Visų mūsų namai ir gyvenimas juose labai skiriasi. Tačiau dažnas iš mūsų pamirštame, o gal kartais tingime laiku padėti daiktus į jų vietas. Nė nepastebi, kuomet toje vietoje guli ne vienas, bet jau visa dėlionė pasiklydusių daiktų. Gera pradžia netvarkai. Ji sukuria vizualinį triukšmą. Tuomet mes galime pradėti jausti nerimą, nuolatinį nuovargį. Namuose nebesiilsima.

Kad taip neatsitiktų, sprendimas paprastas. Daiktus surenkame ir grąžiname į jiems skirtas vietas. Kiekvieną dieną.

Šiam darbui atlikti turėkite atskirą dėžę ar krepšį. Turint laisvesnes kelias minutes, surinkite į jį ne vietoje padėtus daiktus, pavyzdžiui:

  • žaislus;
  • drabužius;
  • iš pašto dėžutės parsineštą turinį;
  • kosmetiką;
  • kanceliarines priemones;
  • žurnalus ir knygas.

Galima turėti ir kelis tokius krepšius. Vaikams patogu turėti kiekvienam savo. Tuomet patys puikiai galėsi pasirūpinti, kad daiktai atsirastų savo vietose. Jei šeimoje vaikai dar per maži šiam darbui, skirkite žaislų surinkimui kelias minutes prieš jų pietų miegą. Taip galėsite ir jūs ramiai pailsėti.

Pašto dėžutės turiniui, žurnalams, laikraščiams sudėti panaudokite dėklus. Sutaupys vietos. Tik nepamirškite, kad tas dėžutes retkarčiais reikia peržiūrėti ir atsisakyti nereikalingo turinio.

Kiekvieno daikto atskiras paėmimas ir nunešimas į vietą užimtų daug laiko. Kuomet visi daiktai surinkti į vieną krepšį, tereikia nueiti, pavyzdžiui, į miegamąjį ir iš jo atrinkti tai, kas šiame kambaryje ir turi likti. Tokiu būdu aplankyti kitas namų erdves. Dienos pabaigoje krepšys lieka tuščias.

Toma Šokelė


Daiktų surinkimas suteiks tvarkingų namų pojūtį. Nurims triukšmas ir ateis ramybė.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite rasti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai! „Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)