Iki šiol pagrindinis „Iki“ administracijos biuras buvo įsikūręs Vilniuje, Lentvario g. 33, tačiau jau visai netrukus „Iki“ administracijos darbuotojai persikels į naują ir modernų biurą Vilniaus Pilaitės mikrorajone, adresu Pilaitės pr. 42.


Daugiau nei 250 „Iki“ administracijos darbuotojų nuo šiol dirbs erdviame trijų aukštų pastate, kuriame jų laukia modernios darbo vietos, susitikimų kambariai, įvairios poilsio ir laisvalaikio zonos, erdvi terasa, darbuotojų valgykla. Jau dabar čia galima sutikti keletą darbuotojų, išbandančių naujas darbo vietas, tačiau visų darbuotojų perkėlimas numatomas pirmadienį.

Pirmas pastato aukštas skirtas prekybinei salei, pagalbinėms patalpoms. Antrame ir trečiame aukštuose įrengtos administracijos biuro patalpos. Siekiant tausoti energijos išteklius, biuro viduje ir aplink jį įrengti LED šviestuvai.

Susitikimo ir darbo kambarių sienos bei durys puoštos vaisių, daržovių ir augalų motyvais. Prekybos tinklo „Iki“ generalinė direktorė Nijolė Kvietkauskaitė teigia, jog toks įvaizdis biurui sukurtas neatsitiktinai.

„Mūsų prekybos išskirtinumas – vaisių, daržovių šviežumas ir augimas, tuo pačiu ir pačios įmonės. Visa tai, ką matote ant sienų, pasirinkta neatsitiktinai – tai simbolizuoja, kad mes augame, žydime ir duodame derlių kiekvieną dieną“, – sako N. Kvietkauskaitė.

Anot jos, idėja, kaip pavadinti susitikimų kambarius, kilo iš to, jog prekybos tinklas dirba Lietuvoje ir Lietuvai. Todėl virš durų kabo pavadinimai „jūros“, „piliakalniai“, „miestai“, „Unesco“ ir kiti, o šalia yra galimybė nuskenuoti QR kodą ir telefone rasti įvairius faktus apie Lietuvos kraštovaizdį, paveldą ir kitas įdomybes. Visa tai leis užsienio svečiams susipažinti ne tik su prekybos tinklu, bet ir su lankomu kraštu.

Ankstesnis „Iki“ administracijos biuras buvo už miesto, tad darbuotojai į jį įprastai keliaudavo automobiliais. N. Kvietkauskaitė džiaugiasi, kad nauja biuro vieta leidžia išmėginti įvairesnes keliavimo į darbą priemones.

Šiandien skatinamas biuro darbuotojų keliavimas į darbą aplinkai draugiškomis priemonėmis – viešuoju transportu ar dviračiu, todėl darbuotojų patogumui administracijos biure įrengti ir dušai.

Naujame administracijos biure pasirūpinta, kad visi stalai būtų reguliuojamo aukščio. Čia įrengti ir specialūs kambariai privatiems pokalbiams, kuriuose užtikrinta garso izoliacija.

Taip pat čia veikia dvi virtuvėlės ir bendro pasibuvimo erdvės, kuriose darbuotojams sukurtos sąlygos patiems pasigaminti maisto, jei tik būtų toks poreikis. Šiose erdvėse darbuotojai galės pietauti ir švęsti gimtadienius, o kai oras bus palankus, pietūs ir šventės galės persikelti į šalia esančią terasą.

Išėjus į terasą, galima pastebėti šalia augančią beržų eilę. N. Kvietkauskaitė pažymi, kad biuras projektuotas taip, jog sklype nebūtų paliestas nė vienas medis.

„Viską palikome, kaip Pilaitės bendruomenė ir prašė – kad nė vienas medis nenukentėtų. Šie beržai išsaugoti ir dėl mūsų pačių, ir dėl kaimynų“, – sako ji.

Planuojama, kad netolimoje ateityje „Iki“ administracijos biuro stogas turėtų pasidengti saulės kolektoriais, leisiančiais parduotuvės ir biuro reikmėms naudoti atsinaujinančią energiją.

Naujojo „Iki“ administracijos pastato su parduotuve plotas siekia 5850 m2, projekto vertė – 10 milijonų eurų. Statybos pradėtos 2021 m. rugpjūčio mėnesį.

Taip pat šalia administracijos biuro rugpjūčio pabaigoje duris atvėrė nauja ir moderni „Iki“ parduotuvė, kurioje įsikūrė naujo formato kavinė – „IKI Bistro“, nuo ryto iki vakaro siūlysianti pirkėjams greitai ir nebrangiai pavalgyti pusryčius, pietus ar vakarienę.


Kavinę galima rasti pačioje parduotuvėje, šalia kulinarijos skyriaus. Valgyti vietoje galės 20 lankytojų, maisto bus galima pasiimti ir išsinešimui. Pirmadienį-sekmadienį kavinė veiks 8:30–18:00 val. 8:30–11:00 val. bus tiekiamas pusryčių, 11:00–18:00 val. – pietų meniu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)