Švedijos kapitalo nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Bonava Lietuva“ užsakymu atlikta apklausa tarp Vilniaus gyventojų atskleidžia, kad vilniečiai būstą su pilna apdaila renkasi dėl kelių pagrindinių priežasčių. Visų svarbiausia, dėl galimybės greičiau įsikelti į naujuosius namus be papildomų statybos darbų. Šią priežastį pasirinko beveik 70 proc. apklaustųjų, ieškančių naujojo būsto su pilna apdaila.

NT bendrovės vadovo teigimu, gyventojai vis labiau vertina savo laiką, kurį gali perskirstyti kitoms veikloms nei būsto įrengimo planavimui ir priežiūrai.

Būsto įrengimas užima tikrai nemažai laiko. Naujiesiems namų šeimininkams, planuojantiems patiems įrengimo darbus, tai užtruks dažniausiai daug ilgiau laiko nei tai padarys nekilnojamojo turto vystytojas. Tokiu atveju reikia surasti gerus specialistus, prižiūrėti visą įrengimo procesą, derinti kiekvieną darbą, kad viskas vyktų sklandžiai ir kiek įmanoma greičiau“, – teigia R. Pleteras.

Pasiskaičiuoti reikėtų ne tik laiko sąnaudas, tačiau ir finansus. Kaip teigia bendrovės atstovas, vystytojas, įrenginėdamas būstą, gali pirkėjui pasiūlyti tiek medžiagų, tiek bendrai įrengimo mažesnes kainas nei tai galėtų kainuoti pačiam gyventojui savarankiškai koordinuojant statybų darbus.

„Vystytojas tame pačiame daugiabutyje ar projekte įrenginėja ne vieną butą, tad yra užsakinėjami didesni kiekiai medžiagų, kas leidžia pirkėjui pasiūlyti mažesnę kainą ir už jo būsto įrengimą“, – sako R. Pleteras.

Pašnekovas pabrėžia, kad įsigijus būstą su pilna apdaila, kiekvienas pirkėjas gauna ir garantiją dėl statybų bei naudotų medžiagų kokybės. Įsikėlus į būstą ir pastebėjus defektus – juos garantuoja ištaisyti vystytojas. „Įsirenginėjant patiems – šios garantijos nėra ir pats pirkėjas atsako už kiekvieną pastebėtą problemą ar nekokybiškai įrengtą vieną ar kitą būsto elementą“, – teigia R.Pleteras.

NT bendrovės atstovas taip pat akcentuoja, kad pradėjus ieškotis naujųjų namų, kol šie dar nėra pradėti statyti, pirkėjai su vystytojais gali aptarti įrengimo detales, taip pat tartis dėl apdailos medžiagų.

„Kartais klaidingai manoma, kad būstas su pilna apdaila reiškia, kad pirkėjas nedalyvauja įrengimo procese ir turės gyventi namuose, kuriuos pilnai savarankiškai įrengė vystytojas. Tikrai ne. Priešingai, diskusijos su būsimais namų šeimininkais vyksta, jie patys gali rinktis iš kelių apdailos sprendimų, ir visada siekiama, kad įrengus būstą, pirkėjui tai būtų norimi namai“, – sako NT ekspertas.

Viena paskola – vienas iš didžiausių privalumų

Vilniaus gyventojai išskiria ir dar dvi priežastis, kodėl jiems patraukliau būstas su pilna apdaila. Apklausos duomenimis, 26,6 proc. respondentų teigia, kad teiktų pirmenybę pilnos apdailos būsto paieškoms, nes nenori papildomų išlaidų interjero specialistams. Tuo tarpu 18 proc. apklaustųjų pilnai įrengtą nekilnojamąjį turtą rinktųsi dėl vienos paskolos galimybės.

R. Pletero teigimu: vienas iš esminių būsto su pilna apdaila privalumų – renkantis įrengtą būstą, bankas įvertina įsigyjamą turtą, tiek patį būstą, tiek apdailos ir įrengimo darbų kainą, ir suteikia vieną paskolą. Pirkėjai, planuojantys įsigyti būstą, kuris nėra pilnai įrengtas, iš banko turi skolintis papildomai apdailos darbams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją