Ieško ilgaamžių sprendimų

Kaip pasakojo „Vip zone“ baldų salonų tinklo marketingo vadybininkė Laima Rudinskaitė, šiemet lietuviai pageidauja tokių lauko baldų, kurie būtų panašūs į vidaus baldus. Trokšta modernios klasikos, kurią pardavėjai ir stengiasi pasiūlyti.

Ji taip pat teigė, kad populiari visada išlieka ir klasika – pinti baldai. Tačiau žmonės dažniau renkasi Lietuvos klimatui tinkančius baldus, pavyzdžiui, iš plastikinių vytelių pagamintus baldus, aliuminio konstrukcijas, taip pat lietui atsparius audinius. Svarbiausias yra ilgaamžiškumas ir kad būtų lengva prižiūrėti baldus.

„Spalvos labai nesikeičia. Nauja tendencija – iš virvelių pinti baldai. Vis daugiau atsiranda naujų modelių, skirtingi gamintojai jau siūlo tokius baldus, skirtingo dizaino, bet tą pynimą įneša į savo baldų dizainą“, – sakė pašnekovė.

Domisi ir baseinais bei griliais

Lietuvius pastaruoju metu domina ne tik baldai, bet ir griliai, lauko baseinai.

„Grilių ir baseinų mada atėjusi labiau iš Amerikos. Ir ten tikriausiai yra geriausi gamintojai, nes jiems į kultūrą tai įaugę. Bet griliai ypač populiarėja Lietuvoje, gal ne tiek dujiniai, kiek angliniai ir malkiniai, bet po truputėlį ateina ta tendencija, kad žmonės renkasi patogumą – dujinį grilių, kur nereikia nieko daryti, o tiesiog įdedi maistą ir išsiimi jį jau paruoštą“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, gerą grilį galima įsigyti ir už 800-900 eurų. Baseinų yra pačių įvairiausių. Ekonomiškas variantas kainuoja 2,5-3 tūkst. eurų, o prabangus, masažinis baseinas, kuriamas su kineziterpeuto pagalba, gali kainuoti net ir 15-20 tūkst. eurų arba netgi daugiau.

Lauko baldai

Lietuvių norai – nenuspėjami

Baldais prekiaujančios įmonės „Liramta“ atstovas patikino, kad lietuvių norai nenuspėjami – vienais metais atvyksta su vienais norais, kitais metais jau su kitais.

„Su baldais labai sunku, kiekvienais metais mados keičiasi. Keičiasi namų išvaizda, spalvos, formos, keičiasi ir baldai – reikia spėti sekti tendencijas“, – sakė pašnekovas.

Anot jo, šių ir praėjusių metų tendencijos skiriasi mažai, tarp spalvų dominuoja juoda, pilka ir tamsiai ruda, šviesių spalvų lietuviai visai nemėgsta.

Populiariausios medžiagos: metalas, plastikas, pinti baldai. Visgi, pasak vyro, nusistovėjusių tendencijų nėra, dabar visi tik ieško ir bando, kas labiausiai patinka, kokios medžiagos kokybiškiausios ir patvariausios.

„Medžio niekas nenori – gražu, bet daug reikia rankos prie jo pridėti. Panašu, kad metalas ir plastikas vis dėlto perkamas“, – teigė pašnekovas.

Vieni ieško pigesnių baldų, kiti brangesnių – kiekvienas pagal savo kišenę. Tačiau, kaip pastebėjo baldų pardavėjas, šiuo metu lietuviai išgyvena pakilią nuotaiką ir pinigus leidžia negailėdami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)