Mažos išlaikymo išlaidos

Lyginant su kitais židiniais, elektriniai židiniai ekonominiu požiūriu vieni iš pigesnių – juos nebrangu įsirengti, išlaikymas irgi pigus. Norint įsirengti malkomis kūrenamą židinį, reikės kalti sieną, dujiniam židiniui reikės ventiliacijos, dujų išmetimo sistemos. Norint turėti elektrinį židinį, pakanka sienos ir išėjimo angos.

Elektrinis židinys nesunaudoja daug elektros. Elektriniam židiniui reikia apie 1500 vatų, šis variantas yra pigesnis už dujinį židinį.

Ekologiškiau nei dujos

Elektrinis židinys yra aplinką tausojantis sprendimas. jis greičiau prišildys namus nei kiti židiniai. Turint atvirą židinį, apie 90 proc. šilumos išeina per kaminą. Iš elektrinio židinio nėra angos į lauką, todėl didžioji dalis šilumos lieka namuose. Be to, šiam židiniui nereikės malkų, taigi nebus kertami medžiai, o į aplinką nepateks taršių dalelių (kaip yra malkomis kūrenamų židinių atvejų).

Saugumas

Kalbant apie saugumo aspektą, elektrinis židinys yra saugesnis variantas, ypač jei turite mažų vaikų ar naminių gyvūnų. Iš elektrinio židinio nesklis dūmai, namuose bus grynesnis oras. Nereikės bijoti, kad smalsūs vaikai ar gyvūnai nudegs ar netyčia sukels gaisrą. Elektriniai židiniai efektyviai šildo namus, bet iš išorės yra vėsūs. Be to, dauguma elektrinių židinių yra su automatine apsauga nuo perkaitimo ir esant nesaugioms sąlygoms jie automatiškai išsijungia.

Elektrinis židinys

Jaukumas visus metus

Židiniai ne tik sušildo namus, jie suteikia namų erdvei jaukumo, intymumo. Galima nustatyti taip, kad elektrinis židinys veiktų be šilumos, taip pat galima reguliuoti matomos liepsnos ryškumą. Bet kokiu metų laiku, net karščiausiais vasaros mėnesiais galima mėgautis netikromis liepsnomis. Jei rengiate vakarienę svečiams ar norite romantiško vakaro dviem, elektrinis židinys padės sukurti reikiamą atmosferą.

Lengva įrengti, nedidelės sąnaudos

Įrengti namuose židinį – nemenkos apimties projektas, išskyrus elektrinį židinį – šį įtaisyti paprasta. Elektrinio židinio nedidelės sąnaudos, nereikia kapoti malkų, valyti pelenų, valyti kamino. Jums tereikės pasukti jungiklį, patogiai atsisėsti, atsilošti ir mėgauti elektrinio židinio šiluma.

Elektrinis židinys

Kaip išsirinkti jūsų namų stiliui tinkantį židinį

Šaunu, nes egzistuoja daugybė elektrinių židinių dizainų. Nesvarbu, kokia jūsų interjero dizaino estetika, tikrai atrasite jums tinkantį variantą.

Keli stiliai, iš kurių galėsite išsirinkti:

Šiuolaikinis

Šiuolaikiniu stiliumi įrengtiems namams ieškokite židinio su paprastomis, aiškiomis linijomis, įtaisyto sienoje, nišoje.

Tradicinis

Tradiciniu stiliumi įrengtiems namams ieškokite tradicinį malkomis kūrenamą židinį primenančio dizaino. Tokie židiniai imituoja akmenį, medieną ar plytas, viršuje turi dekoratyvinę židinio atbrailą.

Elektrinis židinys


Kaimiškas

Elektriniai židiniai su dekoratyvine atbraila puikiai dera ir kaimiško, sodybos stiliaus namuose. Gražiai atrodys senovinį metalinį malkomis kūrenamą židinį primenantis elektrinis židinys.

Bohemiškas

Bohemiškos stiliaus namuose gražiausiai atrodys natūralių medžiagų židiniai. Paieškokite plytų ar medinio elektrinio židinio su senoviška atbraila.

Bet kokio stiliaus namuose elektrinis židinys tiesiog fantastiškai atrodys. Šio tipo židiniai yra ne mažiau gražūs ir elegantiški nei malkomis kūrenami ar dujiniai židiniai. Elektriniai židiniai paprasčiau įmontuojami, pigiau atsieina, yra saugesni. Be to, jie efektyviau ir tvariau šilto namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)