Vos prieš kelis dešimtmečius dirbant namuose tikrai nebūtų pavykę daug užsidirbti, o iki interneto atsiradimo buvo gerokai sunkiau atskirti aferas nuo rimtų pelno šaltinių, rašoma portale thesimpledollar.com.

Tarp praeityje galimų darbo pasiūlymų, kuriais susiviliojus paprastai tekdavo gailėtis, verta paminėti pinigų išgryninimo schemas, kontrolinį pirkimą ir medicininių sąskaitų tvarkymą. Norint šiais darbais užsiimti, pirmiausia reikėdavo įsigyti brangiai kainuojančią kompiuterinę įrangą. Dar būdavo galima ką nors meistrauti, užsiimti rankdarbiais, tačiau pirmiausia apmokėti sąskaitą už medžiagas. Be abejo, neturime pamiršti ir garsiosios vokų siuntinėjimo aferos, kuri buvo ne kas kita kaip sistema, leidusi išvilioti pinigų iš kuo didesnio skaičiaus prie schemos prisijungusių žmonių.

Kartais tikrai neprošal prisiminti seną posakį – „Tai, kas atrodo per gerai, kad būtų tiesa, veikiausiai yra netiesa.“ Tiktai ar visada?

Abejotinų darbo pasiūlymų galima aptikti ir dabar, tačiau patobulėjus technologijoms ir įsigalėjus socialinių tinklų sistemai pagausėjo galimybių užsiimti legalia, be to, išties pelninga veikla.
2017-aisiais atlikto tyrimo išvadose nurodoma, kad ateinančiame dešimtmetyje daugiau nei pusė darbo jėgos sudarys laisvai samdomi, nuotoliniu būdu dirbantys darbuotojai. Ši prognozė siejama su faktu, kad beveik 50 proc. tūkstantmečio kartos atstovų jau dabar dirba pagal autorines, individualios veiklos ir panašias sutartis.

Taigi, jei norite pasiruošti ateičiai ir įgyti užsidirbti padėsiančių žinių, pasidomėkite, ko būtina pramokti, norint pasinaudoti darbo namuose galimybėmis. Spėjama, kad toliau suminėtos profesijos bus aktualios ne tiktai 2020-aisiais, bet ir vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)