Gamintojai žada, kad surinkti tokį kartoninį namą su iš folijos pagaminta drėgmės nepraleidžiančia apsaugine danga ir dekoratyvinėmis iš medžio pagamintomis vidaus lentelėmis galima vos per dieną. Visa konstrukcija sveria labai nedaug, tad galima apsieiti ir be pamatų. Originalios surenkamos konstrukcijos suteikia galimybę savarankiškai nuspręsti, kokio ploto bus šis būstas, rašo „DesignBoom“.

Projekto svetainėje internete ypatingas dėmesys skiriamas „Wikkelhouse“ ryšiui su gamta ir ekologijai. Kartono lakštai į didesnes konstrukcijas klijuojami aplinką tausojančiais klijais – procesas vyksta savotišku sumuštinio principu.

Kiekvienas segmentas aptraukiamas orui laidžia drėgmei atsparia plėvele. „Wikkelhouse“, anot kūrėjų, laikinam ar nuolatiniam gyvenimui tinka maždaug 50 metų. Tokio surenkamo iš kartono pagaminto namo kaina prasideda nuo 35 tūkst. eurų. Į šią kainą įeina pats namo modulis, kuriame apgalvotas tualetas, vonios kambarys ir virtuvė.
Šiuo metu tokie kartoniniai namai sėkmingai statomi Nyderlanduose, Belgijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Danijoje. Jų galima pamatyti Londone, Roterdame ir Amsterdame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)