Šnipiškėse potencialo netrūksta

Palei Neries pakrantę išsidėsčiusi pietinė Šnipiškių rajono dalis, be abejo, jau kurį laiką yra atpažįstama kaip finansinis Vilniaus miesto centras su sostinės panoramą formuojančiais dangoraižiais. Visgi šiuo metu aktyviausia Šnipiškių plėtra vyksta centrinėje rajono dalyje, išilgai Žalgirio gatvės. Vilniaus miesto vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio teigimu, būtent čia esama itin daug potencialo teigiamoms miesto transformacijoms.

„Centrinės miesto dalys sulaukia daugiausiai vystytojų dėmesio ir investicijų, todėl ir vystosi sparčiausiai. Šnipiškės šiuo požiūriu nėra išimtis. Tai itin ryškias transformacijas išgyvenantis rajonas, dar turintis daug potencialo – ypatingai teritorijose aplink Žalgirio gatvę“, – sako M. Pakalnis.

Nekilnojamas turtas

Šnipiškių vaidmuo sostinės gyvenime didėja

Daugiabučių kvartalą Šnipiškėse vystančios„YIT Lietuva“ bendrovės vadovas Kęstutis Vanagas sako, kad teritorija aplink Žalgirio gatvę tampa vis svarbesne sostinės dalimi, kurioje koncentruojasi šiuolaikiški verslai ir gyventojai. Anot K. Vanago, šios teritorijos plėtra atitinka 15 minučių miesto koncepciją, kurios svarbiausias principas – kurti patogų kompaktišką miestą, kuriame visos reikiamos paslaugos ir laisvalaikio infrastruktūra būtų pasiekiama per keletą ar keliolika minučių.

„Dėkinga kvartalo lokacija ir sparčiai besivystanti aplinkinė infrastruktūra leidžia išpildyti šią viziją. Šnipiškės susigrąžina savo, kaip dinamiškos ir gyvybingos Vilniaus dalies, statusą bei tampa naujuoju miesto centru. Kitapus upės – lengvai pasiekiamas istorinis miesto centras ir Senamiestis. Šiuos privalumus vertina tiek kvartale įsikuriantys naujakuriai, tiek verslai“, – sako K. Vanagas.

Kęstutis Vanagas


Nauja plėtros banga – Viršuliškėse

Tačiau Šnipiškės ne vienintelis Vilniaus rajonas, kurio veidas sparčiai keičiasi. Reikšmingi pokyčiai neaplenks ir Viršuliškių, kuriose artimiausiais metais planuojamos naujos statybos ir didelės apimties kvartalinė transformacija. Įdomu tai, kad netoliese Spaudos rūmų esanti Viršuliškių teritorija yra viena iš nedaugelio Vilniuje, kurioje galima aukštybinių pastatų statyba. Dangoraižius statyti galima tik joje ir Konstitucijos prospekte.

„Viršuliškėse yra gerai išvystyta transporto infrastruktūra, todėl tai yra patogi vieta kurtis verslams ir gyventojams. Dėl šios priežasties šioje sostinės dalyje didėja darbo vietų ir gyvenamųjų namų koncentracija. Seniau suplanuoti kompoziciniai sprendimai sudaro sąlygas kai kuriose Viršuliškių teritorijose statyti aukštybinius pastatus, o tai suteikia papildomų galimybių vystytojams efektyviau išnaudoti įsigytus sklypus“, – sako Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

Mindaugas Pakalnis

Rajonas patogus ir gyventojams ir verslui

Viršuliškėse pastaraisiais metais vienas po kito dygsta daugiabučiai ir verslo centrai. Šio mikrorajono privalumas – čia galima statyti aukštybinius pastatus, tad tie, kurie svajojo gyventi bute, pro kurio langus galima matyti Vilniaus panoramą, pagaliau turi galimybę įsigyti tokį būstą.
„Viršuliškės per keletą artimiausių metų smarkiai pasikeis. Jau dabar šioje miesto dalyje formuojasi svarbus verslo kvartalas, kuriame kuriasi įmonės, plečiasi paslaugų infrastruktūra, vyksta ekonominis gyvenimas. Šalia esantis Vakarinis aplinkkelis ir išvystyta transporto infrastruktūra užtikrina gerą susisiekimą su šia miesto dalimi praktiškai iš bet kurio Vilniaus rajono. Dėl šios priežasties vieta yra patraukli ir čia įsikuriantiems gyventojams. Be to, netoliese yra Karoliniškių kraštovaizdžio draustinis, suteikiantis gamtos užuovėją ir rekreacijos galimybes“, – rajono privalumus vardina K. Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją