Maksimaliai išnaudokite daiktų laikymui skirtas vietas

Jei nepasinaudosite įtaisomomis lentynomis virtuvėje, prarasite daug erdvės. Pavyzdžiui, jei turite lentyną puodams, o virš jos – daug erdvės, įtaisykite naują lentyną, kad virtuvės spintose turėtumėte daugiau vietų, lentynų daiktams sudėti.

Modifikuokite virtuvės spintelės, taip turėsite daugiau vietos. Lentynėlės prieskoniams, ištraukiamos lentynos, rankšluosčių laikikliai – šie ir kiti daiktai pravers, o jų rasite interjero parduotuvėse. Jei konservuotų produktų indeliai pradingsta spintos kampe, įtaisykite daugiau lentynų.

Lengvai pasiekiamos vietos

Sudėkite nedidelius kasdien naudojamus prietaisus lengvai pasiekiamose virtuvės vietose. Prietaisus, daiktus, kurių prireikia kartą per mėnesį ar kartą per pusmetį, užkelkite į aukštai esančias lentynas, sustatykite į tolimesnius spintų kampus. Dar rečiau naudojamus daiktus išneškite į rūsį ar į garažą ar net apskritai atiduokite. Paklauskite savęs, ar jums tikrai reikia šio daikto.

Dėliodami daiktus mąstykite logiškai. Pavyzdžiui, jei daiktas sunkus, padėkite jį kur nors žemai, priešingu atveju, nenorėsite jo naudoti arba baiminsitės, kad imant užkris jums ant galvos.

Virtuvės interjeras

Pagalvokite apie praktiškumą

Virtuvė turėtų tarnauti jums, o ne atvirkščiai. Jei retai naudojami daiktai būna sukrauti ant spintelės, o norint pasidaryti arbatos reikia varstyti spintelių dureles ir darinėti stalčius, tai tikrai nepraktiška.

Visus retai naudojamus daiktus sudėkite toliau (o nenaudojamus atiduokite arba išmeskite), pagalvokite – galbūt verta šį tą pakeisti virtuvėje – pavyzdžiui, įrengti arbatos kampelį – sudėti čia puodelius, arbatas, šaukštelius ir virdulį.

Laikykite produktus pakuotėse, įsigykite dėžių, kurias bus galima sugrupuoti, sudėti vienas ant kitų. Jei vis tik norite perpilti produktus, nusipirkite kvadratinių indelių jiems laikyti.

Virtuvės interjeras

Neapsikraukite indais

Pripažinkite – visokių puodų, dubenų turite tiek, kiek reikėtų 15 asmenų šeimai, nors jūsų šeimoje – tik keturi asmenys? Dauguma žmonių turi kur kas daugiau puodelių, lėkščių, stalo įrankių, negu jiems reikia, bet kažkodėl mums sunku atsisakyti dalies pertekliaus, nes atrodo, kad gali prireikti. Iš tiesų virtuvėje pakanka tiek indų, kiek reikia šeimos nariams, plius dar kelių lėkščių svečiams.

Maisto produktus turite gerai matyti

Būtina sudėti maisto produktus taip, kad matytųsi, ką turite – tada nešvaistysite maisto produktų ir nepirksite parduotuvėje tų pačių dalykų. Nereikia pamesti galvos dėl taupymo, pakaks sustatyti skardines priekyje – ir gyvenimas palengvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)