Pasak Vaclovo, tam, kad tinkamai uždengti stogą, reikia atlikti nemažai namų darbų. Šiam namui buvo pasirinktas santvarinis stogas, kurį pavyko uždengti per rekordiškai trumpą laiką – vos per vieną dieną. Vaclovas įvardijo, kad toks statybos būdas yra gerokai greitesnis, nei tradicinis, o ir kaina panaši.

Stogą dengusios UAB „Litimbera“ įmonės direktorius Romualdas Petkevičius pastebėjo, kad žmonės neretai būna nusivylę stogais, nes jie būna išlinkę, netinkamos formos. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad stogui dažnai naudojama ne džiovinta mediena, o tai sukelia dideles paklaidas skaičiuojant stogo šiluminę varžą.

Architektas Darius Baitis teigė, kad santvariniai stogai pasižymi keletu dalykų. Pirmiausia darbo našumu ir efektyvumu. Kitas didelis privalumas – didesni tarpatramiai, kas leidžia išvengti tam tikrų laikančių konstrukcijų, pvz., kolonų arba sijų, o tai padeda lengviau išspręsti klausimus dėl vidaus išplanavimo.

Projekto vykdytojas Vaclovas įvardijo, kad tokio stogo kaina su visais darbais ir be jokių derybų siekė 4500 eurų.

Daugiau apie stogo dengimą žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)