Kas grįžta į madą?

Pasak interjero dizainerės Viktorijos Miliauskaitės, į madą vėl grįžta tapetai. Jų rūšių yra gausybė, tačiau lietuviai daugiausia dėmesio atkreipia į keturias: skystus, fototapetus. vinilinius ir popierinius.

„Dažniausiai klientai renkasi popierinius tapetus dėl to, kad jie yra vieni pigiausių rinkoje. Taip pat jie yra pralaidūs orui ir drėgmei, todėl patalpose mažiau bus pelėsio ir drėgmės. Patarčiau rinktis flizelino pagrindo tapetus, t. y., vinilinius tapetus, dėl to, kad jie yra paprasčiau klijuojami. Klientai gali patys išsiklijuoti savo patalpas. Flizelino pagrindo tapetus klijuojant reikėtų klijais patepti tik sieną“, – patarė dizainerė.

Kaip ji pasakojo, skysti tapetai yra pagaminti iš ekologiškų medžiagų, tokių kaip šilkas, medvilnė. Jie yra surišami naudojant ekologiškus klijus, pavyzdžiui, bambuko.

Skysti tapetai tinka vaikų kambariams ir ne tik. Šie tapetai, anot dizainerės, yra labai gerai pralaidūs orui.

Fototapetai, dizainerės teigimu, tinka ryškiems žmonėms – tiems, kurie nori dekoruoti savo sienas išskirtiniais tapetais. Fototapetai taip pat būna dviejų pagrindų: popieriniai ir flazelininiai.

Daugiau apie tai žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)