1. Nevalgykite darbo vietoje aštraus kvapo maisto.

Specialistai sako, kad valgyti pietus darbo vietoje nesveika. Be to, valgymas susijęs ne vien su jumis – jei valgote traškų, aštraus kvapo maistą, trupinate ir pan., erzinate kolegas. Tai ypač pasakytina apie įvairius pikantiško skonio patiekalus.

2. Kiekvieną naują užduotį sutinkate klausimų lavina.

Nėra kvailų klausimų, tačiau būna erzinančių klausimų. Tai tokie klausimai, kurie rodo, kad nenorite atlikti užduoties arba norite pakalbėti.

Gavę naują užduotį apgalvokite ir susirašykite klausimus, neberkite klausimo po klausimo tarsi iš šautuvo.

3. Užsiimate pašaline veikla per susirinkimus.

Štai kodėl negalima rašyti žinučių vairuojant – neįmanoma susikoncentruoti į du dalykus vienu metu.

Jei per susirinkimą rašote žinutes, naršote po internetą nešiojamame kompiuteryje, rašote elektroninius laiškus, kitiems susirinkimo dalyviams, o ypač savo viršininkui demonstruojate, kad nekreipiate dėmesio.

4. Pertraukinėjate kolegas.

Pertraukinėti nemandagu. Kai pertraukinėjate, parodote, kad negerbiate žmogaus arba neturite kantrybės.

Aktyvus dalyvavimus pelnys jums pliusų, kita vertus, erzinančiu elgesiu galite greitai jų netekti.

5. Pernelyg familiariai elgiatės.

Laidote pastabas, taisote kolegas ar dar prasčiau – perfrazuojate komentarą ir pateikiate jį tarsi savo mintį? Nė vieno kolegos tokiu elgesiu nepradžiuginsite.

6. Šukuojatės, taisotės makiažą prie stalo.

Nekorektiška gražintis darbo vietoje. Jei reikia atsišviežinti, nueikite į tualetą.

7. Nesirūpinate savimi, netvarkingai atrodote.

Turi matytis, kad ateinate į darbą rimtai nusiteikę. Vienas iš profesionalumo rodiklių – tvarkinga išvaizda. Jei atrodote netvarkingai, dar blogiau – ateinate su ne itin švariais drabužiais, batais, tai ženklas, kad atsainiai vertinate darbą.

Viršininkui gali kilti klausimų, ar jūsų požiūris darbą nėra lygiai toks, kaip požiūris į savo išvaizdą. Aplaidžiai atrodant ilgai nesulauksite paaukštinimo, į susitikimą su nauju klientu ar atstovauti kompanijai konferencijoje pakvies kolegą, jūsų nekvies į renginius.

Raugėti, gadinti orą, krapštytis dantis, kasytis, retai praustis po dušu – ne tik neprofesionalu, bet ir erzina aplinkinius.

8. Aptarinėjate savo asmenines problemas.

Jei darbe atvirai aptarinėjate savo asmenines problemas, pvz., vykstantį skyrybų procesą, pirma – atrodo, kad darbui lieka mažai laiko, nes didžiąją dalį laiko kalbate apie beveik buvusį vyrą, antra – aptarinėjate asmenines problemas, nors turėtumėte puikiai spręsti problemas.

Konfidencialias temas aptarinėkite ne darbe.

9. Kalbinate tualete esantį kolegą.

Nebandykite pradėti pokalbio su tualete užsidariusiu žmogumi. Tai keista. Kolega turi teisę jums neatsakyti, juk tuo metu yra užsiėmęs kitais reikalais. Jei būtinai norite kažko paklausti, palaukite, kol žmogus nusiplaus rankas.

10. Nesaikingai vartojate alkoholį.

Kai kurie žmonės biuro šaldytuve laiko alaus, kas savaitę vartoja alkoholį, kiti – ne. Iš esmės tai priklauso nuo to, koks požiūris vyrauja jūsų įmonėje. Bet kokiu atveju – dažnai vartoti alkoholį darbe nėra tinkamas elgesys.

alkoholis, darbas

11. Komentuojate kolegos išvaizdą.

Net jei norėjote pasakyti komplimentą, kolega gali palaikyti jūsų komplimentą priekabiavimu.
Verčiau pagirkite žmogaus atliktą užduotį ar pan., nei komentuokite išvaizdą.

12. Triukšmingai elgiatės, negalvodami apie aplinkinius.

Jei garsiai klausotės muzikos ar garsiai kalbate telefonu darbo vietoje, nepelysite kolegų simpatijos. Triukšmingas elgesys, ypač biure, kur didelėje erdvėje kartu sėdi daug žmonių, trukdo aplinkiniams susikaupti, mažina jų produktyvumą, netgi gali pakenkti svarbiam pokalbiui telefonu.

Stenkitės elgtis korektiškai, pagarbiai ir patikėkite – kolegos jums atsilygins tuo pačiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)