SBA grupės biure darbas organizuojamas hibridiniu būdu – taip stengiamasi maksimaliai užtikrinti saugų darbą. Dalis komandos keletą dienų dirba iš namų, kita dalis ateina į biurą, po to pasikeičia. Darbuotojai nuo covid-19 pasiskiepiję beveik šimtu procentų.

„Formaliai mūsų įmonėje dirba arti 40 žmonių, tačiau esame didelė verslo grupė, vienijanti per 50 bendrovių. Į centrinį biurą Vilniuje su reikalais atvyksta kolegos iš grupės įmonių visoje Lietuvoje. Sutvarkę reikalus sostinėje, jie pas mus ne tik pabendrauja su komanda, bet gali nuotoliniu būdu dalyvauti susitikimuose, daryti kitus darbus, nes įrengtos laisvos vietos, kur gali dirbti ir kolegos iš kitų įmonių“, – pasakoja ekskursiją po biurą surengusi SBA Grupės administracijos vadovė Indrė Pociūtė - Levickienė.
SBA biuras Vilniuje

Biure įrengtos 5 susitikimų ir posėdžių erdvės, taip pat kabinos su puikia akustine izoliacija vaizdo skambučiams, telefoniniams pokalbiams ar ramiam darbui. Jos ypatingai dažnai naudojamos, nes šiuo metu dauguma pokalbių ar susitikimų vyksta nuotoliniu būdu.

Biure dalis darbo vietų įrengta atvirose erdvėse, kad būtų patogiau dirbti nedidelėms komandoms, pavyzdžiui, finansų skyriui. Kita dalis – kabinetuose, kuriuose dirba ir po vieną žmogų, ir po kelis, kaip teisininkai.
SBA biuras Vilniuje

Ryškiomis spalvomis patraukia bendroji erdvė – atriumas. „Ši erdvė labiau skirta neformaliam bendravimui, neįpareigojamiems ir darbiniams pokalbiams pertraukėlių metu. Tačiau ir čia įrengta keletas darbo vietų, susitikimų erdvė su posėdžių stalu ir įranga prezentacijoms bei nuotoliniam ryšiui. Jos naudojamos tokiais atvejais, kai visi kiti susitikimų kambariai būna užimti“, – sako I. Pociūtė - Levickienė.
Laisvalaikio zonoje atsipalaiduoti, išlaisvinti kūrybiškas mintis arba susikaupus padirbėti galima sėdint sūpynėse ir žvelgiant į išskirtinę miesto panoramą. Trumpam nukreipti mintis padeda ir teleskopas, kuriuo galima iš arčiau apžiūrėti įspūdingiausius Vilniaus statinius, matomus iš verslo centro „Green Hall“ 13-o aukšto. Atlaisvėjus pandemijos suvaržymams laisvalaikio erdvėje susirenkama įvairiomis progomis – pasidžiaugti grupės įmonių pasiekimais, paminėti kolegų gimtadienius, neformaliai pabendrauti.
SBA biuras Vilniuje

„Vos prieš savaitę iš čia visoms grupės įmonėms tiesiogiai transliavome pačių organizuotą renginį, skirtą aptarti SBA savanorystės bangos rezultatus bei padėkoti maždaug 200 mūsų savanorių. Jie per du mėnesius skyrė 1 282 valandų gerų darbų senjorams, vaikams iš globos namų, „Raudonajam kryžiui“, „Caritui“, Karklės kopų tvarkymui ar gyvūnams prieglaudose“, – pasakoja ir žada savanorystės bangą tęsti ir kitais metais.
SBA biure akį maloniai glosto gausybė augalų. Neįtikėtina, tačiau šiame biure noksta pomidorai. „Ar jums gruodžio pradžioje teko savo biure ar namuose nusiskinti ką tik prinokusį pomidorą? O mes juos ragaujame iki šiol! Pomidorai noko visą vasarą, keli raudonuoja ir dabar, ir, tikimės, džiugins mus visą žiemą, nes gerai prižiūrimi augalai nesiruošia nudžiūti“, – pasakoja administracijos vadovė.
SBA biuras Vilniuje

Biuro virtuvėlėje taip pat auginamos prieskoninės žolelės – mėtos, melisos, čiobreliai ir iš jų gaminama arbata. O ji paskaninama medumi, suneštu ant „Green Hall“ verslo centro prižiūrimų bičių, arba padovanotu iš kitų SBA grupės įmonių.
SBA biuras Vilniuje

„Siekdami atkreipti dėmesį į bitėms visame pasaulyje iškilusį pavojų, inicijavome miesto bitininkystės projektą „Susibičiuliaukime!”, dešimtyje SBA įmonių ir verslo centrų įkurdinome avilius ir skatiname prie šios iniciatyvos jungtis kitus verslus bei organizacijas“, – sako Indrė Pociūtė - Levickienė. Skirtingų spalvų ir skonių bičių medaus rinkinys – ne tik tapo išskirtine verslo dovana, bet ir padeda skleisti tvarumo idėjas.
Tvarumo principais vadovaujamasi ne tik savo versle, bet ir kasdieniame gyvenime. Įsirengiant naujojo biuro priimamajį nutarta surengti tvaraus biuro stalo konkursą, kurio užduotis – pagaminti baldus iš perdirbto kartono. Bendrovė sulaukė net 25 projektų iš studentų, architektų, dizainerių. Konkurse geriausiu pripažinto dizainerio Andriaus Devetino sukurtą biuro stalą ir poilsio baldų komplektą pagamino SBA grupei priklausančių „Šilutės baldų“ meistrai, kurie 2018 m. yra pagaminę išskirtinį stalą Popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje. Iš kartono pagaminti baldai puikiai tarnauja, yra praktiški, ir svečių iškart pastebimi.
SBA biuras Vilniuje

Yra ir kitų tvarumo sprendimų biure – įmonė naudoja tik žaliąją elektrą iš atsinaujinančių energijos išteklių, rūšiuoja atliekas, perka kompiuterinę įrangą iš tiekėjų, kurie dalį už ją gautų pajamų skiria CO2 pėdsako kompensavimo programoms, pavyzdžiui, medžių sodinimui. Iki minimumo mažinamas dokumentų spausdinimas, įdiegta energiją taupanti išmanioji apšvietimo sistema.
SBA biuras Vilniuje

„Siekėme, kad naujajame biure komandos nariai jaustųsi tarsi namuose ir nenorėtų iš jų išeiti, o aplinka skatintų kurti. Mes dažnai save vadiname SBA šeima, todėl norėjome, kad centrinėje būstinėje žmonėms būtų sudarytos geriausios sąlygos atskleisti savo talentus ir tobulėti. Komandoje dirba ryškios asmenybės, atviros drąsiems sprendimams ir iššūkiams, nebijančios imtis netradicinių idėjų įgyvendinimo. Tokiems žmonėms puikiai pritaikytas ir mūsų daugiafunkcinis biuras, kur sudarytos sąlygos ir susikaupti, ir reikalus aptarti neformaliuose pokalbiuose, taip kuriant šiltus santykius tarp komandos narių. Stipri SBA grupės kultūra, puoselėjant žmogiškąjį ryšį, aistrą laimėti ir tikėjimą tuo, ką kuriame, inovacijų lyderystę, yra vienas iš mūsų išskirtinumų. Manau, kad tokią komandą ir subūrėme“, – sako SBA viceprezidentė Jolanta Grašienė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)