Namas jau pradeda įgauti savo galutinę išvaizdą, ima ryškėti namo kontūrai. Kaip tik šiuo metu reikia pasirūpinti, atrodo, mažomis, tačiau labai svarbiomis detalėmis – namo langais ir durimis. Statant A++ klasės namą, sprendimas, kokius langus ir duris dėti, yra labai svarbus ir lemiantis, ar būstas bus sandarus, atitinkantis A++ klasės statinių standartus.

Tiesa, šalia namo durų ir langų, reiktų paminėti ir pamato šiltinimo svarbą.

„Būtina pažymėti, kad ant itin šilto plokštuminio pamato mes dėjome dar vieną betono sluoksnį, taip vadinamas juodgrindes, kurios turės užtikrinti dar didesnį pamato sandarumą”, – sako projekto vykdytojas Vaclovas.

Langų ir durų pasirinkimas yra labai didelis, todėl, kaip tikina projekte dalyvaujantis statybininkas Vaidas, langus reikia rinktis pagal reikalingus šilumos varžų reikalalavimus.

Tačiau štai ieškant durų, pasak projekto vykdytojo Vaclovo, teko pavargti: „Kaštai nemaži, bet tai svarbi namo dalis, kuri turės atlaikyti kone didžiausius krūvius. Lauko durims teks daug kartų įsileisti šeimininkus, svečius ir visais įmanomais būdais ginti namą nuo šalčio žiemą. Tad ir čia taupyti labai neišeis. Durims irgi galioja tokie patys reikalavimai kaip ir langams.”

Kokie langai ir durys buvo išrinkti A++ klasės namui, ir kiek jie kainavo, žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)