Vienas tų būdų - garai. Garų funkciją dažnu atveju turi džiovyklė, taip pat skalbyklė. Pasirinkus garų funkciją ant prietaiso skydelio galime matyti, kokia yra programos trukmė, taip pat būgno įkrovos dydį. Tai svarbu, kad nepridėtume daugiau drabužių nei reikia. Kitaip nebus efekto.

Nors orai dar nedžiugina ir vasara nekvepia, tačiau spintos garderobas po truputį lengvėja ir po metų sandėliavimo traukiame plonesnius audinius. Jei drabužius sandėliavome švarius, jų pakartotinai plauti nereikia. Dedame juos į džiovyklę ar skalbyklę. Pasirenkame garų funkciją, reikiamą garų intensyvumą. Dažniausiai programa trunka 20-25 minutes.

Garai suminkština ir lygina audinį. Jei po garų funkcijos drabužiai atrodo taip, kad galima iš karto juos dėvėti, papildomai lyginti ir neprireiks. Jei norite idealaus rezultato, lyginame lygintuvu su garų funkcija arba gariname garintuvu. Taip išvengsime nereikalingo skalbimo, didesnių vandens bei elektros energijos sąnaudų.

Lyginimas garais

Jei po drabužių sandėliavimo audinys įgėrė nemalonų kvapą, galima pasitelkti keletą būdų jiems dezodoruoti. Pirmas – į džiovyklę kartu su drabužiais įdėti vilnos kamuoliukus, ant jų užlašinus kelis lašus mėgstamo eterinio aliejaus. Arba natūralaus audinio skepetaitę su keliais eterinio aliejaus lašais. Antras būdas, jei garų funkcija naudosimės skalbyklėje – į minkštiklio skyrių galima įpilti specialaus skysčio, kurio įsigyti rasime parduotuvėje. Garinimo programos metu šis skystis su garais patenka į skalbyklės būgną ir suteikia malonaus aromato drabužiams, kurie po žiemos galimai įgavo nemalonų kvapą. Šio skysčio į džiovyklę pilti negalima.

Lyginimas garais

Jei namuose nėra džiovyklės, o skalbyklė neturi garų funkcijos, lygintuvas su garais bei garintuvas atgaivins drabužius ir jų nereikės skalbti.

Jei lininius drabužius išlyginote, pakabinote į spintą ir jie vėl kiek susiglamžė, pakartotinio lyginimo padės išvengti vanduo. Apsirengus drabužį sudrėkinkite rankas ir delnais perbraukite per rūbą. Vanduo greitai džiūsta ir lygina raukšles. Jei lininius drabužius dėvite dažnai, pravers buteliukas su purkštuku. Apipurkškite drabužį ir perbraukite delnais.

Lyginimas garais

Jei mėgstate ilgai praustis po karštu vandeniu, kai net aprasoja visas vonios kambarys, kol mėgaujatės vandens procedūromis, drabužius pakabinkite vonios kambaryje, kylantys garai suminkštins audinį.

Garai padės atgaivinti ne tik per visus metus sandėliuotus drabužius, bet ir rūbus, kuriuos dėvėjome kartą, jų neišpurvinome, neįgavo nemalonaus kvapo, tačiau nenorime dėvėti antrą kartą ar dėti atgal į spintą. Garai ir vėl bus puikus pasirinkimas drabužių šviežinimui.

Lyginimas garais

Siekiant išvengti lyginimo – du patarimai:

  • Skalbdami pasirinkime žemesnes gręžimo apsukas;
  • Po džiovinimo džiovyklėje sulankstykite dar šiltus.


#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją