Mes gyvename užmiestyje. Maistą perkame kartą per savaitę, todėl kaip ir bet kurios kitos erdvės organizavimas, taip ir mūsų šaldytuve tvarka prasideda nuo erdvės paskirstymo. Kurioje lentynoje ar stalčiuje, kokius maisto produktus laikysime.

Apatiniuose šaldytuvo stalčiuose geriausia laikyti greičiau gendančius produktus, kuriems reikia stipresnio šaldymo. Čia yra šalčiausia šaldytuvo vieta.

Šaldytuvo durelėse tiks laikyti prieskonines žoleles, pamerktas į vandenį ar maisto pagardus, padažus, nes tai yra šilčiausia šaldytuvo vieta. Aš pati šaldytuvo durelėse laikau pieną, aukštus padažų buteliukus (pastatyti lentynose netelpa). Taip pat visą savo veido priežiūros kosmetiką, papildus ar vaistus, kurių laikymui reikalinga tamsi bei vėsi vieta.

Šaldytuvo tvarkymas

Pačią šaldytuvo tvarką organizuoju pasitelkdama dėžutes. Iš visų mano ieškotų dėžučių variantų, tvirčiausias ir tinkamiausias radau IKEA. Ir štai keletas dalykų, kurie yra svarbūs renkantis dėžutes maisto produktų laikymui:

  • Dydis;
  • Medžiaga;
  • Atviros ar su dangteliu;
  • Dėžučių prisitaikymas viena prie kitos.
Mūsų šaldytuvo apačioje yra du atskiri dideli ir gilūs stalčiai. Viename iš jų laikome daržoves, kitame vytintus, virtus ar rūkytus mėsos bei žuvies produktus. Kad atskirčiau vienus produktus nuo kitų, pagal poreikį naudoju atviras stiklines, maistui laikyti skirtas dėžutes. Privalumas, kad stalčius priglunda prie viršuje esančios stiklinės lentynos, taip rūkytų mėsos gaminių kvapas nepasklinda po visą šaldytuvą.
Šaldytuvo tvarkymas

Ant aukščiau esančios lentynos naudoju dar prieš penkerius metus pirktas kokybiškas balto plastiko dežutes. Vienoje jų laikau sūrius, sviestą, varškę, kitoje maisto gaminimui skirtą žuvį ar mėsą, kuri yra arba uždaroje pakuotėje arba uždarame stikliniame inde.

Maisto produktus, kai yra galimybė, laikau vertikaliai, taip sutaupo vietos ir produktai nepasislepia vienas po kitu. Arčiau esantys produktai yra senesni, juos suvartoti reikėtų pirmiausia.

Šaldytuve vengiu naudoti lėkštes ar dubenis su maisto likučiais, nebent maistas bus suvalgytas per artimiausias kelias valandas. Jie griauna nusistovėjusią šaldytuvo tvarką, greičiau paskleidžia kvapą bei genda.

Maisto likučiams ar marinuotai mėsai laikyti naudoju stiklinius indus, kurie turi sandarius dangtelius. Tokie indai patogiai užsideda vienas ant kito. Todėl indelius stengiuosi rinktis iš vieno gamintojo.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)