Štai keli požymiai, kad darbe esate tikrai vertinamas:

1. Žmonės noriai į jus kreipiasi.

Kolegos dalinasi su jumis savo idėjomis, pasakoja apie rūpesčius darbe. Jie nebijo klausti jūsų nuomonės, prašyti pagalbos, vertina tai, ką pasakote. Jus laiko patikimu žmogumi, su kuriuo gali aptarti su darbu susijusius sprendimus, idėjas, pasitarti ir pan.

2. Vadovas teiraujasi jūsų nuomonės vienu ar kitu klausimu.

Visada puikus ženklas, jei vadovas klausia, ką manote. Galbūt teiraujasi jūsų nuomonės susirinkimuose, cituoja jūsų pasiūlymus aukštesnes pareigas už jus užimantiems žmonėms.

3. Darbe jus giria už pozityvumą.

Žmones visada traukia prie pozityvių žmonių. Realistiškas požiūris vertinamas, bet pozityvumas kiekviename susirinkime, diskusijoje skatina galvoti, kad „mes viską galime“.

4. Jūsų pasiūlymus rimtai vertina.

Ar pasiūlėte padėti vaisių poilsio kambaryje, ar pakeisti punktą naujausiame projekte, patarėte, kaip būtų galima sutaupyti laiko visiems darbuotojams, labai džiugu, jei matote, kad jūsų idėjos įgyvendinamos. Žmonės pasitiki jūsų sprendimus ir klauso, jei siūlote permainas.

5. Sulaukiate atvirų atsiliepimų iš boso.

Visi darbuotojai gali patobulėti. Jei bosas stengiasi padaryti jus geresniu darbuotoju, veikiausiai ruošia paaukštinimui. Paisykite šių atsiliepimų ir padarykite, ko prašomi.

6. Jus kviečia į tokius susirinkimus, į kuriuos nekviečia kolegų.

Jus gali pakviesti į susitikimą, į kurį jūsų pareigų lygio darbuotojai įprastai nekviečiami. Viršininkas ir kiti vadovai nori, kad žinotumėte, kas vyksta kompanijoje, nori išgirsti jūsų mintis apie tai.

7. Jums atrodo, kad jums taikomi aukštesni standartai nei kolegoms.

Kartais dėl to gali būti sunku, bet tai – geras ženklas. Bosas mato jūsų potencialą, nori paskatinti jus tobulėti. Gali būti, kad jus ruošia paaukštinimui. Nepykite, stenkitės kuo geriau pasirodyti.

8. Jūs visada turite daug darbų.

Tai gali kelti stresą. Na bet jūs turite daug darbo, nes jus kviečia į svarbius susitikimus, nori žinoti jūsų pastabas apie kolegų prezentacijas, klausia, kaip ir išspręsti vieną ar kitą problemą ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)