Kaip įvardija namą statantis šio projekto vykdytojas Vaclovas, svajojant apie nuosavą namą, pirmiausia pradedama galvoti, kaip pasistatyti šiltą, patogų, sąlyginai nebrangų būstą, kurio išlaikymo kaštai būtų kuo mažesni.

„Mano projekto tikslas yra pastatyti A++ klasės, kuo mažiau energijos naudojantį namą, kad jis būtų kuo labiau draugiškas aplinkai. Dar viena siekiamybė, kad šio namo statyboje būtų panaudota kaip įmanoma daugiau lietuviškų medžiagų“, – tikslus apibrėžia Vaclovas.

Vaclovo troškimas – pastatyti namą, kuris išlaikytų pats save. Kitaip tariant, kuris visą energiją pasiimtų iš saulės. Daug iššūkių sukėlė namo projektas, su visa projektuotojų komanda teko praleisti nemažai laiko, kol nusprendė, kaip toks namas turėtų atrodyti. Pasak Vaclovo, būtent projektas yra svarbiausia namo statybos dalis.

„Projektas yra visa ko pagrindas. Ne mažiau svarbu yra jo laikytis. Kuo stipriau ir atkakliau laikysimės nusibrėžtų tikslų arba projekto, tuo mažiau pinigų mes išleisime, tuo daugiau sutaupysime ir greičiau pasieksime savo tikslą“, – aiškina vyras.

Daugiau apie statybų procesą žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)