Šaldytuvo kvapai atsiranda dėl stiprų kvapą turinčių maisto produktų, kai jie laikomi nesandariai. Tad pirma taisyklė, kad šaldytuve neatsirastų nemalonių kvapų – maisto produktai atidarytose maisto produktų pakuotėse turėtų būti laukomi sandariai, tam padės:

- Uždaros maisto laikymo dėžutės;
- Bičių vaško drobelė;
- Folija;
- Maistinė plevelė.

Kita svarbi taisyklė – šaldytuvo neperkrauti maisto produktais. Laikytis taisyklės: švieži produktai pirmieji keliauja į šaldytuvą, senesni maisto produktai – pirmi iš šaldytuvo. Tai reiškia, kad reikėtų laikytis maisto produktų laikymo tvarkos, ypač po apsipirkimo. Anksčiau pirktų maisto produktų neužkrauti naujai nupirktais. Taip apsisaugosime ne tik nuo nemalonių gendančio maisto kvapų, bet ir nuo maisto švaistymo.

Kaip išsaugoti gerą kvapą šaldytuve

Jei vis tik šaldytuvo nemalonūs kvapai riečia nosį, štai sprendimo būdai, kuriuos paruošėme kartu su SUSITVARKYK sekėjais:

Soda. Soda sugeria nemalonius kvapus ir drėgmę. Įpilti į indelį ir pridengti natūralaus audinio skepetaite ar įpilti į indelį, kuris turi skylėtą dangtelį, lyg rėtis. Kad kvėpuotų, atliktų savo darbą ir nesudžiūtų. Jei norisi dezodoravimo efekto, į sodą įlašinti kelis lašus eterinio aliejaus: citrinų, rozmarinų ar kt. jums patinkančio kvapo. Geriausia naudoti tokį eterinį aliejų, kuris savyje turi ir antibakterinių, antigrybelinių savybių.

Kava. Sugeria nemalonius kvapus ir dezodoruoja tuo pat metu. Panaudojimo būdų tikrai nemažai. Į jums patogų indelį galima pilti tiek maltą kavą, tiek kavos pupeles ar tirščius. Situaciją pagerins ir tuščias, nuo kavos likęs pakelis.

Svogūnas. Per pusę perpjautas svogūnas, puiki nemalonių kvapų kempinė.

Citrina. Pjaunam per pusę ir laukiam, kol surinks nemalonius kvapus. Taip pat savo natūraliu aromatu suteiks šaldytuvui gaivos.

Imbieras. Perpjauname, dedame į šaldytuvo durelių lentyną ar kitą patogią šaldytuvo vietą.

Actas. Actas ne tik naikina kvapus, bet atlieka ir dezinfekcinę funkciją. Pasidarius acto ir vandens valiklį, pašalinsite nešvarumus ir panaikinsite kvapus. Siekiant geresnio rezultato, iš acto galima pasigaminti natūralios sudėties valiklį, pridedant kelis lašus indų ploviklio bei eterinio aliejaus, balto alkoholio. Receptą galite rasti pažvelgę žemiau.


Šaldytuvo filtras. Tam tikri šaldytuvo modeliai turi keičiamą anglies filtrą, kurį keisti būtina, kad užtikrintumėte optimaliausią šaldytuvo veikimą. Aktyvios anglies filtras pašalina ir sugeria nemalonius kvapus. Pateikiu nuotrauką, kur šaldytuve yra įsitaisęs oro filtras.

Kaip išsaugoti gerą kvapą šaldytuve

Kvapų naikinimo produktai. Juos galima įsigyti specializuotose buitinės technikos parduotuvėse ar didesniuose prekybos centruose. Kvapų gėriklis neutralizuoja stiprius maisto kvapus ir aromatus. Jis palaipsniui skleidžia netoksišką aktyvią medžiagą be kvapiųjų elementų, sugeriančią kvapus. Toks daiktas gali tarnauti iki 3 mėnesių. Galima naudoti visų modelių ir rūšių šaldytuvuose. Prieš įsigijant, žinoma, perskaityti produkto sudėtį bei gamintojo nurodytą naudojimosi instrukciją bei laikytis pateiktų atsargumo priemonių.

Kaip išsaugoti gerą kvapą šaldytuve

Kiti produktai. Pakabintas arbatos maišelis. Žalia, į kubelius supjaustyta bulvė, duonos riekelės.

Už šaldytuvus be kvapo,

Toma iš Susitvarkyk.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)