1. „Nordgain“, dinamiškas, į klientą orientuotas ir novatoriškas finansų ir apskaitos paslaugų teikėjas, darbui Vilniuje ieško jaunesniojo (-iosios) apskaitos konsultanto (-ės).

Darbo vieta Vilniuje, suteikiama nuotolinio darbo galimybė.
Atlyginimas: 1500–2100 Eur, bruto + personalizuota motyvacinė sistema, papildomas ir asmeninių naudų krepšelis; mokymų krepšelis ir komandos formavimo renginiai.

„Darbo skelbimas atrodo kaip meno kūrinys, ryškus, įtaigus ir asmeniškas. Įmonė pozicionuoja save kaip dinamišką finansų paslaugų tiekėją, todėl pasistengė, kad įmonės prisistatymas ir darbo skelbimas atspindėtų dinamiškumą“, – atkreipia dėmesį CV–Online marketingo vadovė.

Pagirtina, kad įmonė neužsiima kandidatų gąsdinimu ir darbo pobūdžio aprašyme, be įprastinių apskaitininko užduočių yra įtrauktas toks punktas „Kartu sieksime Tavo asmeninio tobulėjimo ir skatinsime karjeros augimą“.

Nepersūdyta ir su reikalavimais kandidatui. Įmonė tikisi, kad būsimas darbuotojas:

* Turės ne mažesnę nei 1 metų sėkmingos darbo patirties apskaitos ar finansų srityje;
* Puikiai dirbs su ”MS Excel”, turės patirties su apskaitos programomis ir lietuviška apskaita;
* Norės gilinti profesines ir asmenines kompetencijas;
* Gebės dirbti dinamiškoje aplinkoje;
* Galės komunikuoti anglų kalba.

Atskiro pagyrimo nusipelno įmonės dėmesys kandidato keliui atrankos procese.
Skelbime įmonė pristato, ko kandidatas gali tikėtis darbo pokalbio metu: „Mes papasakosime apie savo žmones, apie darbų pobūdį, kasdieninius iššūkius ir pasiekimus. Jei matysime, kad mums pakeliui – pateiksime geriausią Tavo patirtį ir lūkesčius atitinkantį darbo pasiūlymą!“

2. Lietuvos mokslo taryba (LMT) yra mokslo ir studijų politiką įgyvendinanti institucija, kuri atlieka ekspertinę ir patariamąją funkciją Lietuvos Respublikos Seimui ir Vyriausybei studijų ir eksperimentinės plėtros klausimais.

Šiuo metu įstaiga terminuotai darbo sutarčiai dvejiems metams ieško programų koordinatoriaus (nacionalinio kontaktinio asmens).

Darbas Vilniuje su galimybe pačiam nuspręsti, kiek laiko dirbti kontaktiniu, o kiek – nuotoliniu būdu.
Atlyginimas: 2418 Eur, neatskaičius mokesčių + galimybė užsidirbti daugiau papildomai dirbant projektuose.

Kaip pastebi R. Karavaitienė, darbo pasiūlymas klasikinis, dalykiškas, su tam tikrais išskirtinumais, pvz. skelbime nurodoma, kam bus pavaldus būsimas darbuotojas, paraginama,turint klausimų kreiptis tiesiogiai.

O naudų darbuotojui sąraše yra ir tokia vertė – lankstus požiūris į darbo ir šeimyninių įsipareigojimų derinimą.

Vienas iš svarbiausių kandidatui keliamų reikalavimų – būti susipažinusiam su Europos mokslinių tyrimų programomis bei jų finansavimą reglamentuojančiais Europos Sąjungos teisės aktais, taip pat su tarptautiniais susitarimais, reglamentuojančiais dalyvavimą tarptautinėse mokslinėse programose. Taip pat tikimasi, kad kandidatas turės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Kiti reikalavimai ne tokie specifiniai:
* moki anglų kalbą pažengusio vartotojo (B2) lygiu;
* gebi organizuoti ir moderuoti nuotolinius, bei gyvus renginius ir seminarus naudojantis skirtingomis platformomis (MS Teams, Zoom) lietuvių ir anglų kalbomis;
* moki dirbti kompiuteriu vartotojo lygiu, Microsoft Office programiniu paketu.

3. Bendrovė „Tranfasta“ darbui Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ieško E kategorijos vairuotojų.
Darbo pasiūlymas itin trumpas, įmonė neprisistato, nedetalizuoja darbo pobūdžio, nekelia reikalavimų. Tai vos kelių sakinių apimties darbo skelbimas.

Atlyginimas – 2806 Eur, bruto arba 1700 į rankas per mėnesį.

Būsimiems darbuotojams kaip privalumus įmonė akcentuoja šiuos dalykus: darbas tik darbo dienomis ir priskirta transporto priemone. Taip pat įmonė susidomėjusius kandidatus kviečia dėl darbo kreiptis telefonu.

4. Bendrovė „Emironas“ darbui Vilniuje ieško sandėlio darbuotojo (-os).

Darbo pobūdis
* Prekių priėmimas, išdavimas, sandėliavimas, kiekio ir kokybės patikrinimas;
* Prekių sandėliavimo sąlygų laikymasis, kompaktiškumo ir saugumo užtikrinimas, optimalaus sandėliavimo būdo parinkimas;
* Nuolatinė sandėlio patikra, inventorizacijų vykdymas;
* Sandėlio ūkio priežiūra, tvarkos palaikymas;
* Sandėlio likučių valdymas.
Atlyginimas: 900–1000 EUR atskaičius mokesčius.

Įmonė vertės pasiūlyme mini įprastinius, klišinius privalumus:
* Stabilią darbo vietą ir laiku mokamą atlyginimą;
* Socialines garantijas;
* Draugišką darbo aplinką.
* Patogų darbo laiką I-V 8-17val.

„Paprastai ir aiškiai parašytas darbo pasiūlymas, optimalus nesudėtingų reikalavimų kiekis sulaukė nemažo kandidatų dėmesio“, pastebi Rita Karavaitienė.

5. Originalaus požiūrio į darbuotojų paiešką pavyzdys bendrovės „Heating service“ darbo pasiūlymas.

Jau pirma pastraipa ir kreipinys yra visiškai kitoks nei kitų skelbimų:

„Labas!
Aš esu Inesa, UAB „Heating service“ vadovė. Šiuo metu ieškau naujo (-os) mokymų ir personalo koordinatoriaus (-ės), kuris (-i) sustiprintų mano komandą savo talentu. Jeigu aktyviai sieki geriausių rezultatų, operatyviai reaguoji į kasdienybės iššūkius ir esi rūpestingas (-a), atidus (-i) detalėms, o bendravimas su žmonėmis tau yra malonumas, tuomet prisijunk prie mano komandos Vilniuje!“

Toliau įmonė pristato darbdavio vertės pasiūlymą. O lūkesčių kandidatui dalyje be techninių reikalavimų ir asmeninių savybių tikisi, kad kandidatas turės gerą humoro jausmą. Puiku.
Paprastai, bet netradiciškai, nuoširdžiai ir kreipiantis asmeniškai parašytas darbo pasiūlymas gali pretenduoti į šiuolaikiškų/žmogiškų pasiūlymų apdovanojimą!

Darbas – Vilniuje.

Atlyginimas: 1544–2103 Eur, bruto. Įmonė priduria: „Be abejonės, Tau tobulėjant, didės ir Tavo darbo užmokestis!“

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją