Nuolatos galvojate apie darbą

Vakarais ir savaitgaliais derėtų pailsinti smegenis ir atsipalaiduoti. Tačiau jei parėję namo mintimis grįžinėjate prie katastrofa virtusio susirinkimo, kuriam vadovavote, jūsų asmeninio gyvenimo kokybė ilgainiui ypač suprastės.

Ypač dažnai skundžiatės darbu

Jei jaučiate, kad jūsų darbas neteikia jokio džiaugsmo, o neretai ir žlugdo, matyt, apie tai jau žino visi draugai, artimieji – bet kas, kuris sutinka išklausyti ilgiausių jūsų skundų.

Išsikalbėjus gali laikinai palengvėti, tačiau apskritai toks elgesys yra ydingas, kadangi yra alinantis psichologiškai. Jis didina polinkį sielvartauti, krimstis ir jaustis nelaimingam.

Asociatyvi nuotrauka

Galvojant apie darbą sukasi vien negatyvios mintys

Kai susimąstote apie darbą, užplūsta ypač negatyvios mintys: esate įsitikinęs, kad niekada nebūsite paaukštintas, kad visi jumis vien nepatenkinti. Toks vidinis monologas gali būti dar niūresnis ir jis tikrai prie gero neprives.

Patiriate sveikatos problemų

Depresija, gana dažnas, tačiau rimtas nuotaikos sutrikimas, sukeliantis akivaizdžių, ne trumpiau kaip porą savaičių trunkančių simptomų, traumuoja ne vien psichiką.

Kai kurie žmonės, apimti depresijos, kenčia nuo skrandžio, galvos skausmų ir kitų negalavimų. Minėtina ir tai, kad gali nusilpti imunitetas, o tada tapsite imlus peršalimams ir kitoms ligoms.

Skauda nugarą

Rytais nesinori keltis iš lovos

Kai darbas tampa pagrindiniu kančių šaltiniu, rytais nesinori keltis iš lovos. Taip yra ne dėl elementaraus tingėjimo, o todėl, kad norima atitolinti dar vieną siaubingą darbo dieną.

Tapote dirglus

Jei darbas kelia nerimą ir liūdesį, galite pastebėti, kad tapote ypač nervingas, labai greitai netenkate kantrybės.

Suerzinti jus gali net ne laiku suskambęs kolegos telefonas arba paprasčiausias klausimas, kada bus parengta ataskaita.

Išsirūpinate nedarbingumo pažymą, kad tik liktumėte namuose

Jei darbas – pagrindinė jūsų fizinių ir psichologinių problemų priežastis, galite imti ieškoti visų įmanomų būdų, kaip į jį neiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)