ukrainiečiai dažniausiai renkasi Italiją. Tačiau yra ir nutarusių prisiglausti Lietuvoje – šiuo metu mūsų autobuse jau yra keliolika moterų ir vaikų“, – sako įdarbinimo agentūros vadovas.

Bušo teigimu, pasienyje besidarbuojanti komanda stengiasi atvykusiems suteikti visapusišką informaciją – kad Lietuvoje galima ne vien prieglobstį ir pašalpą gauti, tačiau ir darbo pasiūlyti.

O darbą ketina siūlyti įmonės, su kuriomis „Hire Labas“ dirba.

„Pasiteiravome savo klientų, ar būtų galimybė rasti papildomų darbo vietų moterims, kurios bėga nuo karo. Taigi „Rivona“, Marijampolėje esančios įmonės „Iceco“, „Juodeliai“, taip pat „Biovela“ parodė iniciatyvą įdarbinti ukrainietes. Daugiausia tai būtų nekvalifikuoti darbo pasiūlymai – juk svarbu, kad žmonėms būtų už ką gyventi“, – sako M. Bušas.

Jo teigimu, nuo Lenkijos-Ukrainos pasienio autobusais su pabėgėliais važiuos į Marijampolę, kur bus apgyvendinti būstuose įdarbinimo agentūros lėšomis. „Hire Labas“ agentūra pasiryžusi bendradarbiauti su iniciatyva „Stiprūs kartu“, kad galėtų pabėgėliams suteikti visokeriopą pagalbą ir padėtų integruotis į visuomenę.

„Visokiais būdais – kaip ir visas pasaulis – norime padėti nuo karo baisumų kenčiantiems ukrainiečiams ir, žinoma, stengsimės jiems suteikti pirmenybę įdarbinimo platformoje kandidatuojant į įvairias darbo pozicijas. Tokios pozicijos laikosi ir mūsų klientai – randa papildomų darbo vietų, nors jos gal ir nėra svarbios ar labai reikalingos“, – sako M. Bušas.

Beje, pašnekovas pastebi, kad yra įmonių, kurios išsakė poziciją nedarbinti darbo ieškančių Rusijos piliečių. „Mūsų įmonė griežtai atšaukia planuotą bendradarbiavimą su Rusija. Ir mes patys, ir mūsų klientai nenorime suteikti darbo Rusijos piliečiams, jie čia nereikalingi“, – sako M. Bušas, pabrėžęs, kad kalbama apie kitos šalies žmones – Lietuvoje gyvenantiems rusams tai netaikoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)