Reikalas tame, kad pats žodis „dangoraižis“ nereiškia, „labai aukštas“. Na taip, pastatas, kuris „raižo dangų“ negali būti žemas, bet ar privalo būti aukštas? Iš tiesų, šis terminas kadaise apibūdino pastato konstrukciją. Tai – pastatas, kurio karkasą sudaro plieninis rėmas. Nors dangoraižio sąvoka keitėsi, ir šiuolaikiniai daugiaaukščiai pastatai yra statomi iš plieninių konstrukcijų.

„Home Insurance Building“ suprojektavo architektas Williamas Le Baronas Jenney'as. Gražus, klasikinės architektūros pastatas vos pradėtas statyti susilaukė Čikagos politikų dėmesio. Valdžia manė, kad plieno konstrukcijos pastatas bus tiesiog nesaugus. Tiesa, panašia konstrukcija pasižymėjo keli pramoniniai pastatai, tačiau jie buvo gerokai žemesni. Visgi, Jenney'us sugebėjo įtikinti miesto valdžios atstovus, kad baimintis nėra ko – toks pastatas gali stovėti per amžius.

Pirmasis dangoraižis

Pagrindinės nešančios „Home Insurance Building“ konstrukcijos buvo pagamintos iš plieno. Antraeiliai elementai buvo pagaminti iš lietos ar kaltos geležies. Rėmas buvo užpildytas plytomis ir betonu, tačiau tik dėl kosmetinių priežasčių ir izoliacijos. Įdomu tai, kad tokią konstrukciją dar 1888 metais buvo užpatentavęs kitas architektas Leroy'us Buffingtonas, kuris siūlė pastatyti 28 aukštų pastatą. Tuomet jis buvo išjuoktas, o jo idėja laikyta kvaila ir nepraktiška.

„Home Insurance Building“ svėrė triskart mažiau nei tokio pat dydžio mūriniai pastatai. Tai kėlė didelį įspūdį ir kartu įrodė, kad tokia statinių konstrukcija turi didelį potencialą. Iš pradžių „Home Insurance Building“ turėjo 10 aukštų, tačiau 1891 metais buvo pristatyti dar du.

„Home Insurance Building“ tapo puikiu pavyzdžiu kitiems miestams ir architektams. Tai buvo įrodymas, kad norint galima pastatyti tikrai aukštus, bet tvirtus pastatus. „Home Insurance Building“ buvo nugriautas jau 1931 metais. Toje labai vertingoje Čikagos vietoje pastatytas 45 aukštų „Field Building“.